Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#389905 biggie, o kaip venlafaksinas, turi panašų poveikį ar kažką painioju? Keičiau iš elontrilio į venlafaksiną, nes man iš AD pagrinde reikėjo energijos ir apatijos optimalaus sumažinimo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:biggie, o kaip venlafaksinas, turi panašų poveikį ar kažką painioju? Keičiau iš elontrilio į venlafaksiną, nes man iš AD pagrinde reikėjo energijos ir apatijos optimalaus sumažinimo.

Manau tokiems simptomams jis gali padeti, taciau sitas reikalas priklauso nuo dozes. Jau 75mg pilnai veikia serotonina, toliau didinama doze akumuliuoja vis didesni noradrenergini poveiki, kuris reguliuoja budruma, varomaja jega, koncentracija ir energija. Tai, tarkim, lyginant 75mg ir 225mg, tai nera paprasciausiai daugiau venlafaxino ar stipresnis serotonino veikimas, jis tiesiog elgiasi kitaip tokioj dozej okupuodamas vis didesni noradrenalino transportuotojo procenta ir taip didina jo kieki sinapsej. Be to, venlafaxinas vienas tu vaistu, kuris turi irodymu sunkioms depresijos formoms, o jo terapinis laukas irgi platus 75-375 mg, tik ne visiem pavyksta tiek toleruoti del galimo kraujospudzio padidejimo.

Taip pat idomi yra ir venlafaxino-bupropiono kombinacija:

http://www.nrcresearchpress.com/doi/abs/10.1139/y2012-045#.Wi2VL7pFzcs

Atrodo, kad vaistai turi sinergija dopamino atzvilgiu ir sunkiai depresijai, kuri pasizymi melancholija, galetu padeti.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#389944 Tai aš jį nuo 2015 sausio vartoju :achtung Tiesiog galvojau, kad truputį panašus veikimas į Elontrilio, bent mano psichė sakė, kad energijos prasme taip. Žodžiu, toliau apie bupropioną :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#390133 Nežinau, ką daryti. Siaubingai nerimas sukilęs. Elontrilį geriu dar neilgai, miegas suprastėjo. Bet jo užtenka. Užtat žliumbiu kas vakaras. Mintys vis lenda liūdnos, kad ir kuo bandau užsiimti.
Manau kartosis ta pati pasaka, vėl užstimuliuos nerimą ir teks keisti. Bet į ką?
Kaip suprantu, pas mane labai jautrumas didelis, čia jau priskyrė mane prue itin jautrių žmonių, ir darė testus tai nerimo lygis muša visas normas. Nežinau, ar verta dar laukti ar galvoti apie AD keitimą :(
Taip pavargau....
Parašė Mersas
HappyAngel rašė:Nežinau, ką daryti. Siaubingai nerimas sukilęs. Elontrilį geriu dar neilgai, miegas suprastėjo. Bet jo užtenka. Užtat žliumbiu kas vakaras. Mintys vis lenda liūdnos, kad ir kuo bandau užsiimti.
Manau kartosis ta pati pasaka, vėl užstimuliuos nerimą ir teks keisti. Bet į ką?
Kaip suprantu, pas mane labai jautrumas didelis, čia jau priskyrė mane prue itin jautrių žmonių, ir darė testus tai nerimo lygis muša visas normas. Nežinau, ar verta dar laukti ar galvoti apie AD keitimą :(
Taip pavargau....

nuo nerimo pagrinde eina cipralexsas ir seroxatas.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#390152 Escitalopramo netoleruoju. Pradėsiu įvedinėti paroxetiną. Nutarta. :super
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#390153 O fluanxolis nerimui netiko?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Katinas rašė:O fluanxolis nerimui netiko?

Žiauuuriai netiko. Kaustė, kalbėti sunku dėl žandikaulio kaustymo buvo, pylė šaltas prakaitas, įtampa visam kūne, begalinis rankų drebėjimas, baimė žmonių atsirado. Nerimas liko, dar padidėjo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#390165 Tiesa geriama dozė Fluanxolio buvo 2 mg ar tai 2.5 mg. Nes 1 mg nedavė jokio poveikio. Jį vartojau šalia 300 mg bupropiono. Tai rankos taip drebėjo, kad net antakių pasidažyti negalėjau. Reikėjo kita ranka prilaikyti kitą. Žliumbiau siaubingai, nes gydytojai tai nurašė nerimui, nesiklausė, ką sakau, kad save geriau pažįstu. Grįžau iš ligoninės. Nutraukiau fluanxolį ir keitė bupropioną į kitą AD. Dingo rankų drebėjimas ir kiti šalutiniai.

Dėl nerimo jau išbandė beveik visus nuotaikos stabilizatorius. Su ličiu dar pagyvenau kaip robotukas. Paskui vėl pradėjo blogėti savijauta. Tai patį nerimą man geriausiai aptvarko paroxetinas iki 40 mg.
Parašė Mersas
HappyAngel rašė:Tiesa geriama dozė Fluanxolio buvo 2 mg ar tai 2.5 mg. Nes 1 mg nedavė jokio poveikio. Jį vartojau šalia 300 mg bupropiono. Tai rankos taip drebėjo, kad net antakių pasidažyti negalėjau. Reikėjo kita ranka prilaikyti kitą. Žliumbiau siaubingai, nes gydytojai tai nurašė nerimui, nesiklausė, ką sakau, kad save geriau pažįstu. Grįžau iš ligoninės. Nutraukiau fluanxolį ir keitė bupropioną į kitą AD. Dingo rankų drebėjimas ir kiti šalutiniai.

Dėl nerimo jau išbandė beveik visus nuotaikos stabilizatorius. Su ličiu dar pagyvenau kaip robotukas. Paskui vėl pradėjo blogėti savijauta. Tai patį nerimą man geriausiai aptvarko paroxetinas iki 40 mg.

na as ir esu jautri vaistams, tai man skyre tiesiog mazesnes dozes ir ziurejau kaip veikia, seroxat tiktai tiko, bet geriau ne daugiau kaip 20 mg. Tas buprionas tai netiko, sukele nerima. geriau seroxat ir fluaksnoli 1 mg. miegui tritico retard. reikalui esant lexsusa. na tas tai jau tinka visiems jauciu.
Vartotojo avataras
Parašė western
#390270 Siuo metu geriu Elontril, jau beveik menuo laiko. Efekto - nulis. Pirmas dienas gal kiek prasciau miegojau, to po to - visiska balalaika. As skaitau, jei chemija tau nepadare nieko blogo, turiu galvoj salutini poveiki - tai jau visai neprastai:)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#393650 kolegos, ar buna nuo elontrilio nutraukimo sindromas?
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Virtual rašė:kolegos, ar buna nuo elontrilio nutraukimo sindromas?

Gėriau apie mėnesį, man nebuvo nieko nuo nutraukimo jo, pakeičiau venlafaksinu. Bet gal dar neilgai gėriau.
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#393654 na as geriau gal 5 ar 6 metus :bloga dabar nutraukiu staigiai ir bijau