Moderatorius: signs

Parašė Fred
#348818 O kam jas mirkyti į duoną ar kitką daryti? Svarbiausia nekramtyti. Skonio gi jokio, kol nekrimstelni.
Čia ir yra konkreti informaciją apie Cymbaltą - ją ardyti galima ir skaičiuoti žirnius galima, ir jie bus veiklūs, svarbiausia tų žirnių netraiškyti, nekramtyti.

Iš kur duomenys, biggie, kad duloksetino inhibicija SERT>>NET?

Iš Stahl's Essential Psychopharmacology, 308 psl.:

Duloxetine
This SNRI, characterized pharmacologically by
slightly more potent SERT than NET inhibition
(Figure 7-31), has transformed how we think about
depression and pain. C

Aš "ant greito" pamėginau rasti duloksetino afinitetą SERT ir NET, tačiau aiškių skaičių neradau. Gal pats turite juos, kad teigiate, jog 60 mg neturi išreikštos NET inhibicijos?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Fred rašė:O kam jas mirkyti į duoną ar kitką daryti? Svarbiausia nekramtyti. Skonio gi jokio, kol nekrimstelni.
Čia ir yra konkreti informaciją apie Cymbaltą - ją ardyti galima ir skaičiuoti žirnius galima, ir jie bus veiklūs, svarbiausia tų žirnių netraiškyti, nekramtyti.

Iš kur duomenys, biggie, kad duloksetino inhibicija SERT>>NET?

Iš Stahl's Essential Psychopharmacology, 308 psl.:

Duloxetine
This SNRI, characterized pharmacologically by
slightly more potent SERT than NET inhibition
(Figure 7-31), has transformed how we think about
depression and pain. C

Aš "ant greito" pamėginau rasti duloksetino afinitetą SERT ir NET, tačiau aiškių skaičių neradau. Gal pats turite juos, kad teigiate, jog 60 mg neturi išreikštos NET inhibicijos?

Nezinau as tu skaiciu dabar po ranka, bet jie ivairiai skirias. Dauguma raso, kad duloksetinas 1:10 SERT su NET, o venlafaksinas net 1:30, desvenlafaksinas 1:10, o milnacipranas stipresnis ant NET.

http://www.preskorn.com/columns/9911.html

Cia gan senas straipsnis, bet jau sako, kad venlafaksinas 1:5, gal del mazesnio SERT, nei kitur raso, bet venlafaksinas maziau kabinasi prie proteinu, todel didesnis jo kiekis organizme buna, taip atstodamas silpna kabinimasi.

Duloxetinas gal elgiasi kitaip, bet visvien yra gan toli 1:1 santykio. Jei kiti vaistai neitakoja duloksetino koncentracijos, speju, 60mg duotu ~30% inhibicijos. Jei kazkuom remtis, tai:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11282251

Both duloxetine, at doses of 20 to 60 mg/day, and clomipramine significantly interfered with the 5-HT reuptake process, as demonstrated by marked decreases in blood 5-HT concentrations. However, the same doses of duloxetine, unlike clomipramine, failed to impede the usual increase in blood pressure that follows a tyramine intravenous infusion, indicating that clomipramine but not duloxetine blocked NE reuptake.

Clomipraminas aisku yra labai stiprus SSRI, o jo metabolitas, norclomipraminas yra stiprus NRI. Atrodo tik neseniai atrado kazkokius ligandus naujus, kad pamatuoja ta NET inhibicija procentais, tai anksciau remdavosi tuo tyramino atsaku. 375mg venlafaksino blokuoja ~60% NET ir kelia spaudima nuo tyramino, 60mg duloxetino to nedaro, tai iseina, kad yra mazesnis, nors SERT jau 80%+ jau buna uzblokuota.

