Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Duloksetinas
#408668 Prisiskaičiau ir nusipirkau ašvagandos (migdomosios vitanijos). Rašoma, kad tai stebuklas, adaptogenas, kuris sėkmingai mažina nerimą, gerina CNS veiklą ir kitos blėnys. Bet vis gi įdomu, sakau, išbandyti. Šiuo metu ryte ir vakare jau porą savaičių geriu L-teaniną (2x200 mg), ašvagandą (ekstraktas 4:1, 2x500 mg) ir 5-HTP (grynas, 2x100 mg), gal nenusitrūčysiu.

L-teanino poveikis jei ir yra, tai daugiau psichologinis, manau, arčiausiai placebo (geriu beveik mėnesį).
Ašvagandos poveikį pradėjau jausti po savaitės - gerina nuotaiką, gal nežymiai sumažina nerimą (geriu dvi savaites).
5-HTP jaučiasi geriausiai, aiškiai, kad ne placebo (geriu savaitę). Išgėrus po pusvalandžio pasijaučia poveikis - ima lengvai mygdyti. Po savaitės tikrai pagerėjo miegas, tapo gilesnis, labiau pailsiu, tik trukmė kol kas neilgėja. Akivaizdžiai veikia širdies darbą - dažnina, kas tikrai man nėra pageidautina, kai ir taip širdužė kalatojas kaip tik jai patinka.

Gal kas yra iš jūsų bandęs ašvagandą? Kokie potyriai, kokias dozes vartojat? Pasidalinkit. Dėkui.
Parašė Paulius94
#408762 Norejau pirkt ashwaganda, bet pas mane skydliauke ant ribos buti per daug aktyvi (norma 4.87 mano 4.88), o kiek prisiskaites apie ashwaganda tai ji dar labiau aktyvina skydliaukes veikla (overactive thyroid) ir tada jau nekazka, reik chemija gert. Tai nepirkau.

L-theanina geriau tai kazkiek gal sumazino nerima, bet gal tik pirmas 2-3 savaites, poto dingo efektas.

Buvau dar rhodiola rosea tokia nusipirkes tai nelabai ka pajauciau.

Dabar turiu l-tryptophan nusipirkes, kuris serotonina skatina, bet nezinau irgi nelabai kazkoki efekta jauciu.

Man atrodo as suradau kita priezasti del viso sito apie ka niekas nekalba. Pakursiu tema.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#408778 Kažkur skaičiau apie N Aceltyl Cysteine, bent jau sergantiems bipoliniu sutrikimu rekomenduoja vienas gydytojas, kuris specializuojasi tokiose ligose. Pasiskaitykit, man rodos jis skatina smegenų veiklą, gerina atmintį ir kognicines funkcijas. Ir nėra toks jau brangus :)
Parašė Duloksetinas
signs rašė:Kažkur skaičiau apie N Aceltyl Cysteine, bent jau sergantiems bipoliniu sutrikimu rekomenduoja vienas gydytojas, kuris specializuojasi tokiose ligose. Pasiskaitykit, man rodos jis skatina smegenų veiklą, gerina atmintį ir kognicines funkcijas. Ir nėra toks jau brangus :)

Atrodo, kad NAC veikia glutamato gamybą, todėl tikėtina, kad gali turėti poveikį stabilizuojant nuotaikas bei gerinant smegenų veiklą. Panašiai veikia ir Coaxil (tik, kaip suprantu, žymiai efektyviau ir dar per miu receptorius užvažiuoja - iš čia nerimo mažinimas).

