Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#378956 Pamiršau paminėti svarbų dalyką - glutamato perdavos stabilizavimą. Bet psichofarmakologija empiriniu požiūriu, t.y. praktiškai, ne visada tokia, kaip vadovėliuose, juk tiek individualumų ir aplinkybių :)
Parašė Mersas
Orthos rašė:Pamiršau paminėti svarbų dalyką - glutamato perdavos stabilizavimą. Bet psichofarmakologija empiriniu požiūriu, t.y. praktiškai, ne visada tokia, kaip vadovėliuose, juk tiek individualumų ir aplinkybių :)

:))) as dar geriu fluanksol ir tritiko retard, fluanksol geriu 6 val, nors skaiciau, kad dazani ji raso dienai.Kaip Jums???kokiu laiku geriate??
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#378958 Aš, jei geriu, visada ryte, nors nieko tokio, jei išgeriama ir vakare. Visi mano dabar vartojami vaistai surašyti mano paraše :)
Parašė Mersas
Orthos rašė:Aš, jei geriu, visada ryte, nors nieko tokio, jei išgeriama ir vakare. Visi mano dabar vartojami vaistai surašyti mano paraše :)

o, svoris nekrito nuo siu vaistu? Man pvz sumazejo gerokai. Kas kiek valandu geriat coaxil? Cia mazai kas raso apie si vaista, tad malonu su kazkuo pasikalbeti apie ji.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
Mersas rašė:
Orthos rašė:Aš, jei geriu, visada ryte, nors nieko tokio, jei išgeriama ir vakare. Visi mano dabar vartojami vaistai surašyti mano paraše :)

o, svoris nekrito nuo siu vaistu? Man pvz sumazejo gerokai. Kas kiek valandu geriat coaxil? Cia mazai kas raso apie si vaista, tad malonu su kazkuo pasikalbeti apie ji.

Kol kas sunku ką nors sakyti apie tai po dviejų dienų :) Stengiuosi, kad būtų apie 5-6 valandų intervalai tarp dozių.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#378962 Mano psichiatrė patarė, kad turi būti 6 valandų intervalai tarp dozių, o vartoti prieš valgį, t.y. 1 val. prieš valgymą, arba valgio metu.
Parašė Mersas
#378963 [quote="Orthos"]Mano psichiatrė patarė, kad turi būti 6 valandų intervalai tarp dozių, o vartoti prieš valgį, t.y. 1 val. prieš valgymą, arba valgio metu.[/quot

Gera gydytoja pasitaike, kad taip viska isaiskino, nes man tik isras ir viskas, o kaip gert, kada geriau, nieko nepasake. Manau, kad dauguma gydytoja apir tas ligas mazai paaiskina, tad tenka info paciam paskui ieskoti, kad suprastum kas kaip, odar vadinas eini pas privacius gydytojus.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#378964 Reikia klausti arba keisti gydytoją :)
Parašė Mersas
#378966 tai klausi pats, bet manau, kad turetu ir pati gydytoja informuoti apie viska. Pastebejau, kad nuo miego daug kam tuos vaistus israso is k raides, okaip Jums, padeda uzmigti??? Sunku rasti gydytoja, nebent pagal rekomendacijas kitu.
Parašė Mersas
#378967 [quote="Mersas"]tai klausi pats, bet manau, kad turetu ir pati gydytoja informuoti apie viska. Pastebejau, kad nuo miego daug kam tuos vaistus israso is k raides, okaip Jums, padeda uzmigti??? Sunku rasti gydytoja, nebent pagal rekomendacijas kitu.[/quote P.S. O kas ta glutomato perdava???
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
Mersas rašė:
Mersas rašė:tai klausi pats, bet manau, kad turetu ir pati gydytoja informuoti apie viska. Pastebejau, kad nuo miego daug kam tuos vaistus israso is k raides, okaip Jums, padeda uzmigti??? Sunku rasti gydytoja, nebent pagal rekomendacijas kitu.[/quote P.S. O kas ta glutomato perdava???

Jeigu jūs apie kvetiapiną, tai taip, padeda :) o glutamatas yra pagrindinis centrinės nervų sistemos neuromediatorius, atsakingas už neuronų sužadinimą, aktyvinimą. Per didelis jo išsiskyrimas skatina neuronų "perdegimą" ir galop žūtį.
Parašė Mersas
Orthos rašė:
Mersas rašė:
Mersas rašė:tai klausi pats, bet manau, kad turetu ir pati gydytoja informuoti apie viska. Pastebejau, kad nuo miego daug kam tuos vaistus israso is k raides, okaip Jums, padeda uzmigti??? Sunku rasti gydytoja, nebent pagal rekomendacijas kitu.[/quote P.S. O kas ta glutomato perdava???

Jeigu jūs apie kvetiapiną, tai taip, padeda :) o glutamatas yra pagrindinis centrinės nervų sistemos neuromediatorius, atsakingas už neuronų sužadinimą, aktyvinimą. Per didelis jo išsiskyrimas skatina neuronų "perdegimą" ir galop žūtį.

Aciu uz info.As nuo miego geriu tritico retard, bet manau, kad tai jau pasenes vaistas, mazai kam israso ji. Tai Jus du kartus geriat coaxil?
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
#378971 Trittico retard yra geras antidepresantas, bet neišnaudotos jo visos galimybės, manau. Be to, jo nekompensuoja. Jis daugiausia skiriamas kaip migdomasis.

Taip, Coaxil man paskyrė du kartus per dieną, nes reikia atsargiai su antidepresantais, kadangi sergu bipoliniu sutrikimu. Kol kas žiūrėsim, ar dozės pakaks.
Parašė Mersas
Orthos rašė:Trittico retard yra geras antidepresantas, bet neišnaudotos jo visos galimybės, manau. Be to, jo nekompensuoja. Jis daugiausia skiriamas kaip migdomasis.

Taip, Coaxil man paskyrė du kartus per dieną, nes reikia atsargiai su antidepresantais, kadangi sergu bipoliniu sutrikimu. Kol kas žiūrėsim, ar dozės pakaks.

Malonu pabendrauti, nes taip sunku rasti su kuo gali pasikalbet apie panasius vaistus, ju poveiki ir t.t. As perku pati viska, tad man neaktualus ompensavimas, svarbiausia, kad butu tinkamas vaistas. Pas mane yra generalizuotas nerimas ir vid. depresija.Tik nezinau ar isikapstysiu vien su tais vaistais, nes jau trys men, o dar vis uzeina ivairus reiskiniai, o ypac fiziniai, spazmai ir t.t.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
Mersas rašė:
Orthos rašė:Trittico retard yra geras antidepresantas, bet neišnaudotos jo visos galimybės, manau. Be to, jo nekompensuoja. Jis daugiausia skiriamas kaip migdomasis.

Malonu pabendrauti, nes taip sunku rasti su kuo gali pasikalbet apie panasius vaistus, ju poveiki ir t.t. As perku pati viska, tad man neaktualus ompensavimas, svarbiausia, kad butu tinkamas vaistas. Pas mane yra generalizuotas nerimas ir vid. depresija.Tik nezinau ar isikapstysiu vien su tais vaistais, nes jau trys men, o dar vis uzeina ivairus reiskiniai, o ypac fiziniai, spazmai ir t.t.

Deja, man irgi niekas, išskyrus Fluanxol, kurio retai prireikia, nekompensuojama, nors einu pas "valdišką" psichiatrą :)

Dėl fizinių/psichosomatinių skausmų būtų galima pagalvot apie pregabaliną arba gabapentiną, yra atskira tema apie Lyrica (pregabaliną).