Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Elise rašė:Gavau pabandyti ir aš vietoje Rispolepto. Kažkaip nepastebiu, kad labai daug žmonių vartotų šį vaistą. Kodėl? Norėčiau daugiau atsiliepimų... Nežinau ko tikėtis.

Gal maziau kas jy vartoja, nes dar ganetinai naujas yra Abilify. FDA naudojimui patvirtintas 2002 metais.
Pagrinde yra didysis trejetukas, dazniausiai skiriamu neuroleptoku, tai yra Kvetiapinas, Olanzapinas, Risperidonas. O dabar ir Abilify verziasi i Topus dazniausiai skiriamu neuroleptiku.
Kaip ir dauguma vaistu, kaikuriem jis tinka, kai kuriem ne, skaiciau daug neigiamu atsiliepimu, bet ir daug teigiamu. As pats nebandziau Abilify, bet ir nebandysiu del keliu man nepriimtinu jo salutiniu.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#385706 O ką skaitei? Kokie tie šalutiniai? Kur rasti tuos neigiamus/teigiamus atsiliepimus?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Elise rašė:O ką skaitei? Kokie tie šalutiniai? Kur rasti tuos neigiamus/teigiamus atsiliepimus?

Jei angliskai moki, as tau galiu prikelt desimtis nuorodu, su simtais atsiliepimu.
Man baisu, kad jis galimai gali kelti gliukoze, o ji ir taip pas mane laikosi apie 5.2 nmol, tai rizikuoti bijau.
Youtubei pilna video apie Abilify jeigu angliskai moki, ivesk i Youtube Abilify ir zek atsiliepimus, ju simtais yra.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#385711 Biggie, o kuo skiriasi xepliono injekcija su abilify injekcija ? Abu ziauriai stipriai blokuoja D2, ar yra kazkoks esminis skirtumas tarp ju ? Nuo xepliono akatizija nezmo iskai stipri, nuo abilify irgi zinau akatizija nepakeliama buna.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#385716 Aš visko bijau, velniškai bijau gerti naują neuroleptiką. Drebu net visa... Peržiūrėjau kelis video, tai visiems skirtingai, visiems visokių nesąmonių būna. Aš tų visų nesąmonių taip bijau...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Elise rašė:Aš visko bijau, velniškai bijau gerti naują neuroleptiką. Drebu net visa... Peržiūrėjau kelis video, tai visiems skirtingai, visiems visokių nesąmonių būna. Aš tų visų nesąmonių taip bijau...

Tu nebijok gerti tableciu, nes gali nutraukti jei netiks ir viskas bus gerai.
Kai gauni injekcija Abilify, tada nors ir netinka, reikia kenteti menesiais kol isivaikscios is organizmo, o padaryti nieko negali.

As kai gavau Xepliono injekcija, kuris labai panasus i Abilify, tai puse metu kentejau, galvojau isprotesiu, o padaryti nieko negalejau, nes ta injekcija po truputi organizme isiskiria. Galvojau akatizija mane isves is proto.

Zinau viena zmogu kuriam Abilify injekcija netiko, o vistiek kentejo ir kentejo kol baigesi kosmaras. O jei tau netiks, tai tiesiog nutrauksi tabletytes ir viskas. Nebijok.
Vartotojo avataras
Parašė Elise
#385724 Tu teisus, bet bijau visko, kas gali būti išgėrus. Man su hipochondrija kiekvienas širdies permušimas, menkas sumaudimas yra paniškos baimės šaltinis. O dar plius Seroxatą mažinu... Bijau to aripiprazolio, nežinau ar išdrįsiu išgerti. Bet taip norisi jaustis normaliai, kad nežinau net kuris jausmas stipresnis - baimės, ar noro jaustis gerai.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Elise rašė:Tu teisus, bet bijau visko, kas gali būti išgėrus. Man su hipochondrija kiekvienas širdies permušimas, menkas sumaudimas yra paniškos baimės šaltinis. O dar plius Seroxatą mažinu... Bijau to aripiprazolio, nežinau ar išdrįsiu išgerti. Bet taip norisi jaustis normaliai, kad nežinau net kuris jausmas stipresnis - baimės, ar noro jaustis gerai.

Seroxato mazinimo net nepajausi, tikrai. Drasiai gali sumazinti nuo 40 mg iki 20 mg, be jokiu problemu. Man seroxato mazinimas tik trumpam brain zaps'us sukele, daugiau nieko.
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#385728 Man Xepliono injekciją seniau leido, tai nieko labai nepasijautė, tik prolaktinas labai užkilo.
Phurriz, tai nuo akatizijos jų yra vaistų: propronololis, pareakopanas, ciklodolis.... Kodėl neprašei gydytojo?
Man nuo risperidono buvo baisi akatizija, tik tuo metu net nežinojau nuo ko čia, o nutraukus risperidoną praėjo
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
SecretOfSteel rašė:Man Xepliono injekciją seniau leido, tai nieko labai nepasijautė, tik prolaktinas labai užkilo.
Phurriz, tai nuo akatizijos jų yra vaistų: propronololis, pareakopanas, ciklodolis.... Kodėl neprašei gydytojo?
Man nuo risperidono buvo baisi akatizija, tik tuo metu net nežinojau nuo ko čia, o nutraukus risperidoną praėjo

Tai geriau ciklodoli, bet perdaug stipri akatizija buvo, kad pilnai padetu.
Daktare buvo paskyrus relaniuma x3 kartus per diena ir ciklodoli/parkopana 4 mg, bet vistiek jauciau akatizija ir visus kitus ekstrapiramidinius simptomus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#385747 jis kartais vadinamas trecios kartos neuroleptiku, nes ne blokuoja dopamino receptorius, o sukelia daline stimuliacija. Cia is esmes vaistas sureguliuoti dopamino veikla visur smegenyse, todel padeda psichozei ir gan plataus veikimo
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
#385750 Ne toks ir naujas tas Abilify.. Va Latuda - tas tikrai naujas, ir Lietuvoj jo dar nėra.
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#385751 sitie vaistai mano svajoniu neuroleptikai. dar girdejau jie apetita numusa. gaila kad brangus :(
Vartotojo avataras
Parašė SecretOfSteel
maumau15 rašė:sitie vaistai mano svajoniu neuroleptikai. dar girdejau jie apetita numusa. gaila kad brangus :(

Kas latuda ar abilify?