Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Absinthe rašė:Ar yra kam zoloft tikrai tiko padėjo išbristi iš depresijos? Išrašė ir man jį :bloga

Žiūrint, kokia depresija. Ar sunki, ar vid. sunkumo, ar tai pirmas susirgimo atvejis. Nes pirmą kartą, kai susirgau depresija, mane ant kojų pastatė būtent zoloftas. Po to truko kažkur 5 metus remisija, jaučiausi gerai ir be vaistų. Dabar geriu 100 mg zolofto, deja nieko ypatingo, bet pas mane egzistencinė depresija, kai vaistas tik palaikomoji priemonė, o gydymas - psichoterapija. Be raminamųjų vis dar negaliu :(
Zoloftas sakė labai tinka moterims :super O jei kas kenčia nuo stipraus nerimo, panikų - paroxetinas padeda, bet čia irgi labai individualu.
Pvz sužinojau, kad kažkada vartota Cymbalta (duloxetinas) yra stiprus vaistas, kurio mano amžiuje nerekomenduoja, skiria senesnio amžiaus žmonėms, ypač su diabetu.
Vartotojo avataras
Parašė Orthos
Orthos rašė:Na ką, atgal prie Zoloft... :achtung

Teko nutraukt. Per stipriai stimuliuoja, sukelia nerimą... Ot, paradoksas :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Orthos rašė:
Orthos rašė:Na ką, atgal prie Zoloft... :achtung

Teko nutraukt. Per stipriai stimuliuoja, sukelia nerimą... Ot, paradoksas :D

Praktiskai visi SSRI yra sigma receptoriaus agonistai, kai zoloftas yra antagonistas. Nera labai gerai istirti dar tie receptoriai, bet ju stimuliacija turi poveiki nerimui malsinti, o blokada gali buti anksiogenine, kaip kad buna nuo amfetaminu, kurie sukelia nerima ne ADHD simptomatikoj
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#379181 Jau nežinau, ko imtis, apie kokį antidepresantą su gydytoja kalbėti. Sertralinas 100 mg dar pablogino būklę, dabar mažinu dozę iki 75 -----> 50 mg. Bet tas stiprus nerimas, pyktis, apatija, liūdesys, emocijų nevaldymas, kančia viduje iki nepakeliamumo vis dar yra. Padeda nebent clonazepamas. :( Vėl pagaunu galvojant apie patį blogiausia. Noriu tiesiog išnykti. O į ligoninę vėl nesinori, nes nieko ten kitaip nepadaro. Nebent psichologo konsultacijos aktyvios būna. Tik tiek. Kas liečia vaistus tai nieko nepritaiko, savijauta negerėja. Sorry, už negatyvą, bet pavargau :(
Vartotojo avataras
Parašė Absinthe
HappyAngel rašė:
Absinthe rašė:Ar yra kam zoloft tikrai tiko padėjo išbristi iš depresijos? Išrašė ir man jį :bloga

Žiūrint, kokia depresija. Ar sunki, ar vid. sunkumo, ar tai pirmas susirgimo atvejis. Nes pirmą kartą, kai susirgau depresija, mane ant kojų pastatė būtent zoloftas. Po to truko kažkur 5 metus remisija, jaučiausi gerai ir be vaistų. Dabar geriu 100 mg zolofto, deja nieko ypatingo, bet pas mane egzistencinė depresija, kai vaistas tik palaikomoji priemonė, o gydymas - psichoterapija. Be raminamųjų vis dar negaliu :(
Zoloftas sakė labai tinka moterims :super O jei kas kenčia nuo stipraus nerimo, panikų - paroxetinas padeda, bet čia irgi labai individualu.
Pvz sužinojau, kad kažkada vartota Cymbalta (duloxetinas) yra stiprus vaistas, kurio mano amžiuje nerekomenduoja, skiria senesnio amžiaus žmonėms, ypač su diabetu.

