Moderatorius: signs

Parašė sski
#406684 Ilgas postas bus, sorry, jei ne į temą. Penkti metai kovoju su nemiga. Būna pagerėjimų pablogėjimų. Prieš kelis mėnesius persikėliau gyventi pas draugą, tai atsinaujino nemiga, ir pradėjau pirmą kartą gyvenime išgyventi panikos priepuolius dienos arba nakties metu. Darbo metu dažnai išeinu į tualetą išsiverkti. Kartais galvos skausmai užeina. Katastrofiškos, destruktyvios mintys. Nežmoniškos nuotaikų kaitos. Lexotanilį anksčiau gerdavau miegui (kartą per 1-2 sav), dabar vengiu vartoti. Stilnox labai keistas. Somnols (zopiklonas) mane geriausiai užmigdo, bet kitą dieną jaučiu pagirias. Girta irgi užmiegu žaibiškai. Gydytoja išrašė Trittico, bandžiau tik dukart - nenoriu gerti kasdien. Dažnai geriu tiesiog nuskausminamus. Kartais nemiga būna rami, būna tiesiog guliu tamsoje, labai labai pavargusi, bet negaliu “pasileisti” į miegą, nuolat būdravimo režime. Kartais puolu į paniką. Galiu nemiegoti kelias paras, bet pati išsigąstu, ir imu vaistus. Dažnai patiriu jausmą, kad smegenims trūksta deguonies, maisto, ypač jeigu nemiegu. Dažnai nesuvokiu, kiek iš tikrųjų miegojau ir ar tikrai miegojau. Geriausiai jaučiuosi, jeigu nueinu gulti ir užmiegu per 20min, ir atsikeliu po 8val. Deja, dabar patiriu tai labai retai. Dažniausiai kybau tamsoje, valgau naktį, verkiu, vaikštau arba tiesiog guliu. Noriu atsijungti, noriu, kad būtų malonu. Nenoriu, kad mane slopintų vaistai, o tiesiog ramybės
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#406686 Yra dar mirtazapinas, tai slopinantis antidepresantas, kuris ne tik didina miego trukme bet ir kokybe
Vartotojo avataras
Parašė emar
#406687 Kai gėriau antidepresantus (Cipralex'ą), bet nenorėjau gerti raminamųjų (Bromazepamo), tai klausydavausi muzikos miegui. Kažką tokio: https://www.youtube.com/watch?v=txQ6t4yPIM0 Užmiegi ne iš karto, bet kažkuriuo momentu atjungia :D Bet čia po to, kai atradau, kad tam tikri garsai padeda nuo ūžesio galvoj, kuris tada buvo tiesiog nepakeliamas ir nuo nemigos sustiprėja.
Muziką įsirašiau į mp3 grotuvą, kurio ekranas nešviečia ir kad neliesčiau telefono.

