Moderatorius: signs

Parašė Vivjena
emar rašė:Vivjena, gal gali nueiti į tą laboratoriją ir paprašyti, kad paieškotų archyvuose?

Tai kazin ar apsimoka jau, nauju metu proga darboviete padovanojo sveikatos draudima, tai kai atsilaisvinsiu nuo darbu planuoju uzsirasyti issitirti privaciai
Vartotojo avataras
Parašė emar
#407352 Tiesiog rūpinkis savimi, kažkaip reikia išlipti iš tos duobės, po truputį, nepersistengiant, pailsint, bet po truputį judant į priekį. Tai labai sunki būsena. Laikykis.
Parašė Miauka
#407484 Del pradines OP uzklausos:

Tianeptinas (coaxil) - tikrai puikus AD, pasizymintis stipriu neigiamu salutiniu efektu nebuvimu. Taciau tinkantis tikrai ne visiems. Stipriai malsina alhedonija, bet nera lb efektyvus esant nerimui ar sunkaus laipsnio depresiniams sutrikimams.
Taip pat neturi isryskinto energizuojancio poveikio, tad jeigu Jum sis vaistas nepades (isvadas siulau daryti po 60d vartojimo 1tab x3 / diena), pasitarkite su gydytoju del snri/ssnri grupes AD skyrimo.

Pagal jusu situacijos aprasyma be vaistu dar labai patartina lankytis pas psichoterapeuta, savarankiškai apsisviest apie panasias problemas (uzsiteses pogimdymins stresas?)
Patarimas del sporto: kaip buvot pradejus uzsiimineti? Jeigu laiko turite pakankamai,uzsibrezkit tiksla, pvz rudeni isbegt pusmaratoni, raskite koki treniruociu plana internete bei disciplinuotai treniruokites.kaip ir su vaistais - poveikis pasireiks po tam tikro laiko, tikrai gali atsirasti jegu/gyvenimo dziaugsmo.

PS atsargiai su coaxil,jei turite polinki piktnaudziaut psichotropiniais vaistais
Parašė Miauka
Hausas rašė:Israse ir man siu vaistu,geriu jau kokia sav po 1 tab tris kart dienoj,bet daktare sake paskutine tab gert neveliau kaip 17 val,tai nelabai supratau kodel

Galimai del nestipraus tonizuojancio poveikio (farmakologiskai - del DA receptoriu aktyvacijos) (nors jeigu yra tokių simptomų kai nuovargis, apatija/abulija, nemanau kad koaxilis tokiais atv nors kiek zenkliai tonizuos)
Parašė Vivjena
#407584 O sakykit tie kurie geria 3k dienoje, kokiais intervalais geriate? Nes man kiekviena diena vis skirtingai gaunasi... Darbas intensyvus, pertaukos skirtingos, kartais gaunasi, kad isgeriu paskutini kart pries miega, niekaip nesusidelioju kaip cia geriau..
Vartotojo avataras
Parašė signs
#407657 Kaip tau veikia? Kuriam laikui jis veikia? Girdėjau, kad jis trumpo veikimo ir gan veiksmingas. Ar sutvarko nerimą, nuotaiką, apatiją?
Vartotojo avataras
Parašė signs
Hmz rašė:Aš gėriau, bet veikimo nepajutau.

Man kitaip, aš gėriau stacionare kokią savaitę. Jaučiau trumpalaikį efektą - mažesnė įtampa, nerimas ir kt.
Parašė Hmz
signs rašė:Man kitaip, aš gėriau stacionare kokią savaitę. Jaučiau trumpalaikį efektą - mažesnė įtampa, nerimas ir kt.

