Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#376351 Chebryte, patarimas: jei perkate Abilify (arba nebūtinai), pirkit Camelia vaistinėse nuo 13 iki 15 val - bus 20 % nuolaida :) 28 tabletės Abilify kainuos apie 28 eurus, kiti genericai labai panašiai. Žinoma, tai aktualu tiems, kuriems vaisto nekompensuoja. Sužinojau pats šiandien, kai ėjau domėtis dėl kainų :)
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#377061 sveiki siandiena issrase abilifay man 15mg tai isgeriau neseniai ziuresiu kaip veiks sake gyd kad tikrai neblogas vaistas :)))
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
anglis rašė:sveiki siandiena issrase abilifay man 15mg tai isgeriau neseniai ziuresiu kaip veiks sake gyd kad tikrai neblogas vaistas :)))

Daznai keisti vaistus pradejai :) Olanzapinas netiko ?
Vartotojo avataras
Parašė anglis
Phurriz rašė:
anglis rašė:sveiki siandiena issrase abilifay man 15mg tai isgeriau neseniai ziuresiu kaip veiks sake gyd kad tikrai neblogas vaistas :)))

Daznai keisti vaistus pradejai :) Olanzapinas netiko ?

labas phurriz nelabai man olanzapinas dbr bandau su abilify gyditis isgeriau kaip girtas jauciosi i sonus meto :D :samaliotai
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#377071 pykinimas yra bet nera labai kad negalima iskesti salutiniu poveikiu manau isivazios sis vaistas labai noreciau nes gyd sake tikrai geras jis :):)
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#377113 Ar kas nors geriate aripiprazolą iš vakaro? Mane per daug slopina dieną...:(
Vartotojo avataras
Parašė anglis
Orthos rašė:Ar kas nors geriate aripiprazolą iš vakaro? Mane per daug slopina dieną...:(

Man gyd. sake kad jis kaip tik aktyvinantis as ryte geriu antra diena dar tik
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#377773 Konsultavausi su viena šaunia psichiatre (Aneta Railiene), pasirodo, jos atsakymas dėl aripiprazolo vartojimo yra toks:

"Jūsų gydytojas turėjo paaiškinti, kad ir turėjote vartoti nakčiai. Net padidinus dozę, jis vartojamas nakčiai ir atskirais atvejais paros dozė skaidoma į kelias dalis, bet naktinė visada lieka didžiausia."
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Orthos rašė:Konsultavausi su viena šaunia psichiatre (Aneta Railiene), pasirodo, jos atsakymas dėl aripiprazolo vartojimo yra toks:

"Jūsų gydytojas turėjo paaiškinti, kad ir turėjote vartoti nakčiai. Net padidinus dozę, jis vartojamas nakčiai ir atskirais atvejais paros dozė skaidoma į kelias dalis, bet naktinė visada lieka didžiausia."

As ne medikas, bet drisciau papriestarauti.

Aripiprazolio half life'as, t.y. jo uzsilikimas organizme yra ilgesnis nei kelios paros, 70-90 valandu, jo metabolitu uzsilikimas organizme dar didesnis, dalinti doze nera logiska apskritai, net gi pakankamai informacijos yra apie dozavima bent kas antra diena.

http://psycheducation.org/treatment/mood-stabilizers/aripiprazole-risperidone-ziprasidone/

My colleague Dr. Tam Kelly in Colorado has used this strategy a lot and thinks that very low doses are useful in Bipolar II, as low as 2.5 mg every other day or even every third or fourth day.

Cia cituojami daktarai specializuojasi bipoliniuose sutrikimuose, be to aripiprazolio farmakokinetika rodo ta pati. Farmakodinamiskai aripiprazolis gal ir nera stimuliuojantis (man tokiu buvo), bet neturi histamino neuromediatoriaus blokados, del kurios tokie vaistai kaip olanzapinas ar quetiapinas geriami nakciai. Jo antidepresantiniai mechanizmai irgi reikalingi diena, nes stipriausiai veikia praejus kelioms valandoms po dozuotes, be to vaistas linkes sukelti lengva akatizija, kuri diena tveriama daug lengviau, nei nakti.

Dar viena studija idomi yra apie jo poveiki miegui. Daugelis zino toki antidepresanta kaip agomelatinas (Valdoxan). Jis skirtas organizmo cirkadiniams ritmams normalizuotis stimuliuojanti melatonino veikla vakare.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28579782

Sioje studijoje sutrikusi cirkadini ritma, atsiradusi del depresijos, sutvarke aripiprazolis dozuojamas ryte.

In January 2016, after treatment with aripiprazole 3 mg/d in the morning for 4 weeks, the patient's sleep-wake cycle became markedly synchronized to the environmental light-dark cycle.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#385678 Ar kas nors esate vartoje aripiprazolą kartu su kvetiapinu? Gydytoja sakė, kad dabar Naujojoje Vilnioje tapo populiarus toks "kokteilis".
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Orthos rašė:Ar kas nors esate vartoje aripiprazolą kartu su kvetiapinu? Gydytoja sakė, kad dabar Naujojoje Vilnioje tapo populiarus toks "kokteilis".

Mano nuomone, kad geriau surast viena tinkama neuroleptika ir atitaikyti doze, negu 2 ar 3 skirtingus. Visgi tie vaistai nera saldainiai, kad gerti visus is eiles.

Man uzkliuna iskarto, kad aripiprizolas kelia gliukozes kieki kraujyje, o kvetiapinas metabolizma jaukia, tai juos 2 sudejus, diabeto rizika milziniska.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Orthos rašė:Ar kas nors esate vartoje aripiprazolą kartu su kvetiapinu? Gydytoja sakė, kad dabar Naujojoje Vilnioje tapo populiarus toks "kokteilis".

Jav toks kokteilis vadinamas Abiliquel (Abilify + Seroquel).
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:

Ir ka tu manai apie jy ? Koks tikslas isvis 2 maisyt, kai gali vieno doze pakelti ?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Phurriz rašė:
biggie rašė:

Ir ka tu manai apie jy ? Koks tikslas isvis 2 maisyt, kai gali vieno doze pakelti ?

Tokia kombinacija racionali tik tokiu atveju, jei quetiapinas naudojamas hipnotine doze ~50mg vakarui miegui pagerint. Aripiprazolio D2 kabinimasis yra kelis simtus kartu stipresnis nei quetiapino, todel quetiapinas kaip antipsichotikas neveiks net prie didesniu doziu, nes receptoriai bus okupuoti aripiprazolio. Pamenu salia manes ligoninej gulejo vienas, kuris gavo ryte aripiprazoli, o nakciai ar ne 200mg quetiapino. Ties tokia doze quetiapinas kaip ir antidepresantini poveiki turi, ypac jo metabolitas norquetiapinas, kuris didina noradrenalina blokuodamas transportuotoja, nors ir nedaug (apie 30%). Nemanau, kad tokia doze kas nors dar kirstusi, cia galbut tiems, kas netoleruoja iprastiniu antidepresantu, o reikalingas antidepresantinis poveikis is atipiniu neuroleptiku.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#385698 Gavau pabandyti ir aš vietoje Rispolepto. Kažkaip nepastebiu, kad labai daug žmonių vartotų šį vaistą. Kodėl? Norėčiau daugiau atsiliepimų... Nežinau ko tikėtis.