- 2020 12 15, 18:24
Sveiki,
reikia skubių patarimų/nuomonių. Kadangi mano psichiatrė šiandien siūlė gultis į ligoninė, kad ten parinktų vaistus, nes nuo sausio mėnesio nepritaikom tinkamų. Atsisakiau gultis, tai pasiūlė poryt pasikonsultuoti su kitu psichiatru. Taigi, apie mano situaciją: vartoju vaistus 14 metų, ilgą laiką tiko escitalopramas, bet buvo tarpas (2 metai), kai gyvenau be vaistų (prieš/po gimdymo), na ir poto vėl teko grįžti prie esci. Bet nebetiko jie. Viską nurašiau (ir visi gydytojai) ant nuovargio, nes nuolatos trūko jėgų, raumenyse jėgos nebuvo, atjugdavo galvą, sulėtėjo mintys. taip kankinausi 4 metus. Kai pasakiau - gana ir mečiau esci. Po 3 savaičių atsigavau. Atsirado energijos, raumenys atsigavo, bet pamažu ir nerimas su PA grįžo. Gydytoja pripažino, kad esci man nebetinka. Tada pusę metų bandžiau gerti brintelix, irgi netiko, atjungdavo galvą, nuovargį ir drebulį sukeldavo. Nuo rugsėjo pradėjau gerti coaxil. Apsidžiaugiau. Jokių šalutinių, nuotaiką gera, neslopina, atsigavau. Toks buvo pirmas mėnuo. Na o poto visgi supratau, kad ne iki galo jie tinka. užeina apie 11 valandą rankų drebėjimas, nuovargis, atrodo net nualpsiu. Be bromezopamo niekaip. Savaitgaliais namie bunu,tai viskas (na beveik) ok. Ždž coaxilis kaip ir tiktų bet tas drebulys ir iš jo išplaukiantys panikos/nerimo priepuoliai. Namo grįžtu, praguliu lovoj, bunu pavargusi nuo visko. nuo darbo, nuo kasdieniu tokiu dalyku darbe.Ir šiaip manau kad jau ir depresijos turiu, ne tik nerima (verkiu gan daznai, tik šį menesi nebeišeina jau verkti kzkodel, neapsitvarkau namu kaip kiti normalus zmones ir panasiai). Šiandien gydytoja siule prideti amitriptilina arba noritriptilina (kazkaip taip skamba). As dar pamastau apie tranxena ar quetiapina ar duloxetina. Zoloftas sake netiks,nes ssri netinka. Raminamuju sake nereikia geriau. Na ji nemegsta ju aplamai. Ka siūlote, patarkite:) Gal Biggie turi kokia nuomone?:) Kaip supratau man tricikliai tinka. Bet nenusimanau kas jie. Tik girdejau kad amitriptilinas kenkia sirdziai. Mano dabartiniai simptomai: tas baisus drebulys su nuovargiu 11 valanda (nueinantis iki nerimo/PA), itampos kune perdaug (coaxilis nenuima jos pilna), buna spaudzia/degina krutine, kakla. sunkiai darbo savaite istveriu (pavargstu). Miegas nuo coaxilio siek tiek aktyvesnis, bet nesiskundziu (kartais melotonino isgeriu).