Pas mane depresija su potrauminiu ir depersonalizacija. Šalia zolofto dar lamictal išrašė, pirmas depresijos epizodas ir dar nelabai ką jaučiu nuo zolofto :/ energijos kaip nėra, taip nėra :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Rola Balčiūtė
#385966 Sveikuciai :))) ,seniai cia vaidenausi.Pragulejau vasarą klinikose ribiniuose 3 sav,po to Birstone sanatorijoje :oops: .Nane esmė tame.Paskyre sertralina 100,caoxil,keptinor,nu,ir ne velnio geriau .Nuramina tik visokie bromzepamai,na,o klozikas man kaip bambonke.Pas daktarą savo nei neinu,jie kliniku nurodymais vadovaujas.O ar skyre sertralino kam 150?o gal zoloft geriau?Neeezinau jau :aciu
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Rola Balčiūtė rašė:Sveikuciai :))) ,seniai cia vaidenausi.Pragulejau vasarą klinikose ribiniuose 3 sav,po to Birstone sanatorijoje :oops: .Nane esmė tame.Paskyre sertralina 100,caoxil,keptinor,nu,ir ne velnio geriau .Nuramina tik visokie bromzepamai,na,o klozikas man kaip bambonke.Pas daktarą savo nei neinu,jie kliniku nurodymais vadovaujas.O ar skyre sertralino kam 150?o gal zoloft geriau?Neeezinau jau :aciu

Labutis, aš irgi ilgą laiką esu gėrusi sertraliną. Maksimum po 100 mg. Bet dabar jau 100 mg mane aktyvina, bet blogaja prasme, įkyrias blogas mintis stimuliuoja, gyvenau su 50-75 mg, buvo neblogai iki rudeninio depresijos paūmėjimo. Teko sutikti žmonių, kurie gėrė sertralino po 200 mg, aš gal lakstyčiau stogais nuo tokios dozės :D Bet čia kiekvienam savo. Dėl gamintojų aš irgi mėčiausi, bandžiau Zoloft - originalą, deja jokio skirtumo MAN asmeniškai nebuvo lyginant su paprastu sertralinu kitų firmų, gal net išskirčiau gamintoją Asentra, kurio sertralinas man labiausiai tiko, o kaip, gal tiesiog įsitikinimas, nežinau. Bet čia irgi yra labai individualu, reikia pačiam žmogui išbandyti ir žiūrėti kaip veikia.
Man su sertralinu per depresijos paūmėjimą nieko gero nebuvo nei didinant dozę, tada tvarkingai perėjau prie paroxetino, geriu 30 mg ir ne daugiau. Tokia dozė man tinka, kažkiek jau mažiau apatijos, jau noras yra kažką daryti, minčių blogų ir pačio depresyvumo mažiau. Nakčiai tik reikia 1,5 tabletės kvetiapino (25 mg geriu), nes pradžioje sutrinka miegas, kai didina dozę AD. Bet realiai tai ir be raminamųjų dar niekaip. Geriu tą clonazepamą, gydytoja sakė, kad nesinarkašinu, dozės ribose, tai nieko čia tokio, nes visi vaistai panašūs (raminamieji). Tai va, man rudenius padeda išgyventi / ištverti tik paroxetinas.
Beje ta mergina, kuriai paskyrė 200 mg sertralino buvo keistai aktyvi, nors dar paskiriant didesnę dozę aktyvoka buvo, ir deja, net ligoninėje bandė žudytis, tai visada reikia įsiklausyti į save, žiūrėti kaip veikia vaistas tave konkrečiai. :flo
Vartotojo avataras
Parašė Rola Balčiūtė
#386021 Ačiū,Haphy Angel.Kazkaip ir man nuo to sertralino chrien zino,kas darosi, turbūt,nieko.Nei aktyvina,nei slopina,tik ikyrios mintys atsirado,nesinori čia vardint,neismaloniuju.
Kvetiapinas man neblogai nakciai,bet man 75 mg.O kaip tas paroxetinas, sunkūs šalutiniai,kol pripranti.Man svarbiausia,kad nerimas dingtu,tos bjaurios įkyrios mintys.Va,ir dabar clonzepamo prarijus tabletka,jokio palengvejimo
Eisiu,sakysim,bandom ta paroxetinas skaitau,daug kam jis tinka. B)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:
Rola Balčiūtė rašė:Sveikuciai :))) ,seniai cia vaidenausi.Pragulejau vasarą klinikose ribiniuose 3 sav,po to Birstone sanatorijoje :oops: .Nane esmė tame.Paskyre sertralina 100,caoxil,keptinor,nu,ir ne velnio geriau .Nuramina tik visokie bromzepamai,na,o klozikas man kaip bambonke.Pas daktarą savo nei neinu,jie kliniku nurodymais vadovaujas.O ar skyre sertralino kam 150?o gal zoloft geriau?Neeezinau jau :aciu