Ašvagandos nebegeriu - pastebėjau, kad nuo jos pastoviai įkyriai silpnai skauda galvą. 5HTP susimažinau iki karto per dvi dienas (nakčiai), nes labai jau man širdies dažnį veikia. Liko L-teaninas, bet dėl jo veikimo nesu tikras, ar čia man tik atrodo, kad šiek tiek veikia (mažina nerimą) ar iš tikrųjų kažkiek mažina :) Žodžiu, su tais papildais kol kas nieko gero. Taip ir nerandu, kas efektyviai kirstų nerimą, o nuo vaistų noriu pasidaryt pertrauką, nes dar tokių neradau, kad veiktų be šalutinių.
Parašė Graikas
Duloksetinas rašė:
signs rašė:Kažkur skaičiau apie N Aceltyl Cysteine, bent jau sergantiems bipoliniu sutrikimu rekomenduoja vienas gydytojas, kuris specializuojasi tokiose ligose. Pasiskaitykit, man rodos jis skatina smegenų veiklą, gerina atmintį ir kognicines funkcijas. Ir nėra toks jau brangus :)

Atrodo, kad NAC veikia glutamato gamybą, todėl tikėtina, kad gali turėti poveikį stabilizuojant nuotaikas bei gerinant smegenų veiklą. Panašiai veikia ir Coaxil (tik, kaip suprantu, žymiai efektyviau ir dar per miu receptorius užvažiuoja - iš čia nerimo mažinimas).

Ašvagandos nebegeriu - pastebėjau, kad nuo jos pastoviai įkyriai silpnai skauda galvą. 5HTP susimažinau iki karto per dvi dienas (nakčiai), nes labai jau man širdies dažnį veikia. Liko L-teaninas, bet dėl jo veikimo nesu tikras, ar čia man tik atrodo, kad šiek tiek veikia (mažina nerimą) ar iš tikrųjų kažkiek mažina :) Žodžiu, su tais papildais kol kas nieko gero. Taip ir nerandu, kas efektyviai kirstų nerimą, o nuo vaistų noriu pasidaryt pertrauką, nes dar tokių neradau, kad veiktų be šalutinių.

Phenibut po 1-1.5 gr bandei ant karto?
Parašė Duloksetinas
#408799 @Graikas

Phenibut sukelia priklausomybę, tai nenoriu prisižaist. Ir, man regis, dozės virš gramo yra ne terapinės, o daugiau rekreacinės, skant, tiems, kurie ieško "kaifo". Gal ir klystu, nes sprendžiu pagal aprašymus, pats nesu bandęs.
Parašė Graikas
Duloksetinas rašė:

Kuriam laikui nori ant papildu "pasedeti"?
Pabandyk magnio 600mg (kad ir citrato) vakare ir leidziamo neurorubine po ampuole kas 5d Sita "kursiuka" iki 5 savaiciu. Veliau pertrauka.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#412916 Pasidalinsiu savo nedidele patirtimi apie ašvagandą. Praėjus lygiai mėnesiui po venlafaxino nutraukimo prasidėjo stiprus nuolatinis nerimas. Namie nusėdėt neišeidavo - per dieną nupėdindavau po 10-12 km. Įdomu beje tai, kad šalia nerimo beveik nebuvo baimės, galėdavau nors ir vidurnaktį eit laukan vaikščiot. Po kurio laiko viena pažįstama papasakojo apie ašvagandą, tada ir pats pasiskaičiau kiek pavyko rasti informacijos. Pradėjau gerti miltelius po arbatinį šaukštelį du kartus į dieną. Pradžioj buvo žiauriai neskanu, bet greit pripratau. Poveikis pasijautė po maždaug 4-5 dienų: juntamai sumažėjo nerimas, dienos bėgyje atsirado "langai" kai jausdavausi pakankamai gerai. Dar po savaitės prasidėjo pavieniai hypomanijos epizodai. Deja praėjus mėnesiui nuo vartojimo pradžios, poveikis išliko nestabilus: normali savijauta trukdavo kelias valandas dienoje arba nepasireikšdavo kelias dienas iš eilės, kelis kart pasireiškė depresijos epizodai. Nors bendrai gyventi buvo įmanoma, bet vistik buvo priimtas sprendimas vėl grįžti prie AD. Nors dabar gal ir gailiuosiu, kad paskubėjau - reikėjo duoti ašvagandai galimybę dar bent mėnesį ar du.
ParašėGoldenRush
Sklandantis rašė:Pasidalinsiu savo nedidele patirtimi apie ašvagandą. Praėjus lygiai mėnesiui po venlafaxino nutraukimo prasidėjo stiprus nuolatinis nerimas. Namie nusėdėt neišeidavo - per dieną nupėdindavau po 10-12 km. Įdomu beje tai, kad šalia nerimo beveik nebuvo baimės, galėdavau nors ir vidurnaktį eit laukan vaikščiot. Po kurio laiko viena pažįstama papasakojo apie ašvagandą, tada ir pats pasiskaičiau kiek pavyko rasti informacijos. Pradėjau gerti miltelius po arbatinį šaukštelį du kartus į dieną. Pradžioj buvo žiauriai neskanu, bet greit pripratau. Poveikis pasijautė po maždaug 4-5 dienų: juntamai sumažėjo nerimas, dienos bėgyje atsirado "langai" kai jausdavausi pakankamai gerai. Dar po savaitės prasidėjo pavieniai hypomanijos epizodai. Deja praėjus mėnesiui nuo vartojimo pradžios, poveikis išliko nestabilus: normali savijauta trukdavo kelias valandas dienoje arba nepasireikšdavo kelias dienas iš eilės, kelis kart pasireiškė depresijos epizodai. Nors bendrai gyventi buvo įmanoma, bet vistik buvo priimtas sprendimas vėl grįžti prie AD. Nors dabar gal ir gailiuosiu, kad paskubėjau - reikėjo duoti ašvagandai galimybę dar bent mėnesį ar du.

