Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė signs
#408521 Dėkui už palaikymą :) streso stengiuosi jau vengti, ką ir patariu daryti, nes esant nerimui jį jauti intensyviau. Dabar padeda vaikščiojimas. Tranxene apmažina nerimą, o 10k žingsnių į dieną jį galutinai numuša. Sunku tiek vaikščioti kasdien, bet blyn, efektas koks.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409550 Bandysiu su sekančiu vizitu su psichiatre pakalbėti apie Coaxil :) man jis buvo suveikęs per 3-5 dienas. Jis gan brangus, bet kompensuojamas bipoliniam sutrikimui. Daug analizavau, studijos rodo, kad padeda nerimui, depresijai, sunkiai priprantama, mažiau šalutinių nei kiti tricikliai. O mane dar sudomino, kad jis padeda ir atstato kognicines funkcijas tiems, kas jas prarado sirgdami depresija.

Ir domėjausi, kad jis reguliuoja žarnyno veiklą, kas dabar man labai aktualu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#409552 Tianeptinas ne triciklis. Jo veikimas kazkaip itakoja gliutamata ir privercia hipokampe vystyti neurogeneze (sunkia depresija sergantiems hipokampas buna atrofaves, sumazejusi jo mase ir issiderine neuroniniai tinklai).
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409657 Nežinau kas per vaistas, tačiau nuo antros tabletės nusiimė įtampa, stresas, nebeskauda galvos. Po ligoninės tikrai grįžau susidrąskęs, kad kardiolitoje teks išleisti didelę pinigų sumą tyrimams, kurie buvo neatlikti ligoninėje.

Žodžiu, galva taip sprogo, sakau čia nervinis priepuolis. Įdomu, kad tianeptinas nuėmė daug ką. Jis labai greit suveikia. Tačiau, jautiesi gerai 2-3 val po dozės, tarpe tenka pakentėti iki kitos dozės.

Nesvarbu kiek reiks jį gerti, bet aš prie jo pasilieku. Nebuvau turėjęs AD, kuris pačią pirmą dieną suveikė, ir taip apmažina nerimą
Parašė Graikas
signs rašė:Nežinau kas per vaistas, tačiau nuo antros tabletės nusiimė įtampa, stresas, nebeskauda galvos. Po ligoninės tikrai grįžau susidrąskęs, kad kardiolitoje teks išleisti didelę pinigų sumą tyrimams, kurie buvo neatlikti ligoninėje.

Žodžiu, galva taip sprogo, sakau čia nervinis priepuolis. Įdomu, kad tianeptinas nuėmė daug ką. Jis labai greit suveikia. Tačiau, jautiesi gerai 2-3 val po dozės, tarpe tenka pakentėti iki kitos dozės.

Nesvarbu kiek reiks jį gerti, bet aš prie jo pasilieku. Nebuvau turėjęs AD, kuris pačią pirmą dieną suveikė, ir taip apmažina nerimą

Tavo minetus simptomus,kaip itampa,stresa gerai sutvarko neuroleptikai. Ar tau taboo neuroleptikai?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409659 Aš vartoju tik Lamictal, Quetiapiną 50 ir tianeptiną 37.5.

Noriu max 3 vaistus vartoti, nereikia dėl kiekvieno dalyko gerti vaistus, mano požiūris toks. Dar žinoma, kad pilno Coaxil efekto nesulaukiau. Bet pirmą kartą vartojant AD, taip greit pasikeitė savijauta. Tokia švelni euforija, kol nepasišalina iš organizmo.

Mėnesio gale turėsiu siuntimą į psichoterapiją. Jau esu pakankamai sustiprėjęs, kad pratęsčiau :)
Parašė Graikas
signs rašė:Aš vartoju tik Lamictal, Quetiapiną 50 ir tianeptiną 37.5.

Noriu max 3 vaistus vartoti, nereikia dėl kiekvieno dalyko gerti vaistus, mano požiūris toks. Dar žinoma, kad pilno Coaxil efekto nesulaukiau. Bet pirmą kartą vartojant AD, taip greit pasikeitė savijauta. Tokia švelni euforija, kol nepasišalina iš organizmo.

Mėnesio gale turėsiu siuntimą į psichoterapiją. Jau esu pakankamai sustiprėjęs, kad pratęsčiau :)

Quetiapine neuroleptikas. Gal doze mazoka? Kiek teko girdeti,tai quetepine prie didesniu doziu duoda sedacija.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409663 Oj ne, nemėgstu šito vaisto. Man asmeniškai, jis padidina pulsą ir nerimą, na taip yra.. Nuo 200 susimažinom iki 50,dabar gerai. Tik miegui man reikia :) bipolio kaitų nėra senokai
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409702 Pasirodo, iš šaltinių, šitas vaistas vis daugiau dėmesio susilaukia. Jis veikia priešingai nei Ssri, ar snri. Jis sugriovė monoaminų (serotoninas, noradrenalinas dopaminas ir kt) teoriją. Ir man patinka, kad jis mažai šalutinių turi, nu praktiškai jaučiu tik apetito apmažėjimą. Daugiau nieko.

O visai netyčiomis aptikau, kad kažkokia farmacijos milžinė jau 2020 metais bando Coaxil controlled release versiją. Gal ateityje ir pas mus ateis, nereiktų gerti tiek daug tablečių per dieną :DD
Parašė Miauka
#409729 Uztektu, kad butu tianeptino sulfatas, o ne natrio druska. Sulfatas palaipsniui didina ir ilgiau palaiko pastovia koncentracija kraujyje. Taip pat sumazeja piktnaudziavimo rizika (natrio variantas staigiai uzkelia koncentracija, jauciasi bsk ale prihodas ir euforija)

Pagrindinis farmakologinis veikimo mechanizmas - silpnas agonizmas mu opioidiniams receptoriams. Gliutaminergine neurotransmisija kaip suprantu pasireiskia ne tiesiogiai, o per tam tikru biocheminiu reakciju kaskadas.

Asmeniskai vartoju dvigubai nei nurodo gydytojas/gamintojas. Del piktnaudziavimo nesiparinu, plavali, znajem.

75 mg/diena duoda stipru, rysku AD effekta, labai jauciasi ir kognityviniu funkciju aktyvinimas. Vyrams taip pat kelia libido (shtatuose buvo pardavinejamas kaip maisto papildas potencijai kelti)
Parašė Miauka
signs rašė:O kaip gauni receptus 6x dozei? Gydytojas išrašo?

Ne 6x, o 2x.

Gydytojas.bet ne tas pats (:

Vargu ar gydytojai pasiryztu skirti tokia off-label'ine kombinacija. Visgi labai samoningai reikia vartoti. Nes su tianeptinu, kuo daugiau tuo geriau. Bet labai netoli iki piktnaudziavimo...
Vartotojo avataras
Parašė signs
#409734 Hmmm, gal nenusikalbėjom :D Tu vartoji 6 tabletes, ar 3?

Šiandien prašysiu, kad padidintų iki 5 tab. Jis veikia, ne pilnai, bet nuima blogas mintis, atpalaiduoja kažkiek, truputį nerimas mažesnis. Jei skauda labai galvą nuo nerimo ar emocinės įtampos, coaxilis nuima, bet tik trumpam (ir tai gerai), kol nepasišalina iš organizmo.