Moderatorius: Astro-Meška

Parašė raksera
Elise rašė:Nes man baisu dėl savo sveikatos. Jaučiu kaltę prieš vyrą, kad dėl mano problemų jis negali išeiti į darbą, o juk uždirba pinigus mums abiems :(

Labas. Teko ir man per krizę tokia dalia...kasdien vieniša laukdavau vyro grįžtant. Darbo nebuvo. O liūdesys kankino juodai. Savivertė iki nulio buvo nukritus.
Vartotojo avataras
Parašė alpra
#389720 Nes neseniai įsitikinau, kad tikrų draugų jau nebeturiu ir neturiu su kuo pabendraut, praleist laiką. Ir net žinau priežastį. Pats pamažu nuo jų atsiribojau, vieni erzino (dėl to nesigailiu), kiti... su kitais pats nesielgiau, kaip draugas... Labiau, kaip pažįstamas. To pasekoje ir jie taip su manim pradėjo elgtis.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#389721 Neseniai sau pasidariau testą apie Childhood emotional neglect
Vienas iš testo klausimų buvo - ar visi jūsų santykiai su draugais išvėsta?
Ir atsakymas - taip. Tai yra praeities pasekmė...
Vartotojo avataras
Parašė alpra
emar rašė:Neseniai sau pasidariau testą apie Childhood emotional neglect
Vienas iš testo klausimų buvo - ar visi jūsų santykiai su draugais išvėsta?
Ir atsakymas - taip. Tai yra praeities pasekmė...

Įdomu, kokios priežastys vaikystėje galėtų daryti įtaką dabartyje pagal tą testą. :)
Vartotojo avataras
Parašė emar
#389723 Mano mama sakydavo, kad draugai niekam nereikalingi.
Mes nešvęsdavom gimtadienių draugų būryje. Kai pabandžiau, tai buvo keistas ir nesmagus jausmas, nes nežinojau kaip elgtis.
Mano tėvai nemėgdavo ir nemėgsta jokių mano draugų. Jų nebuvo galima vestis namo.
Su draugais negalėdavau apie viską kalbėtis - negalima pasakoti, kas vyksta namie.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#389725 Taip, tėvai įkalė žinutes, kurios sukuria tam tikras poelgių ar požiūrių grandines, dėl kurių atsiranda konkrečios baigtys.
Vartotojo avataras
Parašė alpra
#389731 Kol buvau mažas, tėtis išeidavo sudrausmint vaikų į lauką, kai pasiskųsdavau. Galiausiai liovėsi tą daryti, kadangi tai tapo vos ne kasdieniu dalyku (gal iki 8 metų taip gindavo). Pamažu ir skųstis nustojau, kai pradėjo aiškint, kad pats už save turiu pastovėt. Ne ypatingai sekėsi, kai buvau "išskirtinis".
Nesu linkęs atskleist savo tikrų emocijų tėvams. Ir nelabai noriu analizuot kodėl, nes nemanau, kad savo praeities mėsinėjimasis gali atnešt naudos be profesionalo pagalbos.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#389732 Dėl profesionalo - tikra tiesa. Pamėsinėjusi savo praeitį be profesionalo sparčiai nugrimzdau gilyn. Lankausi jau pusantrų metų ir tik dabar šiek tiek prasimušiau pro savo apsauginį šarvą :bloga
Parašė NOM
alpra rašė:Nes neseniai įsitikinau, kad tikrų draugų jau nebeturiu ir neturiu su kuo pabendraut, praleist laiką. Ir net žinau priežastį. Pats pamažu nuo jų atsiribojau, vieni erzino (dėl to nesigailiu), kiti... su kitais pats nesielgiau, kaip draugas... Labiau, kaip pažįstamas. To pasekoje ir jie taip su manim pradėjo elgtis.

o ką reiškia -nesielgiau kaip draugas? :)
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#389970 Noriu prisitrenkti su plyta.