Man atrodo nepadarei klaidos. Jeigu yra depresija tai reikia gydyti jau normaliaisvaistais.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#412941 O tai kas trukdo papildus prie vaistu derint? Geriu curcumina, tribulus, b12, omega3, D3, anksciau geriau rhodiola su ashwaganda, fosfatidilserinu. Truputi uzknisa bendras kapsuliu kiekis, bet po daug metu vaistu vartojimo norisi truputi daugiau remtis papildais, na kiek imanoma.
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
GoldenRush rašė: Man atrodo nepadarei klaidos. Jeigu yra depresija tai reikia gydyti jau normaliais vaistais.

Aš nesu tuo labai tikras. Visų pirma, nelabai aišku ar AD gydo, ar tiesiog palaiko reikiamą neutrotransmiterių balansą. Žmonių, katrie pavartoję AD daugiau niekada prie jų negrįžta yra nedidelis procentas.
Antra, dauguma AD yra hepatotoksiški, didinantys diabeto riziką, keliantys spaudimą, kenkiantys akims ir t.t. pan. Visiškai neaiškus ir jų ilgalaikis poveikis, įtaka alzheimerio sindromo atsiradimui ir pan.
Trečia, nepamirškime koks procentas nusprendžia palikti šį pasaulį tik pradėję vartoti AD. O kur dar krūva kitų šalutinių.
Nuo savęs galiu pridėti, kad pastaruosius du mėnesius kai grįžau prie AD, reguliariai tenka patirti tokį psichinį terorą, kokio niekam nelinkėčiau.
Todėl ir domiuosiu įvairiom alternatyvom, prieinamom ir nevisai.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412962 Nenoriu pasirodyti vaistu salininkas, nes toks tikrai nesu, bet jeigu gydytojas nusprendzia, kad reikalingas farmakologinis gydymas, tai reiskia jis reikalingas. Gali ir paskirti salia psichoterapija. Bet mano asmenine nuomone, nerimo sutrikimai visi yra tavo galvoje. Taip, tikrai yra atveju, kai negali issisukti be farmakologinio gydymo, bet jeigu neturi depresijos, o jauti tik nuolatini nerima, itampa, daznai uztenka ir papildu + psichoterapijos. Bet palankyti terapija tikrai rekomenduociau kiekvienam kovojanciam su nerimu, nes tikrai terapija gali duoti irankius kaip dealinti su tuo nerimu. Visa laika siulyciau remtis mokslu, jeigu yra tyrimu, kad padeda - nu tai reiskia galima bandyt.

asvaganda geras dalykas, bet nuo nerimo labiau rhodiola rosea tiktu, ji tokia atpalaiduojanti. As dabar irgi rhodiola + asvaganda geriu, nors tikrai nepasakyciau, kad jauciu toki gera poveiki kaip is terapijos ar farmakologinio gydymo (o jei kombinacija, isvis perfect).