Arba suveikė kokios nors terapijos, socializacija, placebo efektas. Nedėk didelių vilčių, kad nenusiviltum paskui, kaip aš.
Parašė Duloksetinas
#408383 Coaxil yra tikrai keistas AD. Gėriau 3xd, po mėnesio supratau :), kad pajutau poveikį. Bet mano bėda su depresija kiek neįprasta. Nukrypsiu nuo temos, kad paaiškinčiau. Prasidėjo prieš daugiau nei dešimt metų nuo panikos priepuolių. Maniau, kad sportas, relaksacija, psichoterapija viską sutvarkys. Sutvarkė taip, kad po metų prisidėjo nerimas su psichosomatika. Išbandžiau žolę, jonažolę, valerijoną, benzus, SSRI, SNRI, neuroleptikus. Psichosomatika stiprėjo, nerimas dingo, depresijos (distimijos) niekada neturėjau, neskaitant įkyriai peršamos diagnozės. Prieš tris metus nutraukiau visus vaistus, kol šį rudenį prie usual suspects galvos, sąnarių, pilvo ir abiejų šonų skausmelių, besikalatojančios širdelės ir kraujospūdžio bei kas antrą trečią dieną vakarais užeinančio nevaldomo drebulio atsirado įkyrus širdies skausmas. Praėjau visus vidaus ligų gydytojus ir kardiologus su endokrinologais. Palaidojau save septynis kartus, iš jų penkis kremavausi. Ir eilinį vakarą, kai šeima jau seniai buvo sugulusi, o aš vis purčiausi ant sofkutės mityse kartodamas, kad nieko tokio, čia stresas, nerimas ir psichosomatinė depresija, kuri yra tik mano galvoje, nusprendžiau dar kartą - paskutinį - duoti šansą psichiatrui. Penktam jau. Anas išklausė, taip pat ir mano požiūrį į mane nuodijančius psichiatrus ir neurozėmis sergančius psichoterapeutus, ir atsargiai pasiūlė gerti Coaxil. Jo teorija tokia, kad viskas - nuo streso. Žinom mes tas teorijas, o stresą gydyti vaistais, tai vienodai kaip alumi su degtine. Bet kadangi aš žmogus ištroškęs naujų potyrių, tai pasiryžau gerti tuos vitaminus :) Prieš tai perskaičiau visą, ką galėjau rasti inete. Kažkaip per didelio džiugesio informacija nesukėlė, endorfinai neužplūdo. Vis gi, kuo pasižymiu, tai geležine valia (kartą pragulėjau keturias dienas vemdamas ir viduriuodamas, nes galvojau, kad čia mano įprastinis nerimas, o pasirodo, buvau apsinuodijęs žuvimi.) Žodžiu, dvi savaites nebuvo jokio poveikio. Trečią savaitę nustojo daužytis širdis (pulsas būdavo iki 120, kartais įsimesdavau propranolo, bet kardiologė pasakė, kad dasivarysiu iki infarkto, tai kuriam laikui savigydą betablokatoriais atidėjau), nukrito spaudimas (nuo 150 / 90 iki 115 / 80). Ketvirtą savaitę dingo nerimas. Ta proga apsilankiau pas Psi, tas sako, kad reiktų padvigubint dozę, jei padeda. Visą kitą mėnesį gėriau dvigubą dozę, to rezultatas - iš esmės pradingę visi skausmai, išskyrus širdies plote. Tačiau geriant po dvi x 3 dienoj pastebėjau, kad beveik nuolatos pykina, ypač vakarais (geriu 8, 13 ir 18, tai matyt apie 22 val. Coaxil pasišalina ir duoda tokį štai šalutinį). Pasiskundžiau Psi, suabejojau, ar man jau nesusiformavo priklausomybė. Psi nusijuokė, pasakė, kad reiktų dešimt kart didesnių dozių, tačiau sumažino vėl iki 3 po 1. Per likusius pusę metu bandžiau įvairius derinukus prie Coaxil, bet, deja, niekas nepadeda, širdis vis dar įkyriai skauda. Iš kitos pusės, per pusę metų Coaxil taip stabilizavo (jis dar turi vardą Stablon Prancūzijoje, kur gaminamas) nuotaiką, kad žiūriu į tai kaip Buda į savo mokinius. Žiūriu, kad jau prirašiau čia rašinėlį, tai gal ir baigiu, o jei kam įdomu smulkiau, kaip Coaxil ir aš draugaujame, tai duokit žinot. :uztave