Labutis, aš irgi ilgą laiką esu gėrusi sertraliną. Maksimum po 100 mg. Bet dabar jau 100 mg mane aktyvina, bet blogaja prasme, įkyrias blogas mintis stimuliuoja, gyvenau su 50-75 mg, buvo neblogai iki rudeninio depresijos paūmėjimo. Teko sutikti žmonių, kurie gėrė sertralino po 200 mg, aš gal lakstyčiau stogais nuo tokios dozės :D Bet čia kiekvienam savo. Dėl gamintojų aš irgi mėčiausi, bandžiau Zoloft - originalą, deja jokio skirtumo MAN asmeniškai nebuvo lyginant su paprastu sertralinu kitų firmų, gal net išskirčiau gamintoją Asentra, kurio sertralinas man labiausiai tiko, o kaip, gal tiesiog įsitikinimas, nežinau. Bet čia irgi yra labai individualu, reikia pačiam žmogui išbandyti ir žiūrėti kaip veikia.
Man su sertralinu per depresijos paūmėjimą nieko gero nebuvo nei didinant dozę, tada tvarkingai perėjau prie paroxetino, geriu 30 mg ir ne daugiau. Tokia dozė man tinka, kažkiek jau mažiau apatijos, jau noras yra kažką daryti, minčių blogų ir pačio depresyvumo mažiau. Nakčiai tik reikia 1,5 tabletės kvetiapino (25 mg geriu), nes pradžioje sutrinka miegas, kai didina dozę AD. Bet realiai tai ir be raminamųjų dar niekaip. Geriu tą clonazepamą, gydytoja sakė, kad nesinarkašinu, dozės ribose, tai nieko čia tokio, nes visi vaistai panašūs (raminamieji). Tai va, man rudenius padeda išgyventi / ištverti tik paroxetinas.
Beje ta mergina, kuriai paskyrė 200 mg sertralino buvo keistai aktyvi, nors dar paskiriant didesnę dozę aktyvoka buvo, ir deja, net ligoninėje bandė žudytis, tai visada reikia įsiklausyti į save, žiūrėti kaip veikia vaistas tave konkrečiai. :flo

Raminamu isvis nereikia bijoti, jie maziausiai kenkia is visu vaistu. Neuroleptikai daugiausia zalos daro, poto antidepresantai, o maziausiai kenkia raminami.

Raminami tik turi dideli minusa, kad priprasti galima, o tada nutraukti sunku buna. Jie nei svori augina, nei salutiniu baisiu nesukelia, nei visokiu kaustymu ir tt. Clonazepamo ir nebijok, bet stenkis negert kasdien. Gerk kelis kart i savaite. Kai kasdiena geri, tada bus sunku poto nutraukt.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
aleksa99 rašė:nepasakyciau kad anksiolitiku bijoti nereikia, jeigu tau lomkiu nebuvo nuo jutai tau pasiseke, kitas reikalas kad jie nieko ir negydo, o tik baime nuima arba nerima, o vartoti galima tik 10 dienu saugei, prailginta versija gal menesi. Bet benzodiazepinai ne taip traumoja smegenus kaip neuroleptikai ir antidepresantai.

Sveikas vel sugryzes :D Paskutini sakini tiesa pasakei, sutinku !
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#386039 O, laikas vėl banint kai ką.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#388029 Perėjau prie sertralino 50 mg, sutrikęs miegas, ir jau sulaukiau baisiosios panikos atakos, kurios tam tikru laiku reiškėsi tik vakarais, su fiziniais negalavimais. Panikos buvo dingę ilgą laiką, galvojau jau nesikartos, tai va tau....
Psichiatrės paklausiau, kuris AD geriau tvarko panikos atakas (kalbu ir apie tas, kurios kyla iš pasąmonės, neiškart, bet po kiek laiko per dieną ar dvi nusėda kažkas ir vakare ramu, skaitau, o čia paukšt panikos ataka, pykinimas, karščio bangos, širdis ir kvėpavimas bet kaip). Tai ji man pasakė, kad iš dviejų, kuriuos aš toleruoju AD (paroxetinas ir sertralinas) geriau sutvarko panikas sertralinas. Arba man su atminčia jau nekas, bet ar neatvirkščiai?

Laukiant prie kabineto pas gydytoja, sutikau moterį, kuri geria escitalopramą. Galvoju, kaip faina, jis man kažkada lyg nieko buvo, kol nesupratau, kam man čia skiria vaistus nuo kraujospūdžio ir širdies ritmo sutrikimų. Pasirodo, kad escitalopramo mano organizmas nemyli, būtent kerta šalutiniai per svarbiausią organą - širdį ir kraujotaką. Čia gal į kažkur skaitytą temą apie saugiausią AD tiks.

