Moderatorius: signs

Parašė Baran
#414971 Laba diena, turiu toki klausima, kiek esu geres antidepresantu, dabar Venlafaksina, man visiskai sutrikes virskinimas, nevirskina beveik visai, nors ir vartojau Mezym ( 40000), po dvi tabletes ( viena 20000 V), po kiekvieno valgio, man vistiek nevirskina, kame cia problema? Is ryto pavalgau ir vakare atsiraugioju rytiniu maistu. Gal kokius kitus vaistus reikia vartoti virskinimui? Gydytoja sake, reikia neguleti, o daugiau judeti, tada virskins, bet nors ir judejau man nevirskina pilvas. Kam taip yra buve ar taip yra? Jau senokai ta beda, kai tik nevartoju vaistu ( antidepresantu, priesepileptiniu, neuroleptiku) pradeda atrodo virskinimas susitvarko.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#414979 Tavo daktares patarimas priestarauja neuromokslui. Autonomine zmogaus nervine sistema skirstoma i simpatine ir parasimpatine busenas. Jos negali buti kartu vienu metu, veikia arba ta, arba ana. Simpatine nervu sistema mobilizuoja gliukoze, isskiria adrenalina ir kortizoli i organizma ir pasiruosia fight-flight busena. Padideja budrumas, itampa, prasiplecia vyzdziai, atsilaisvina slapimo pusle ir t.t. Parasimpatine nervu sistema veikia priesingai - ji yra restoracine, kunas ilsisi, virskinimas veikia, streso receptoriai gauna feedback'a nustoti veikti streso asiai ir atsipalaiduoti. Problema yra tame, kad abi busenos turi buti pakankamai suderintos tarpusavy. Jei tu pilnas itampos ir nuolatos simpatineje nervu busenoje, tai smegenyse eina per stiprus elektrinis signalas, kas cheminems sinapsems isprovokuoja neuromediatoriu audra. Jeigu nori sutvarkyti virskinima, turi ismokt kazkaip atsipalaiduoti, kad nervu sistema veiktu parasimpatiskai, ypac vakarais.
Parašė Mersas
#414981 Butent problema ir prasideda, kada isiderina tos sistemos, o kaip paskui jas suderinti, va uzdavinys. Manau pas daugeli. Ia ta problema ir yra, isiderinusios sistemos. Bent jau pas mane.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414982 Žiūriu tikrai populiarus čia tas pregabalinas :D gal ir man reikės išbandyti. Kokie šalutiniai? Būna kas nors keisto nuo jo ar lengvai sueina?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414987 Kaip su svoriu? Nes pas mane mirtazapinas su seroxatu ir rispoleptu. Tai čia triguba svorio auginimo formulė. Badauju ir labai daug sportuoju vien tik kad palaikyt svorį. Numest be šansų. Kaip su lyrica?
Parašė Baran
#414992 Neeina numesti svori su Pregabalinu. Cia priesepileptikas, jis augina svori arba galima palaikyti svori. Bent jau man taip yra. Gydytoja pati sake, kad su sitais vaistais neiseis numesti svori ir apskritai su visais musu sitais vaistais, kuriuos vartojame vargu ar numesi kazka. As pats ant dietos, buvau visiskai ant grieztos ir nenukrito svoris. Beda. Didele problema, pavyzdziui man.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#414994 Buvau numetes 30kg vartodamas quetiapino 600mg, taip kad galima. O siaip tai jo, pregabalinas vienas is tu, kurie svoriui turi itakos. Is antiepileptiku greiciausiai tik carbamazepinas ir lamotriginas yra neautralus svoriui.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#414995 Okey, tada pregabalinas atkrenta.. nes jau su triguba doze antidepresantų ir neuroleptikų labai sunkiai krenta svoris. Praktiškai perėjau prie badavimo + sporto tai nukrito per savaitę 4kg šiaip ne taip. Kas yra mizeris.. nuo tokių dietų turėtų krist bent po 2-3kg į dieną jei ne šiti vaistai. Teks apsieit be lyricos pakolkas.
Parašė Baran
#415008 Negaliu mesti Pregabalino, jau sumazinau ( ryte 75 mg, per pietus 150 mg) ir nerimas bei nuotaika suprastejus iki minimumo. Ryte prabundu nerimas ant tiek stiprus ir nera nuotaikos visiskai, nesinori is lovos keltis. Bandau nuimti ta Pregabalina ( jau isgeriau 1,25 mg Xanax trumpo veikimo ir Klonazepamo 1.5 mg, Propranololio 40 mg, vistiek nenuima normaliai to nerimo ir vidines baimes, vaikstau su kazkokiu nerimu viduj). Tik Pregabalinas pakelia nuotaika, nuima nerima, baimes, bet del svorio noriu ji nevartoti. Kazkiek sumazinau, anksciau vartojau ~ 450 mg, dabar ~ 225 mg per diena. Jis veikia geriau uz raminancius. Kodel taip yra ir kodel ji sunku mesti? Man nevartojant ji ( nors ir su Xanaxu, Lorazepamu, Klonazepamu) prasideda stipri sociofobija. Iseina taip, kad jis stipresnis uz visus raminancius?
Parašė Baran
Mersas rašė:Kitiems uztenka visam gyvenimui vien kloziko ir nereikia daugiau nieko.

Cia visiems skirtingai. Kazkada man uzteko Klonazepamo 2 mg ( tabletes), Xanaxo, Xanaxo XR 1 mg ( tabletes) ir gerai buvo. Dabar kitaip yra. Cia buvo mazdaug pries ~ 6 metus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415019 Man dabar jau net 6mg lexotanilio nieko nebedaro, nors aš jo nevartojau pastoviai. Man regis kuo labiau liga pažengus tuo mažiau vaistai veikia.
Vartotojo avataras
Parašė signs
#415048 O tu su kraujospūdžiu neturi problemų? Man kai buvo aukštas, raminamieji visai neveikė. Susitvarkiau kraujospūdį, tada ir raminamųjų poveikis jautėsi. Na nebent tau dar kokia iššaukta akatizijwa, nežinau