- 2018 12 06, 22:36
Nezinau ar gerai sis konkretus atvejis, bet vaistus maiso daktarai, jei nusprendzia, kad reikia. Puse metu geriau 3xcikladolio ir 3xlorafeno, tai buvo net per daug gerai.
Moderatorius: signs
- 2018 12 06, 23:31
Mano organizmas sunkiai priima antidepresantus.d aktare pasiūlė cimbalta nutraukiant įvedinėti cipralex, dabar tik su cipralex, bet pagrinde domina miegas.nera jėgų jokiai veiklai... kol kas gydaus ambulatoriškai. Su daktarė susitiksim tik po naujų metų, tad ir kyla mintys sau pagelbet
- 2018 12 07, 00:16
Nebus serotonino sindromo, bet cymbalta su cipralexu netinka, nes ju veikimo mechanizmas tas pats (cymbalta dar veikia noradrenalina). Jeigu reikia antidepresantu kombinacijos, tai cipralexas/cymbalta + mirtazapinas/bupropionas, pagal poreiki ar depresija su nerimu, ar jegu stygium.
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam
- 2018 12 09, 23:31
Aš geriu cymbalta su bupropionu. Šiaip apie bupropioną galiu pasakyti, kad man jis patinka. Sumažina apatiją, bet neužkelia nerimo. Aišku negeriu max dozės, nes tada jau nekas. Vat gėriau su sertalinu ir kurį laiką gerai jaučiausi. Dabar bandau su cymbalta. Dabar nieko geriau. Tik padidėjęs nerimas, nerimastinga pastoviai. Bet bijau jau ką ir sakyt gydytojai. Aš beviltiškas atvejis.
Viena, kas man padėjo išlipti iš visiško susinaikinimo tai gyd J. Bičkienės skirtas kvetiapinas XR. Čia gal tinka tiems, kurių depresija pasireiškia su dažnom nuotaikų kaitom. Nebūtinai tai bipolinė turi būti. Yra mišrių formų. Man jį skyrė prie seno ligos kodo, sunkios pasikartojančios depresijos. Išties esu dėkinga, nes tik šis vaistas man leido pagyventi ir pamatyti vėl gyvenimo grožį. Kol kaip kvailė nesumažinau iki 200 g xr. Čia šalia AD.
Tiesiog tas svorio augimas, pūtimasis nors nekažin ką ir valgai. Dabar dedu viltis į cymbaltą dėl svorio mažėjimo.
Viena, kas man padėjo išlipti iš visiško susinaikinimo tai gyd J. Bičkienės skirtas kvetiapinas XR. Čia gal tinka tiems, kurių depresija pasireiškia su dažnom nuotaikų kaitom. Nebūtinai tai bipolinė turi būti. Yra mišrių formų. Man jį skyrė prie seno ligos kodo, sunkios pasikartojančios depresijos. Išties esu dėkinga, nes tik šis vaistas man leido pagyventi ir pamatyti vėl gyvenimo grožį. Kol kaip kvailė nesumažinau iki 200 g xr. Čia šalia AD.
Tiesiog tas svorio augimas, pūtimasis nors nekažin ką ir valgai. Dabar dedu viltis į cymbaltą dėl svorio mažėjimo.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.
- 2018 12 10, 14:57
Kai depresija su misrumo apraiskom, atipinis neuroleptikas prie antidepresanto labai tinka, as pats irgi vienu antidepresantu negaliu vartot, reikia, kad neuroleptikas prilaikytu siek tiek
HappyAngel rašė:Aš geriu cymbalta su bupropionu. Šiaip apie bupropioną galiu pasakyti, kad man jis patinka. Sumažina apatiją, bet neužkelia nerimo. Aišku negeriu max dozės, nes tada jau nekas. Vat gėriau su sertalinu ir kurį laiką gerai jaučiausi. Dabar bandau su cymbalta. Dabar nieko geriau. Tik padidėjęs nerimas, nerimastinga pastoviai. Bet bijau jau ką ir sakyt gydytojai. Aš beviltiškas atvejis.
Kai depresija su misrumo apraiskom, atipinis neuroleptikas prie antidepresanto labai tinka, as pats irgi vienu antidepresantu negaliu vartot, reikia, kad neuroleptikas prilaikytu siek tiek
- 2020 09 29, 13:35
Sveiki. Pakeite vaistus. Perejau nuo bupropiono prie duloksetino. Tai dabar kombinacija 2 ad yra vartioxetine 10mg day ir duloxetine 60mg. Kiek tenka pasiskaityti,tau maksimali duloksetino doze 120mg. Ar gerete kas didesne doze? Ir,apskritai,ar kombinacijoje su kitu ad ir antipsichotiku verta kelti daugiau nei 120 mg day duloxetine?
Teisingumas be gailescio,gali buti labai ziaurus.
- 2020 09 29, 21:02
Kazkokia paleva, kam 2 SSRI? Max geriau lyg 90mg, bet jei reikia kazkokio realaus noradrenerginio poveikio, tai 120mg ir reiktu taikyt. Tik, sakau, kazkaip keista matyt du SSRI mechanizmo vaistus, kiek zinau, tik labai rezistenciniais OCD atvejais daro kazka panasaus, kad SERT arti 100% uzpildyt
Graikas rašė:Sveiki. Pakeite vaistus. Perejau nuo bupropiono prie duloksetino. Tai dabar kombinacija 2 ad yra vartioxetine 10mg day ir duloxetine 60mg. Kiek tenka pasiskaityti,tau maksimali duloksetino doze 120mg. Ar gerete kas didesne doze? Ir,apskritai,ar kombinacijoje su kitu ad ir antipsichotiku verta kelti daugiau nei 120 mg day duloxetine?