Del ilgalaikiu salutiniu poveikiu. Negydomas nerimas, depresija tikrai zymiai labiau kenkia fiziologiniems procesams negu antidepresantai.
Hepatoksiskumas - kepenys yra labiausiai besiregeneruojantis organas. Zmones tikrai naudoja visa gyvenima zymiai daugiau vaistu negu 1 antidepresanta ir dazniausiai nieko blogo nebuna. Plius, pvz alkoholis tikrai labiau kenkia kepenims, negu antidepresantai.

Del diabeto rizikos - cia jau neuroleptikai, as asmeniskai nemaciau tokiu tyrimu, kad diabeto rizika didina. Yra zinoma, kad beta-blokatoriai arba neuroleptikai (olanzapinas pvz) gali padidinti tikimybe diabetui. Bet jeigu per depresija ar nerima ryji saldumynus negaledamas susivaldyti, tai tikrai blogesnis variantas. (is asmenines patirties cia kalbu)

Alzheimerio sindromas - tik tiems, kurie turi anticholinergini veikima. Tai tricikliai antidepresantai, kurie retai jau naudojami ir dar paroxetine gali padidinti tokia tikimybe, bet ir tai rizika yra maza. Zmones anticholinerginius vaistus vartoja nuo daug ko - pvz. slapimo nelaikymo, dirgliosios zarnos sindromo ir daug kitu sutrikimu. Jeigu gauta nauda yra didesne negu zala suteikta organizmui, tai as manau, kad sprendimas turetu buti aiskus.
Kenkiantys akims - tikrai ne, jeigu neturi pries tai padidejusio akispudzio. Jeigu esi rizikos grupeje su aukstu akispudziu arba nenustatyta glaukoma, tada taip, bet tai irgi kiek procentu, kad butent tau taip nutiks ? mazai. Plius, pradetum gerti, pamatytum salutinius, netinka - meti vaista. Vsio.
Keliantys spaudima - tai cia nebent stipriai stimuliuojantys, koks venlafaksinas aukstesnese dozese ar amitriptylinas, o siaip man pavyko susitvarkyti auksta spaudima ir pastovia (tikrai pastovia) tachikardija ir normalizuoti sirdies darba butent su antidepresantais. Nerimas ir liga tikrai zymiai labiau kenkia ir didina rizika susirgti kardiovaskulariniais susirgimiais.

Jeigu paskyre bloga gydyma, tai daryk kazka - keisk daktare, keisk vaistus, kovok uz save. Susirask sau tinkama daktara, as asmeniskai turejau daug praeiti, kol galiausiai radau ir kas man pasake kas istikruju su manim negerai ir ka man reikia daryti. Nuo tada viskas pasidare zymiai lengviau. Bet pradzioje tikrai sunku, as isgyvenau tokias pacias emocijas kaip tu ir nueidavau dar daugiau kilometru vien tam, kad atsikratyti to nerimo, nes atrodo negali nusedeti vietoje nuo jo, uzdarytas esi kalejime jo ir pan. Esi ne vienas, gydymas padeda, bet reikia nenuleisti ranku. Lietuvoj tikrai dar nera gera psichologine pagalba, o vien stereotipai apie besigydancius isvis sovietu laiku. Bet tu nesi vienas, visi, kurie rado tai, kas jiem padeda, turejo praeiti pro ta pati. Svarbu nepasiduoti ir nebijoti kazka keisti.

Del procento nusprendziusiu palikti ir vartojanciu AD. Jeigu zmogus niekada nevartojo antidepresantu, taip, pradzioje gali tikrai buti ligos pablogejimas, del to jeigu liga yra vidutine ar sunki - rekomenduojama hospitalizacija, kad to isvengti. Bet velgi, procentai tikrai mazi ir pasireiskiantys zmonems iki 25-eriu. Vyresniems tokios rizikos arba nera, arba paklaidos ribose.