Bet kai jau pagerėjo tiek, kad galiu gerti papildus ir jie veikia, geriu Neuromed miegui.
Parašė sski
#406688 Mhm, kiekvienam savi vaistai. Kai būdavo sunku nuo tamsos ir tylos, klausydavausi BA grupės arba juodos technūškės, gal emociškai padėdavo :D meditacinės muzikos pagalba, deja, neatsijungiu
Parašė sski
sski rašė:Mhm, kiekvienam savi vaistai. Kai būdavo sunku nuo tamsos ir tylos, klausydavausi BA grupės arba juodos technūškės, gal emociškai padėdavo :song meditacinės muzikos pagalba, deja, neatsijungiu
Parašė feniksas
#406694 sski, kodel tu bijai vartoti vaistus, jie tau tik palengvins gyvenima. ta pati lexotanili miegui, kad ir kasdien, lexotanilis per silpnas, reikia bromazepam ten daugiau veikliosios. svarbu padeda ir mazai kenkia sie vaistai. somnols pats metus laiko geriau, puikus vaistas. tritico miegui lb silpnas vaistas, bandziau ne kazka jis. as taip pat turiu nemiga, sunku man su miegu. pamegink pagerti tiapridali, 1 arba 2 tabsus pries miega grynai. man vilniui po gulejimo ligoninei ji israse nemigai ir ji naudojau irgi apie metus, kol galiausiai nepripratau prie jo ir eme nebeveikti. lorafen 2,5mg neblogas vaistas nemigai, tik kita diena gali jaustis silpnumas. mirtazapin kur biggie siulo superinis vaistas, tik gaila, jog lb svori augina daugumai. kas dar yra is miego vaistu, mhm, pats db naudoju diazepam, kitaip zinomakaip relanium, super atjungia. nebijok tu benzodiazepinu jei tau pagerina gyvenimo kokybe, tu issimiegi ir jautiesi puikiai, o kai mazai miegojes, jautiesi sudinai. gali nusipirkti pagerti jonazoliu arbatos, kazkada man ji veike, gerdavau pusvalandi pries miega. dar yra papildu, melatoninas miego hormonas puikus papildas nemigai, naudoti 1mg 1tabsa jei nemiegi gali meginti kelti iki 3tabsu 3mg per karta, ne daugiau, man irgi kuri laika veike.Maisto papildas ZMA, kombinuojant su melatoninu irgi super. Phenibut - achujienas papiuldas nemigai, taciau db berods ji uzdraude, nors maisto papildu shopose kai kur dar rasi, jis kokius 2metus buvo leidziamsa naudot, o db uzdraude. Is to ka isvardinau tikrai kazko esi nebandziusi, tad pirmyn, ismegink
Parašė feniksas
#406695 ismegink ta pati kvetiapina miegui, paprasto veikimo migdo geriau nei prailginto ir nedidele doze miegui 25-50mg tik ir veikia dauguma neblogai. kai kurie nuo nerimo ar depresijos geria 200-300mg, ir kas idomiausia, jog vieniems kvetiapinas superinis vaistas, o kitiems is vis nulis emociju, reikia atsirinkti kas tinka butent tau geriausiai.
Parašė Mersas
#406697 Miegui kitiems uztenka tos pacios lyrikos arba kvetiapino 25, bet aisku visiems skirtingai, priklausomai nuo to, kas ta nemiga isaukia
Parašė sski
#406699 Ačiū visiems už atsakymus. Benzodiazepinų nemėgstu, kelia depresiją, ne mano dalykas. Vartojau retkarčiais , nes jaučiau, kad nepriprasiu. Išgėrus zopiklono jaučiuosi normali, linksma, ir užmiegu tuoj pat, jeigu pavargusi. Kiek žinau, somnols aktyvuoja gaba rūgštį smegenyse, ir manau, kad mano problemos su tuo ir susijusios. Man jis kaip narkotikas, priprasčiau. Ryte po Somnols atsikeliu išskridusi, o ir ilgai miegoti neišeina su juo, 5val, ir viskas. Ieškau alternatyvų, patiko pregabalino aprašymas. Feniksas, klausei, kodėl bijau vaistų - nepatinka šalutiniai poveikiai, kaip jaučiuosi kitą dieną, ir nenoriu pripratimo. Man 23 metai, noriu labai atsargiai ieškoti, sutvarkyti ritmą. Kaip ir minėjau, problemos atsinajino persikėlus pas draugą, tikriausiai susijusios su įtampa, atsakomybe. Pamiršau, kaip užmigti natūraliai, daug ir su savo mintim bei požiūriu dirbu.

dar vienas dalykas - kaip gauti vaistus? nuėjus pas psichiatrą, privačiai, negalėsiu imti vardinti: išrašykite man kvetiapino, nes perskaičiau forume, kad kitiems padeda. Dar išrašykite pregabalino, nes noriu pabandyti. Jie yra atsargūs išrašinėdami receptus. O pabandyti noriu viską
Parašė sski
#406700 verta paminėti, kad jau esu turėjusi sunkių periodų, kai lexotanilį degtine užgerdavau, kad atsijungčiau. Kelionėse miegodavau ant lexotanil + stilnox kombo. Palaipsniui, susitvarkius gyvenimui, metus vakarėlius, pradėjus santykius, miegas natūraliai susitvarkė. O dabar vėl praradau žemę po kojom:)
Parašė feniksas
#406701 eini pas daktare, privacia ar valstybine, zinoma geriau privati. sakai skundziuosi tuo ir to, ir sakyk mano vienas draugas pradejo naudoti kvetiapina miegui mazom dozem 25-50mg ir jam puikiai jis veike, gal galetumet ir man israsyti ir israsys. tuolab, kai moki pinigus turi sokti pagal tavo dudele, ir israsyti vos ne visko ko uzsigeisi, as radau psichiatre valstybine kas keisciausia, kuri jauna, ziauriai mldc, daug skiritngu vaistu isbandes, eksperimentu turejes, ateidavau ir konkreciai sakydavau, skaiciau uzsienio forume, jog tas vaistas toks ir anoks, noreciau pameginti ir visko israsydavo, tik pries gera pusmeti neberaso clonazepam, taciau kiek girdejau, jo daug kas neberaso, privatus psi manau raso nes gauna bablo uz tai, nors realiai sumokejus tai paciai seimos daktarei irgi clonazepam israsytu, jis irgi tinka nemigai mazo doze. sakai gaba veikia zopiclonas, yra maisto papildas gaba, amino rugstis, esu praktiskai geres gal pries 5metus, grynai pries miega, nuo jos buvo sapnai ryskesni, kitokie, idomesni, nzn net kaip paaiskint, taciau man ji taip veike, taciau uz gaba kur kas geriau melatonin. o del salutiniu, absoliuciai visi vaistai turi salutinius, tik ne visiems jie pasireiskia. gerk jonazoliu arbata, jei lexotanilis migde, migdys ir si arbata
Vartotojo avataras
Parašė biggie
asteroidas5 rašė:O kokie skirtumai pregabalino ir gabapentino? Kuris labiau nuima nerima ir panikos atakas? Kuris mažiau slopina?

Potencijoje, veikia jie taip pat, tik pregabalinas atitinka 3x gabapentino dozes