Nesakau, kad NET tokioj dozej visai bereiksme, bet duloksetinas tikrai neturi to balanso, kokiu ji laiko ir reklamuoja gamintojai.
Parašė Fred
#348917 Mėgstu tokius atsakymus, moksliškas ir išsamus, ačiū, biggie! :)
Tą pačią dieną Wiki radau santykius SERT:NET minėtų antidepresantų, kuriuos ir pats paminėjai. Kažkaip visada galvojau, kad duloxetinas yra toks ganėtinai subalansuotas ir serototino, ir noradrenalino inhibitorius ties 60 mg doze, ne taip, kaip venlafaksinas, kur NET pasireiškia tik vartojant aukštomis dozėmis. Gaunasi, tuomet, kad vartojant mažomis dozėmis aš vargu ar gaunu NET inhibicijos, ir preparatą vartoju praktiškai vien kaip SSRI.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#348968 Na man nuo cymbaltos antra diena sirdies permusimus rodo ir burna labai dziusta, nors menesi kol vartojau buvo super savijauta...dabar vartojau 60mg nuo rytoj nutraukiu.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#349016 Vartoju cymbalta 3sav per ta laika numeciau 3kg ar tai gali buti kad nuo sio vaisto krenta svoris ar cia atkricio pasekme...valgau atrodo pakankamai...
Parašė Dulsineja
#364077 Geriu Cymbaltą penkta diena.Šalutiniai labai nemalonūs-pykina, skauda galvą, labai sustiprėjo nerimas.Nežinau, ar dar gerti, ar jis man tiesiog netinka.Per kiek laiko jums šalutiniai išnyko ?
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#364081 man tai dvi savaites, daktaras pasake jei po dvieju savaiciu bus blogai, kreipkis, mano manymu dar kentek iki dvieju savaiciu.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#364102 Nebuvo jokiu salutiniu pakelia nuotaika, malonuma, koncentracija, aktyvuma. Tik kai nuo 60 iki 120 perejau permusimai prasidejo, bet cia su ad gali taip but, siaip vaistas greit prisitaiko prie organizmo. Be to man ju nerase is mamikes nuknises buvau.
Parašė delita
#366872 gal kas esat gere derini venlafaxinas 150mg ryte + cymbalta 60 mg vakarop? paskyre ligoninej nuo dideles depresijos ir nerimo, is ju venlafaksinas jau vartotas ir organizmas iprates. bet cymbalta tiesiog is koju vercia. zinau, kad reikia prakentet salutinius, kol cymbalta suveiks.tris dienas dar tik naujas AD, bet kazko lyg sirdis kalatojas.. taip tikejaus, kad tiks vaistas, is antidepresantu beveik visus rinkoje esancius turbut esu bandzius :verkiu
Parašė jaunatis
#366967 Didelio poveikio nėra, bet jau virš metų laiko geriu ir labiausiai iš bandytų tikę. Pagerėjimas tikrai yra, bet nežinau ar nuo vaistų ar nuo kitų dalykų… warm
Vartotojo avataras
Parašė biggie
delita rašė:gal kas esat gere derini venlafaxinas 150mg ryte + cymbalta 60 mg vakarop? paskyre ligoninej nuo dideles depresijos ir nerimo, is ju venlafaksinas jau vartotas ir organizmas iprates. bet cymbalta tiesiog is koju vercia. zinau, kad reikia prakentet salutinius, kol cymbalta suveiks.tris dienas dar tik naujas AD, bet kazko lyg sirdis kalatojas.. taip tikejaus, kad tiks vaistas, is antidepresantu beveik visus rinkoje esancius turbut esu bandzius :verkiu

Gali is karto keisti gydytoja, nes gauni du beveik identiskus vaistus su identiskais veikimo mechanizmais, nebent kazkuri vartoji ilgesni laika ir ji nutrauks.
Parašė kes123
#375361 labas. kas nutraukinejot si vaista, gal galite parasyti pojucius. ar buvo kam, kad 1 diena neisgerus vaistu visas kunas o ypac sprandas kaip elektros kad butu karts nuo karto trenkiamas:) ?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
kes123 rašė:labas. kas nutraukinejot si vaista, gal galite parasyti pojucius. ar buvo kam, kad 1 diena neisgerus vaistu visas kunas o ypac sprandas kaip elektros kad butu karts nuo karto trenkiamas:) ?

Buvo tokie dalykai, tik gal daugiau galvoje, o ne kakle, visiskai normalu nutraukinejant SSRI/SNRI antidepresantus.
Parašė kes123
biggie rašė:
kes123 rašė:labas. kas nutraukinejot si vaista, gal galite parasyti pojucius. ar buvo kam, kad 1 diena neisgerus vaistu visas kunas o ypac sprandas kaip elektros kad butu karts nuo karto trenkiamas:) ?

Buvo tokie dalykai, tik gal daugiau galvoje, o ne kakle, visiskai normalu nutraukinejant SSRI/SNRI antidepresantus.

aciu. o as galvojau kad tuoj uzsilenksiu :) :shock:
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#376225 Kaip dėl duloksetino poveikio nerimui? :?