Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#409253 Antioksidantas
Uzdegimu slopintojas, studijos rodo efektyvuma panasu i ibuprofeno
Letina riebalu lasteliu vystymasi
Didina insulino jautruma
Mazina arachidines rugsties konversija i prostaglandinus, todel turi anti-veziniu savybiu

Pagrindines jo savybes yra stiprus antioksidantinis ir anti-uzdegiminis poveikis. Kurkuminas yra labai greitai virskinamas, todel dazniausiai kombinuojamas su piperinu (juodojo pipiro ekstraktu), kuris stabdo kurkumino metabolizma ir pagerina pasisavinima iki 20 kartu. Is esmes, kurkuminas yra labai koncentruota populiaraus prieskonio - ciberzoles, versija.

Gal kas vartoja ar kam teko vartoti? Pastaraisiais metais vis daugiau studiju iseina apie viena ar kita teigiama kurkumino savybe, susiviliojau ir as atsisiusti buteliuka, idomu ar kas turi teigiamu patirciu su siuo papildu.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409255 Žinok aš neturiu, bet ir aš planuoju jį užsisakyti. Mano tarpe, tokiai moteriai, padėjo sumažinti dirgliosios žarnos sindromą pulsą ir širdies ydą. Kažkaip norisi ir pačiam pabandyti
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Hmz rašė:O ar ne paprasčiau vietoje tų papildų tiesiog vartoti prieskonį kurkumą aka ciberžolę?

Kurkuminas yra tik viena is ciberzoles sudedamuju daliu. Neaisku kiek ten tos ciberzoles reiktu suvartoti, kad gauti tiek pat kurkumino, kiek buna jo izoliato papilduose. Be to, yra dar pasisavinimo klausimas
Parašė Duloksetinas
#409283 Nenoriu nuvilt, bet panašu, kad kurkuminas yra dar vienas stebuklas, neturintis jokio mokslinio / bandymais patvirtinto pagrindo. Atlikus daugiau kaip 120 klinikinių bandymų, jokio efekto, didesnio nei placebas, nenustatyta: kurkuminas nestabilus, reaktyvus, biologiškai neaktyvus ir todėl labai tikėtina, neturintis jokių teigiamų savybių elementas. https://pubs.acs.org/doi/10.1021/acs.jmedchem.6b00975
Parašė Graikas
signs rašė:Žinok aš neturiu, bet ir aš planuoju jį užsisakyti. Mano tarpe, tokiai moteriai, padėjo sumažinti dirgliosios žarnos sindromą pulsą ir širdies ydą. Kažkaip norisi ir pačiam pabandyti

Pulsa tikrai teigiamai veikia. Daugiau nieko teigiamo nepajutau,nepastebejau.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409292 Daug kas neturi mokslinio patvirtinimo, bet ciberžolė tikrai turi priešuždegiminių savybių. Tas yra faktas.

Planuoju įsigyti, skaičiausi, kad teigiamas poveikis iškart nepasijaučia, tam reikia keletos mėnesių
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#409295 https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S2210803319300715

Vos ne pirma studija, kurkuminas irode pranasuma pries placeba, kas liecia metabolinius pozymius.

Curcumin improved insulin resistance, lipid profile and systemic inflammation by reducing HOMA-IR, TG, TG/HDL ratio and hs-CRP levels in β-thalassemia major patients. Curcumin may be useful as an adjuvant therapy for attenuation of the metabolic complications in these patients

Insulino nejautrumas ir pakile trigliceridai yra daugelio, ypac atipiniu, neuroleptiku problema. Manau kurkumino galimas neveiksnumas studijose yra prastos jo formuluotes pasekme. Be papildomu, isisavinima gerinanciu medziagu, kurkuminas neturi pakankamai "smarves", kad susilygintu su labiau tradiciniais gydymo metodais. Bet kad jis pakankamai veiksmingas tam tikriems dalykams, tai as neturiu abejoniu.