- 2017 10 06, 07:26
O tu labai tiki, kad psichoterapija padetu ? Kodel neisbandai ?
As bandziau ir nemokama ir mokama psichoterapija, tai tik pablogejo savijauta ten einant. Cia gal nuo zmogaus priklauso.
HappyAngel rašė:O aš būsiu ta skeptikė, kuri nepasitiki visais tyrimais, nes visi pacientai skirtingi, su savo ligos formomis ir organizmo reakcijomis į vaistą. Mano atveju 40mg paroxetino nedavė nieko gero, galiausiai viskas pakrypo tik blogyn. Tiesa, vartojimo pradžioj ~ 2 m-3 mėn buvo pagerėjimas šioks toks. Stabilesnė jaučiausi, bet vėliau grįžo panikos atakos, stiprus nevaldomas nerimas, ašaros. Tarsi AD neveiktų visai. Bandė dozes skirti taip - 20 mg ryte, 20 mg popiet. Situacija negerėjo. Didino iki 60 mg, darėsi tik blogiau, bet ne tai, kad šalutiniai suaktyvėjo, bendras fonas depresinis ūmėjo. Pradėjau darytis nevaldoma, kankino siaubingas pyktis, irzlumas, norėjosi ką sudaužyti ir susižaloti save, galiausiai pradėjo kankinti įkyrios suicidinės mintys. Pradėjo mažinti dozę iki 30 mg ir griežtai uždraudė man kada nors jį didinti virš 30 mg. Čia gydymas vyko ligoninėje pas tikrai gerą gydytoją. Taip, kad ne visada visiems dozių didinimas pagerina savijautą. Aš per tiek metų jau pati jaučiu, kada geriau jaučiuosi. t.y. kai AD dozė yra nedidelė, sakykim terapinė minimali. Paroxetino 20-30 mg, sertralinas - 50 mg.
Ir jei rinkčiausi tarp antidepresantų, kurių esu išbandžiusi n. Tai nebent grįžčiau prie sertralino. Man 50 -75mg buvo daug maž gerai. 100 mg vėl aktyvino mintis blogaja prasme. Matyt mano organizmas toks, kad didelės AD dozės ne man.
Apskritai nelabai tikiu, kad man padės antidepresantas ar dar kitas vaistas, taip, jie mane tik stabilizuoja. O kaip jau n kartų visur čia kalbu - mano atveju padėti gali tik psichoterapija. Nes jei jau virš 11 metų depresija ir joks vaistas nepadėjo pasiekti remisijos ilgesnės. O remisijos buvo gal tik trys per visus tuos 11 metų. Pirmoji ilgiausia po pirmo depresijos epizodo, o kitos dvi po ~ 5-6 mėn. Tai mano atvejis, matyt, išimtis iš visų šių tyrimų. Nes tikrai yra depresijų, kurias gydo tik vaistais ir tada tie tyrimai tikrai naudingi. Bet yra juk depresijų, kurių kilmė kita ir vaistai čia bejėgiai
O tu labai tiki, kad psichoterapija padetu ? Kodel neisbandai ?
As bandziau ir nemokama ir mokama psichoterapija, tai tik pablogejo savijauta ten einant. Cia gal nuo zmogaus priklauso.

As panasioje situacijoje, nzn net ka daryti, atrodo, kad tuoj pats gydytis pradesiu, nes niekas nepadeda, daug visko isbandyta, o sveikata slubuoja toliau. Nuo vaistu tik bukeju, atmintis visai stringa, atrodo kazkoks uzburtas ratas.