Kazkokia paleva, kam 2 SSRI? Max geriau lyg 90mg, bet jei reikia kazkokio realaus noradrenerginio poveikio, tai 120mg ir reiktu taikyt. Tik, sakau, kazkaip keista matyt du SSRI mechanizmo vaistus, kiek zinau, tik labai rezistenciniais OCD atvejais daro kazka panasaus, kad SERT arti 100% uzpildyt
- 2020 09 30, 06:45
Nezinau,kodel buvo pasirinkta tokia kombinacija. Bupropionas atkrito kaip netinkamas. Nuo jo dar ir blogiau eme darytis. Kas,tavo manymu,turetu cia tikti labiau nei duluoxetinas?
- 2020 09 30, 06:49
Biggie labiau atsakys. O svarstė apie triciklius? Gal ir neblogai būtų atstatyti norepinefriną, serotoniną ir dopaminą.
Mano mamai netinka Ssri, Snri, tai ryt su jos gydytoja diskutuosim apie amitriptyliną. Drugs.com jis įvertintas gan gerai, 8 iš 10.ir tiek daug problemų jis skirtas, galit pasiskaityti įsivedę drugs com amitritypilne reviews
Mano mamai netinka Ssri, Snri, tai ryt su jos gydytoja diskutuosim apie amitriptyliną. Drugs.com jis įvertintas gan gerai, 8 iš 10.ir tiek daug problemų jis skirtas, galit pasiskaityti įsivedę drugs com amitritypilne reviews
- 2020 09 30, 20:17
Man irgi i galva sove triciklis, bet ne amitriptylinas, o nortriptylinas. Amitriptylinas, is esmes, yra SNRI su veikiamais pasaliniais receptoriais, kurie daugmaz sudaro ta salutiniu reiskiniu jovala. Nortriptylinas yra kaip ir amitriptylino metabolitas, taip vadinamas "secondary amine", jis daug labiau selektyvus NRI ir jo salutiniai mazesni nei amitriptylino del mazesnio poveikio receptoriams. Tricikliu beda kombinacijoms yra ju interakcijos su kitais vaistais per kepenu fermentus, todel sunku prognozuoti ar neuzkils triciklio koncentracija iki toksisko lygio. Mano ziniomis vortioxetinas neturetu pjautis, nes nera CYP2D6 stabdytojas, todel nekeltu nortriptylino lygio, bet sita reiketu issiaiskinti tiksliai, nes tricikliai aukstose koncentracijose yra toksiski vaistai.
- 2020 09 30, 20:32
Aciu,biciuliai,pakalbesiu apie jusu siulytus variantus su daktare.
biggie rašė:Man irgi i galva sove triciklis, bet ne amitriptylinas, o nortriptylinas. Amitriptylinas, is esmes, yra SNRI su veikiamais pasaliniais receptoriais, kurie daugmaz sudaro ta salutiniu reiskiniu jovala. Nortriptylinas yra kaip ir amitriptylino metabolitas, taip vadinamas "secondary amine", jis daug labiau selektyvus NRI ir jo salutiniai mazesni nei amitriptylino del mazesnio poveikio receptoriams. Tricikliu beda kombinacijoms yra ju interakcijos su kitais vaistais per kepenu fermentus, todel sunku prognozuoti ar neuzkils triciklio koncentracija iki toksisko lygio. Mano ziniomis vortioxetinas neturetu pjautis, nes nera CYP2D6 stabdytojas, todel nekeltu nortriptylino lygio, bet sita reiketu issiaiskinti tiksliai, nes tricikliai aukstose koncentracijose yra toksiski vaistai.
Aciu,biciuliai,pakalbesiu apie jusu siulytus variantus su daktare.
- 2020 10 03, 11:27
Zodziu,del to triciklio (nortriptilino),tai sake butu rezervinis antidepresantas,nes del jo keliamu salutiniu yra sunku pasiekti didesne doze.
Ar kam duloksetinas numuse lubido i absoliutu 0?
Ar kam duloksetinas numuse lubido i absoliutu 0?
- 2020 10 06, 16:07
Man numušė, bet man visi antidepresantai numuša
"The key to being happy isn't a search for meaning. It's to just keep yourself busy with unimportant nonsense, and eventually, you'll be dead."
- 2020 10 07, 20:28
Toks kaip bupropionas turetu bent jei ir nepagerint, tai nors nenumust. O siaip visi serotonerginiai AD mazina libido ir tai - universalus reiskinys
LBJ rašė:Man numušė, bet man visi antidepresantai numuša
Toks kaip bupropionas turetu bent jei ir nepagerint, tai nors nenumust. O siaip visi serotonerginiai AD mazina libido ir tai - universalus reiskinys
- 2020 10 11, 06:59
Iš patirties galiu pasakyti kad bupropionas nemažina libido, kiti sako kad net padidina nors aš to nepatyriau.