Moderatorius: signs

Parašė Rolas
#411666 Sveiki, jau virš 2 savaičių geriu Zoloft 50 mg ir jaučiamas lengvas spaudimas kaktoje, ar čia laikina ir praeis?
Ačiū!
Vartotojo avataras
Parašė signs
#412080 Sveikiii,

Kokio gamintojo sertraline vartojate, kuris būtent jums duoda teigiamą poveikį nerimui ir nuotaikai?

Psichiatre sakė, kad gamintojas nelygus gamintojui. Vienas silpniau veikia, kitas stipriau, pas kitą mažiau šalutinių ir pnš. Tai įdomu jūsų rekomendacijos.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#412094 As geriau tik Zolofta. Praeita gydytoja sake pirkti geriau sita. Kitu nebandziau. Man veike zoloftas depresija gerai prie 100mg +
Parašė adeira
#412414 Sveiki nerimautojai, esu naujokė šitoje diskusijoje, man skyrė paroxetina, tačiau pagerėjimo nejaučiu, norėčiau prašyti daktaro zoloft kad nuotaika gerėtų, ar nebus sunkus perėjimas prie kitų antidepresantų, ačiū pasisakiusiems
Parašė Graikas
#412417 Kiek teko keitalioti antidepresantus,tai visuomet bjaurus pojuciai aplankydavo. Ypac galvos svaigimas,apsiblausimas,mieguistumas
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
#413493 Pradėjau vartoti Setraline actavis 50 mg. Kol kas po ketvirtį liepė gerti 10.dienų, po to puselę 10 dienų ir tik tada jau visą tabletę. Visiškai nieko nejaučiu, eiline diena kaip ir kitos.. Matyt maža dar dozė, kad pajusti kokį šalutinį. Geriu nuo nerimo, nes vis spaudžia krūtinę, tai galva svaigsta, žodžiu mėtosi nerimas kur jam patinka. Tikiuosi, kad ir padidinus dozę bus ok ir toliau.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
#413747 Help!!!!!!!!! Vis dėlto yra šalutinių.. Ar gali tas vaistas nemiga iššaukti? Man išrašė kartu gerti xanax,ryte puse ir vakare puse, ale kad ten blokuoti šalutinius kol daeisiu iki pilnos tabletes , bet as nenoriu priprasti prie benzu, nu ir ką, vakare neisgeri xanax puseles, visa naktis staciom akim! Klausimėlis. Kas bus, kai xanax baigsis, cia ištisinė nemiga laukia? Ar čia vaistas mane aktyvina, ar buvo kam taip?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413748 Pati įvardinai dvi priežastis, kodėl nemiegi ir abidvi jos labai realios:

a) antidepresantai SSRI, SNRI klasės labai dažnai sujaukia miegą, todėl dažnai skiriamas papildomas preparatas, jeigu antidepresantas tinka nuo pagrindinės ligos.

b) benzodiazepinų nutraukimas. Jeigu ilgai gėrei prieš miega (bent jau kelis mėn) ir staigiai nutraukei, dėl to ir nemiga.

Tavo vietoje kolkas pagerčiau tą xanax'ą, iki gydytojo konsultacijos. 0.25mg xanaxo yra labai nedidelė dozė ir tikrai mesti problemų nebus. O per konsultaciją papasakoti viską ką čia rašei, nes nenorėjimas priprasti prie benzodiazepinų yra tikrai adekvati priežastis jų negerti, o vietoje to imti preparatą miegui. O pasirinkimas miegui būna mirtazapinas, trazodonas, agomelatoninas, kvetiapinas (nors dabar jau nėra jis rekomenduojamas miegui dėl didesnės rizikos nei naudos).

Nemiga yra labai dažnas šalutinis. Jeigu jau tikrai labai nenori gerti to xanaxo, tai gali pabandyti melatoniną. Tai natūralus, nereceptinis preparatas, tačiau veiksmingas. 5mg melatonino tikrai gerai užmigdo.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#413749 Kurį laiką nerašiau apie Zoloft. Na va, po 1.5 mėn jis pradėjo veikti, juntamai :) nuotaika liuks, ramus, pasitikintis, toks dzin režimas (emotional blunting) bet tai kaip man yra žiauriai gerai!

Nukrito ryškiai svoris, bet apetitas ženkliai pagerėjo, todėl nesijaudinu, nes masę atgausiu.

Labai džiaugiuosi, stabiliai taip jaučiuosi, kad ir kokios problemos :)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
signs rašė:Kurį laiką nerašiau apie Zoloft. Na va, po 1.5 mėn jis pradėjo veikti, juntamai :) nuotaika liuks, ramus, pasitikintis, toks dzin režimas (emotional blunting) bet tai kaip man yra žiauriai gerai!

