Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#408397 Gerai, kad padejo, retos sekmes istorijos su coaxiliu, matyt reikia pakankamai laiko duoti, nes veikia jis kiek kitaip nei kiti antidepresantai
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408402 Man jis tik truputį padėjo. Stacionare gulint jis man nuėme įtampą ir nerimą, bet po stacionaro nebevartojau
Parašė asteroidas5
Duloksetinas rašė:Coaxil yra tikrai keistas AD. Gėriau 3xd, po mėnesio supratau :), kad pajutau poveikį. Bet mano bėda su depresija kiek neįprasta. Nukrypsiu nuo temos, kad paaiškinčiau. Prasidėjo prieš daugiau nei dešimt metų nuo panikos priepuolių. Maniau, kad sportas, relaksacija, psichoterapija viską sutvarkys. Sutvarkė taip, kad po metų prisidėjo nerimas su psichosomatika. Išbandžiau žolę, jonažolę, valerijoną, benzus, SSRI, SNRI, neuroleptikus. Psichosomatika stiprėjo, nerimas dingo, depresijos (distimijos) niekada neturėjau, neskaitant įkyriai peršamos diagnozės. Prieš tris metus nutraukiau visus vaistus, kol šį rudenį prie usual suspects galvos, sąnarių, pilvo ir abiejų šonų skausmelių, besikalatojančios širdelės ir kraujospūdžio bei kas antrą trečią dieną vakarais užeinančio nevaldomo drebulio atsirado įkyrus širdies skausmas. Praėjau visus vidaus ligų gydytojus ir kardiologus su endokrinologais. Palaidojau save septynis kartus, iš jų penkis kremavausi. Ir eilinį vakarą, kai šeima jau seniai buvo sugulusi, o aš vis purčiausi ant sofkutės mityse kartodamas, kad nieko tokio, čia stresas, nerimas ir psichosomatinė depresija, kuri yra tik mano galvoje, nusprendžiau dar kartą - paskutinį - duoti šansą psichiatrui. Penktam jau. Anas išklausė, taip pat ir mano požiūrį į mane nuodijančius psichiatrus ir neurozėmis sergančius psichoterapeutus, ir atsargiai pasiūlė gerti Coaxil. Jo teorija tokia, kad viskas - nuo streso. Žinom mes tas teorijas, o stresą gydyti vaistais, tai vienodai kaip alumi su degtine. Bet kadangi aš žmogus ištroškęs naujų potyrių, tai pasiryžau gerti tuos vitaminus :) Prieš tai perskaičiau visą, ką galėjau rasti inete. Kažkaip per didelio džiugesio informacija nesukėlė, endorfinai neužplūdo. Vis gi, kuo pasižymiu, tai geležine valia (kartą pragulėjau keturias dienas vemdamas ir viduriuodamas, nes galvojau, kad čia mano įprastinis nerimas, o pasirodo, buvau apsinuodijęs žuvimi.) Žodžiu, dvi savaites nebuvo jokio poveikio. Trečią savaitę nustojo daužytis širdis (pulsas būdavo iki 120, kartais įsimesdavau propranolo, bet kardiologė pasakė, kad dasivarysiu iki infarkto, tai kuriam laikui savigydą betablokatoriais atidėjau), nukrito spaudimas (nuo 150 / 90 iki 115 / 80). Ketvirtą savaitę dingo nerimas. Ta proga apsilankiau pas Psi, tas sako, kad reiktų padvigubint dozę, jei padeda. Visą kitą mėnesį gėriau dvigubą dozę, to rezultatas - iš esmės pradingę visi skausmai, išskyrus širdies plote. Tačiau geriant po dvi x 3 dienoj pastebėjau, kad beveik nuolatos pykina, ypač vakarais (geriu 8, 13 ir 18, tai matyt apie 22 val. Coaxil pasišalina ir duoda tokį štai šalutinį). Pasiskundžiau Psi, suabejojau, ar man jau nesusiformavo priklausomybė. Psi nusijuokė, pasakė, kad reiktų dešimt kart didesnių dozių, tačiau sumažino vėl iki 3 po 1. Per likusius pusę metu bandžiau įvairius derinukus prie Coaxil, bet, deja, niekas nepadeda, širdis vis dar įkyriai skauda. Iš kitos pusės, per pusę metų Coaxil taip stabilizavo (jis dar turi vardą Stablon Prancūzijoje, kur gaminamas) nuotaiką, kad žiūriu į tai kaip Buda į savo mokinius. Žiūriu, kad jau prirašiau čia rašinėlį, tai gal ir baigiu, o jei kam įdomu smulkiau, kaip Coaxil ir aš draugaujame, tai duokit žinot. :uztave

O esi tikras, kad širdies plote tau skauda? Man irgi coaxilis suveikė neblogai, bet po keletos savaičių skrandiį pradėjos skaudėt (širdies plote) ir teko nutraukti.
Parašė Duloksetinas
#408458 @Asteroidas5 esu tikras, kad širdies plote, bet kardiologė užtikrino, kad tai ne širdis, nes "šitdis negali skaudėti metus laiko". Bet skauda. O kadangi skaysmas su pertrūkiais, vaikštantis, tai akivaizdu, kad nervų sistema išsikalinėja. Anksčiau galvojau, ksd gal skrandis, rėmuo arba koks tarpšonkaulinis raumuo. Kai pavyksta be prabudimų ilgiau pamiegot naktį bent 6 valandas, skausmas sumažėja ar laikinai praeina. Tik tas geras miegas tai labai retas svečias mano namuose.
Vartotojo avataras
Parašė signs
Duloksetinas rašė:@Asteroidas5 esu tikras, kad širdies plote, bet kardiologė užtikrino, kad tai ne širdis, nes "šitdis negali skaudėti metus laiko". Bet skauda. O kadangi skaysmas su pertrūkiais, vaikštantis, tai akivaizdu, kad nervų sistema išsikalinėja. Anksčiau galvojau, ksd gal skrandis, rėmuo arba koks tarpšonkaulinis raumuo. Kai pavyksta be prabudimų ilgiau pamiegot naktį bent 6 valandas, skausmas sumažėja ar laikinai praeina. Tik tas geras miegas tai labai retas svečias mano namuose.