Kad neaiskus ilgalaikis salutinis poveikis, tai tikrai ne tiesa. Jeigu tai butu tiesa, nebutu zinoma, kad anticholinerginiu savybiu turintys preparatai gali padidinti alzheimerio rizika. Bet esi laisvas dometis vaistais ir rinktis saugius, bet efektyvius, mokslu irodytus metodus. Zmones prarade vilti ir stoja i visokus kultus, pasineria i pykti kokiai nors grupei ar panasiai.
Tikrai nereikia batshit crazy mest vaistus ir galvot, kad vien papildais issgyvensi. Na nebent jau kardinaliai keiti savo gyvenima pats ir isvarai gyvent i negyvenama sala, ar kazkas panasaus. Bet jeigu turi atsakomybiu, kuriu negali mesti ir privalai gyventi su tuom, tai tikrai mokslu remtu budu, kurie tau gali padeti. Jeigu turi ilgai sita sutrikima, tai tau vienaip ar kitaip teks ismokti su tuo dealinti. Pradzioje gali padeti vaistai, o irankius kaip tvarkytis su tuo nerimu, gali duoti terapija.

Nezinau kiek tu isbandei vaistu ir kiek gydytoju perejai, bet as perejau daug, cia esantys nariai pereje dar daugiau, todel tikrai galiu pasakyti, kad vaistai ir terapijos padeda.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421671 https://eatfor.life/ashwagandha-dangero ... rcussions/

Neblogą straipsnį radau. Iškarpa apie hormonus ir adrenal glands:

Proponents of ashwagandha don’t understand the connection between copper overload, methylation cycles, and adrenal fatigue, and ashwagandha’s role in hormonal disruption.

Hormone production requires a feedback mechanism, which is why we look at the methylation cycle instead of simply measuring hormone levels. If the methylation cycle is imbalanced, resulting disorders can disrupt the hormones, neurotransmitters, and feedback mechanisms that drive hormone production — especially those produced by the adrenal glands.

Hormone therapy, glandulars (such as desiccated glandular supplements), and/or herbal remedies may be problematic for you and may create adverse symptoms that can impair your progress and increase adrenal issues, especially if you have a methylation disorder, copper toxicity, and/or a gut infection.

This is because most adrenal supplements contain copper-carrying and stimulatory ingredients (such as organs and glands, and adaptogenic herbs) that can be detrimental and lead to adverse reactions. This is why I always test copper and methylation along with a DUTCH hormone panel that includes cortisol patterns and sex hormone cycling.

Teko šnekėt su vienu daktaru ir kas mano buvo po ašvagandos pavartojimo, kad atkritau ir iškart panika atsirado nutraukus ją. Tai sakė labai realu kad galėjau išbalansuot savo adrenal glands (antinkščius) ir dabar adrenalinas pas tave vis išsiskiria ir išsiskiria, taippat išsireguliuoja ir dauguma kitų hormonų. Ir čia labai kebli situacija, nes reikia darytis methylation ciklo dnr tyrimą ir žiūrėt, o tokio tyrimo net nerandu Lietuvoj. Taippat ašva kišasi į hypothalamic-pituitary-adrenal axis ir aktyvuoja labiau. Ko pasekoje ir prasideda nesamonės su stresu, nerimu, depresūxa ir t.t. Būtų įdomu biggie nuomonę išgirst, bet panašu kad ašva tikrai kažką man išbalansavo. Reikės pradėt gilintis kaip atstatyti antinkščių darbą, o ne smegenų. Reikės toliau gilintis į šitą su!@$!tą žolę. Panašu kad šitas nuodas pavojingiau net nei ssri ar antipsychotics.
ParašėŽygimantas
#422273 Aš taip pat geriu ashwagandha , poveiki pradėjau jausti po dviejų savaičių, ankščiau miegodavau po 4-5 valandas, dabar neprabundant 7-8val. miegu geriau ir ilgiau, stresas ir nerimas sumažėjo, darbe dėl menkiausios nesekmės stresuodavau, kas keldavo problemų ir trukdydavo susikaupti darbui, dabar streso lygis tikrai sumažėjas ir nuotaika geresnė