Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#407826 Na tai ar kas naujo girdėti iš šio vaisto tyrimų? Gal kas naudojate stacionare. Ar tiko, kokie šalutiniai? Nes žinau, kad daliai skiria šį vaistą.
Labai jau ilgai tiria. Kažkas rašė, kad yra Vasaros g 5. Bet sakė nėra.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#411362 Esu is tu nedaug laiminguju, kuriems paskirtas esketaminas. Turejau jau 6 treatments, klauskit kas domina :heart
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Crazy rašė:Esu is tu nedaug laiminguju, kuriems paskirtas esketaminas. Turejau jau 6 treatments, klauskit kas domina :heart

Ar tai nosies purskalas? Ar suveikia per pusvalandi ir issilaiko 4 dienas? Ar salia vistiek naudojamas labiau klasikinis antidepresantas?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#411364 Pridesiu prie Biggie, gal placiau - koks poveikis, ar jauciasi skirtumas nuo tradiciniu SSRI ?
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#411365 Taip, tai nosies purskalas. Pagoogline spravato galit pamatyt kaip atrodo. Vienam buteliuke (28g) yra 2papurskimai, vienas i viena snerve, kitas i kita. Mano doze dabar 84, nuo sios savaites karta i savaite.
Poveikis visiem lb individualus, ir net man nebuvo tokio pacio. Tik tiek kad galva sukasi taip kad negaliu paeit - bandziau :D
Man dazniausiai buna happy high su galvos sukimusi, tai karuseles, tai skraidau, tai filmuko herojus esu :DD
Tik viena kart buvo nejuokinga, isijunge mastymas as mirstu. Cia ir dabar. Buvau isitikinus 100proc. Tai ramino mane visaip :bloga
As normaliai paeiti galiu po dvieju valandu, intensyviausias piveikis pirma valanda, kita 30min haliunkes rimsta bet sienos sukasi.
Ne, jis neveikia 4 dienas. Jis yra cummulative, t.y. jo kaupiasi smegenyse ir jis ten kazka atstatineja, cia jau zodis biggie :)))
Salia antidepresantas butinas, kitaip pagal protokola negausi esketamine. As db geriu opmg duloxetine ryte ir tritico vakare.
Pagerejima sar kol kas nezymu, bet jauciu. Baby steps, kaip daktaras sake. Nuo antidepresantu jokiu tokio poveikio nebuvo, litis gal panasiau.
Romana prirasiau :DD
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
#411367 Labas, gal galėtum parašyt, kokius iš viso vaistus geri ir kokia tavo diagnozė oficiali?
Vartotojo avataras
Parašė emar
#411369 Man atrodo, kad čia tiriamasis projektas. Nors kiek, suprantu, jau nebe pirma fazė. Bet abejoju, ar taip lengva ranka skirs juos, nes išsivysto priklausomybė.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
Nesuprastas rašė:Labas, gal galėtum parašyt, kokius iš viso vaistus geri ir kokia tavo diagnozė oficiali?

Geriu cymbalta 90mg, tritico 150mg, metiprolol 25mgx2, ir lorafen arba diazepam pgl reikala.
Oficiali diagnoze sunkus pasikartojantis depresijos epizodas be remisiju, generalizuotas nerimo sutrikimas, ptsd.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
ciaupas rašė:O čia duoda tik ligoninėje ar ir paprastas psichiatras gali skirti ambulatoriškai?

Tik ligonineje, ziegzdriuose ir santaruose kiek zinau. Ji reikia naudoti su gydytojo priezura, as dabar vazineju ir apie dvi valandas prabunu kol pasaulis nustoja suktis.
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
emar rašė:Man atrodo, kad čia tiriamasis projektas. Nors kiek, suprantu, jau nebe pirma fazė. Bet abejoju, ar taip lengva ranka skirs juos, nes išsivysto priklausomybė.

Jau nebetiriamasis, patvirtintas 2020 pradzioj lietuvoj, usa siek tiek anksciau. Juos skiria tik visai isskirtiniais atvejais, kiekviena at eji siuncia atstovams, jie turi patvirtinti, ir tik tada uzsako esketamine.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduoklis
Crazy rašė:
Nesuprastas rašė:Labas, gal galėtum parašyt, kokius iš viso vaistus geri ir kokia tavo diagnozė oficiali?

Geriu cymbalta 90mg, tritico 150mg, metiprolol 25mgx2, ir lorafen arba diazepam pgl reikala.
Oficiali diagnoze sunkus pasikartojantis depresijos epizodas be remisiju, generalizuotas nerimo sutrikimas, ptsd.

Ačiū, dar norėjau paklaust ar esi turėjusi elektrokonvulsinę terapiją, jeigu ne ar tau jinai buvo siūloma?
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#411445 Nesuprastas, atsiprasau, pamirsau atsakyt. Esu turejusi tik TMS, apie ect buvo pora kartu uzsiminta, bet rimtai nesiule.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#411446 As tai pasidziaugt noreciau, kad atsiranda nauju vaistu, kitokiuz ne tik ssri ir kad zengia supratimas apie psichinius sutrikimus. Duoda vilties, jog kazkada gal nebus toks vargas atrasti tinkama vaista, kad jaustis kaip zmogus
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:As tai pasidziaugt noreciau, kad atsiranda nauju vaistu, kitokiuz ne tik ssri ir kad zengia supratimas apie psichinius sutrikimus. Duoda vilties, jog kazkada gal nebus toks vargas atrasti tinkama vaista, kad jaustis kaip zmogus

Yra ir net idomesniu dalyku naudojama, bet irgi labai siaurose, priziurimose salygose. Teko skaityt apie subterapiniu doziu ekstazio naudojima PTSD ir psilocybino (haliucinogeniniu grybuku) priklausomybese. Gal ir geriau, nei metu metus buti atsimususiu i SSRI ir nejudancios psichoterapijos siena.