Žinok ir man tas pats. Ir krūtinę dažnai skauda, ir širdį, tai riešus, paskiau ranką, koją, galva tirpsta ir pnš. Bet įdomiausia, kad išgėrus raminamųjų skausmas ir tirpimas praeina, na kartais būna kai susijaudinęs ir išgėręs vaistų - vistiek paskausta. Bet visą šitą nurašau nerimui.
Vartotojo avataras
Parašė signs
Duloksetinas rašė:@signs Stengiuosi visiškai nevartot raminamųjų, išskyrus papildus. L-teaninas, ašvaganda ir pan.

Aš iš tokio požiūrio ir pozicijos buvau. Kol nedasivariau, iki visiško nevalgymo, išsekimo ir vėmimo. Išgeri puodelį kavos ryte ir išvemi. Į krizių centrą paguldė, pasakė ūmus ir užsitęsęs nerimas, atstatė relaniumo lašalinėmis.

Žodžiu, aš priėjau prie to, kad susidarau mažesnį pripratimą duodantį raminamajį - Tranxene, vartoju 15 mg, o per parą jo galima gerti 60 mg. Dieną negėriau, tai toks lengvas nerimas buvo, bet lomkių ne. Ir sutarėme su gydytoja, kad kol nesurasiu tinkamo gydymo, tol juos pagersiu, jos priežiūroje.
Parašė Graikas
signs rašė:
Duloksetinas rašė:@signs Stengiuosi visiškai nevartot raminamųjų, išskyrus papildus. L-teaninas, ašvaganda ir pan.

Aš iš tokio požiūrio ir pozicijos buvau. Kol nedasivariau, iki visiško nevalgymo, išsekimo ir vėmimo. Išgeri puodelį kavos ryte ir išvemi. Į krizių centrą paguldė, pasakė ūmus ir užsitęsęs nerimas, atstatė relaniumo lašalinėmis.

Žodžiu, aš priėjau prie to, kad susidarau mažesnį pripratimą duodantį raminamajį - Tranxene, vartoju 15 mg, o per parą jo galima gerti 60 mg. Dieną negėriau, tai toks lengvas nerimas buvo, bet lomkių ne. Ir sutarėme su gydytoja, kad kol nesurasiu tinkamo gydymo, tol juos pagersiu, jos priežiūroje.

Signs,rimtai buvai apsirges. Kokia tavo savijauta dabar lyginant su tuom,kaip buvo?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408489 Dabar yra 50% geriau, pažanga. Aktyvesnis, mažiau nerimo, tačiau vis dar dėliuojuosi gydymą. Manau, kad šįkart tikrai pavyks. Poryt Lamictal kelsiu jau iki 100mg, man tokia dozė labai jaučiasi. Paskiau 200mg. Paroxetiną pradėjau, tai gal suveiks ir bent jau nerimą sutvarkys. Nes tai yra pagrindinė mano nestabilumo ir "neįgalumo" priežastis.

Ir visa tai dėka to, kad domiuosi vaistais, diskutuoju su gydytojais, ieškausi geresnių psichiatrų, psichoterapija. Ačiū, kad domiesi :) O kaip tu pats (pati) ?
Parašė Graikas
signs rašė:Dabar yra 50% geriau, pažanga. Aktyvesnis, mažiau nerimo, tačiau vis dar dėliuojuosi gydymą. Manau, kad šįkart tikrai pavyks. Poryt Lamictal kelsiu jau iki 100mg, man tokia dozė labai jaučiasi. Paskiau 200mg. Paroxetiną pradėjau, tai gal suveiks ir bent jau nerimą sutvarkys. Nes tai yra pagrindinė mano nestabilumo ir "neįgalumo" priežastis.

Ir visa tai dėka to, kad domiuosi vaistais, diskutuoju su gydytojais, ieškausi geresnių psichiatrų, psichoterapija. Ačiū, kad domiesi :) O kaip tu pats (pati) ?

Isbridau is to sunkumo,kuris buvo pradzioje depresijos. Is dalies,deka sio forumo,jo dalyviu,is kitos puses,del geros psichoterapeutes ir,del savo idetu pastagu. Domejausi vaistais,keiciau savo iprocius,poziuri. Vis dar vargina "smegenu rukas",tai : apsiblausimas,suletejusi reakcija,mieguistumas,apatija (lengva). Bet iveiksiu ir tai. Kovojui pries sias busenas su modafinilu,noopeptu. Galvoju dar pajungti racetamus ir rotuoti po savaite.
Parašė Mersas
Duloksetinas rašė:
Mersas rašė:Nesi bandes lyricos?

Nesu, aš gana jautrus vaistams, PSI sakė,kad Lyrica dažnai sukelia alergijas.

Na as irgi, bet lyrica jei nerimas verta pabandyt.
Parašė Duloksetinas
#408515 @signs Apgailestauju, kad toks stiprus nerimas buvo apėmęs, kad teko lašelinėmis gelbėtis. Aš kažkiek laikausi, blogiausia, kad nerimas visas sueina į somatinius reiškinius. Žinau, kad visa tai nuo didelių pastovių stresų, geriausia būtų kaime, gamtoje, žemėje krapštytis, bet... negali gi gyvas būdamas žemėn sulyst. Tranxene kaip suprantu prie itin stipraus nerimo skiriamas.