Būsiu dėkinga, jei pasidalinsite savo patirtimi, kuris AD iš išvardintų - sertralinas ar paroksetinas jums padėjo suvaldyti / apvaldyti panikos atakas?

Žinoma, be raminamųjų kol kas niekaip :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Perėjau prie sertralino 50 mg, sutrikęs miegas, ir jau sulaukiau baisiosios panikos atakos, kurios tam tikru laiku reiškėsi tik vakarais, su fiziniais negalavimais. Panikos buvo dingę ilgą laiką, galvojau jau nesikartos, tai va tau....
Psichiatrės paklausiau, kuris AD geriau tvarko panikos atakas (kalbu ir apie tas, kurios kyla iš pasąmonės, neiškart, bet po kiek laiko per dieną ar dvi nusėda kažkas ir vakare ramu, skaitau, o čia paukšt panikos ataka, pykinimas, karščio bangos, širdis ir kvėpavimas bet kaip). Tai ji man pasakė, kad iš dviejų, kuriuos aš toleruoju AD (paroxetinas ir sertralinas) geriau sutvarko panikas sertralinas. Arba man su atminčia jau nekas, bet ar neatvirkščiai?

Laukiant prie kabineto pas gydytoja, sutikau moterį, kuri geria escitalopramą. Galvoju, kaip faina, jis man kažkada lyg nieko buvo, kol nesupratau, kam man čia skiria vaistus nuo kraujospūdžio ir širdies ritmo sutrikimų. Pasirodo, kad escitalopramo mano organizmas nemyli, būtent kerta šalutiniai per svarbiausią organą - širdį ir kraujotaką. Čia gal į kažkur skaitytą temą apie saugiausią AD tiks.

Būsiu dėkinga, jei pasidalinsite savo patirtimi, kuris AD iš išvardintų - sertralinas ar paroksetinas jums padėjo suvaldyti / apvaldyti panikos atakas?

Abu JAV indikuoti panikos sutrikimams gydyti, as siaip gan gerai toleruoju vaistus, bet sertralinas buvo vienintelis, kuris sukele lengva pykinima, nors aisku cia su panika kazin ar susije. Nerimo sutrikimams paroxetinas rasomas tikrai dazniau, ypac sinergiskai veikia su mirtazapinu, bet, kiek pamenu, tu jo nelabai toleruoji. Net gi galiu numesti link'a situacines studijos, kur panikos sutrikimas pasieke visiska remisija butent tokia kombinacija:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2040276/
Parašė Mersas
HappyAngel rašė:Perėjau prie sertralino 50 mg, sutrikęs miegas, ir jau sulaukiau baisiosios panikos atakos, kurios tam tikru laiku reiškėsi tik vakarais, su fiziniais negalavimais. Panikos buvo dingę ilgą laiką, galvojau jau nesikartos, tai va tau....

Laukiant prie kabineto pas gydytoja, sutikau moterį, kuri geria escitalopramą. Galvoju, kaip faina, jis man kažkada lyg nieko buvo, kol nesupratau, kam man čia skiria vaistus nuo kraujospūdžio ir širdies ritmo

sutrikimų. Pasirodo, kad escitalopramo mano organizmas nemyli, būtent kerta šalutiniai per svarbiausią organą - širdį ir kraujotaką. Čia gal į kažkur skaitytą temą apie saugiausią AD tiks.

:))) Is ad tai asmeniskai padejo seroxat. Siap neblogas buvo vaistas ir nuotaikai ir nerimui ir panikos atakom. tikrai padejo tam tikru gyvenimo periodu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#388094 Vakar atsekiau užrašus, kuriuos karts nuo karto vedu apie vaistus. T.y. kaip veikė, tiko ar ne. Tai panikos atakos pasirodo mano atveju nepriklauso nuo antidepresanto. Panikos tos baisiosios vakarinės ( taip jau pradėjau vadinti, nes tik vakare lygioj vietoj ištinka) buvo tiek geriant paroksetiną, tiek ir sertraliną. Matyt jos yra tiesiog pablogėjusios būsenos pasekmė. o dabar dar vis duobėje tupiu :(
Pradedu nuo kitos savaitės vėl seansus pas psichoterapeutę. Gal kiek pagelbės. Nes vaistai nepadeda. Čia apie antidepresantus. Laikausi labiau ant raminamųjų.