Nukrito ryškiai svoris, bet apetitas ženkliai pagerėjo, todėl nesijaudinu, nes masę atgausiu.

Ech, kaip aš jums pavydžiu :) aš apie 4mėn. ant paroksetino ir kvetiapino, o sveikata vistiek nekokia. Gal ir man reikės kažką bandyt keisti, niekad neteko zolofto bandyt. Tik cipralex ir seroxat teko išbandyt.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
#413754 [quote="LBJ"]Pati įvardinai dvi priežastis, kodėl nemiegi ir abidvi jos labai realios:

a) antidepresantai SSRI, SNRI klasės labai dažnai sujaukia miegą, todėl dažnai skiriamas papildomas preparatas, jeigu antidepresantas tinka nuo pagrindinės ligos.

b) benzodiazepinų nutraukimas. Jeigu ilgai gėrei prieš miega (bent jau kelis mėn) ir staigiai nutraukei, dėl to ir nemiga.

Tavo vietoje kolkas pagerčiau tą xanax'ą, iki gydytojo konsultacijos. 0.25mg xanaxo yra labai nedidelė dozė ir tikrai mesti problemų nebus. O per konsultaciją papasakoti viską ką čia rašei, nes nenorėjimas priprasti prie benzodiazepinų yra tikrai adekvati priežastis jų negerti, o vietoje to imti preparatą miegui. O pasirinkimas miegui būna mirtazapinas, trazodonas, agomelatoninas, kvetiapinas (nors dabar jau nėra jis rekomenduojamas miegui dėl didesnės rizikos nei naudos).

Nemiga yra labai dažnas šalutinis. Jeigu jau tikrai labai nenori gerti to xanaxo, tai gali pabandyti melatoniną. Tai natūralus, nereceptinis preparatas, tačiau veiksmingas. 5mg melatonino tikrai gerai užmigdo.[/quot

Ilgai negeriu dar benzu, nuo kovo 3 tik, prieš tai turėdavau leksotonilio, bet imdavau tik kai budavo panikos atakos. Kodėl man tada ta xanax israse su Setraline, tikrai galejo kažką kito.. Ai, dar 10 tableciu Halcion israse, bet as ju negeriau dar, jis ir kaip suprantu is tu benzu :? O ta nemiga gali susitvarkyti, gal dar vaistas pilnai neveikia, viska nuo kovo 3 tik vartoju.. Nes daugiau jokiu salutiniu nėra, apart miego sujjaukimo. Iki AD miegodavau normaliai. Nu paimdavau kartais neuromed sleep, bet ten 1mg tik melatonino, vakar bent jis nesuveikė visiškai.. Gal galit koki pavadinima įmest, kas butu daugiau tu mg melatonino?
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
signs rašė:Kurį laiką nerašiau apie Zoloft. Na va, po 1.5 mėn jis pradėjo veikti, juntamai :) nuotaika liuks, ramus, pasitikintis, toks dzin režimas (emotional blunting) bet tai kaip man yra žiauriai gerai!

Ir as Jums pavydziu, bet dziugu, kad kazkam jau geriau ir viskas ima stabilizuotis. Kiek ilgai reikia laukti, kol pradeda matytis vaisto poveikis :bloga Svarbiausia kad tiko jums vaistas ir nereikia keisti. Su gera pradzia! :flo
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#413756 Lietuvoje 1mg maksimaliai be recepto galima nusipirkt. Tai tektu kokias 5 gert jei 1 nepadeda. Bet siaip jei pazistat vaistininke kokia tai duoda ir be recepto. Melatonin vitabalans as naujodu, kur po 5mg buna.

Halcion yra labai trumpo veikimo benzodiazepinas, vartojamas nemigai gydyti.

O ar savaime praeis tai sunku pasakyti, kiekvienam skirtingai. Man asmeniskai visad sudinas miegas su ssri.
Vartotojo avataras
Parašė Saulyte78
LBJ rašė:Lietuvoje 1mg maksimaliai be recepto galima nusipirkt. Tai tektu kokias 5 gert jei 1 nepadeda. Bet siaip jei pazistat vaistininke kokia tai duoda ir be recepto. Melatonin vitabalans as naujodu, kur po 5mg buna.

Halcion yra labai trumpo veikimo benzodiazepinas, vartojamas nemigai gydyti.

O ar savaime praeis tai sunku pasakyti, kiekvienam skirtingai. Man asmeniskai visad sudinas miegas su ssri.

Ačiū, pasidomėti teks vaistineje. Nes tokia nemiga tai nesąmonė, išeina taip, kad gydom nerimą su nemiga :bloga O jus kai varojot ssri irgi kazka papildomai geret nemigai ar tik ta melatonina?