Moderatorius: signs

Parašė Baran
#415130 Gydytoja pasiule mazint doze iki 75 mg Venlafaksino, bet man ir tada buvo akatizija ir dar didesne depresija, nezinau as jau pats, einu is proto, kad man taip su vaistais ( nuo visu visokiausi stiprus salutiniai poveikiai kai kitiems tokiu stipriu nebuna ir ramiai sau vartuoja antidepresantus). Bandysiu mazint nuo rytojaus iki 75 mg, ziuresiu. Zodziu nors esu vyras, bet tuoj pravirksiu.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415134 Nu bet žinok daugumai dar sunkiau būna. Ko man tik nebuvę nuo vaistų ir aš stengiuos prakentėt.. man pvz tiek nevalingi judesiai atsiranda tiek ta jau tikroji akatizija.. nu ir ką? Prakenti, praeina ir gyveni toliau. Čia kaip šalutinis poveikis arba net ir ligos simptomas, per keleta mėnesių rimsta rimsta ir nurimsta. Turi susigyvent su tuo arba toliau ieškot to "stebuklingo" vaisto kuris neegzistuoja. Man pvz šį kartą tik lengva akatizija buvo, pasireiškė tuo kad visąlaiką krapščiau tam tikru būdu pirštą, toks kaip nervinis tikas, iki kraujo pirštai buvo nukrapštyti. Tarkim žiūri televizorių ir net nepastebimai pusiau valingai pusiau nevalingai tiek žandikauliu kaleni, tiek pirštus droži iki kraujų. Nu ir praėjo.. čia suprask kad ne tik šalutiniai bet dar ir tavo ligos simptomai. Čia toks pusiau kaip OCD beveik gaunasi. O ta tikroji tikroji akatizija tai man nuo haloperidolio būdavo, judindavau kojas visą parą, kalendavau žandikauliu visą parą.. Patariu pakentėt arba paimt cyclodolio. Nuo kitų vaistų gali būt ir dar blogesnių reikalų.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415135 Ir net tik krapštai bet skaičiuoji. Toks kaip užsiciklinimas pas mane visada skaičiuot iki 8 ir lupt pirštus. Visada atsiranda kai įveda SSRI. Čia gal net ne akatizija, bet labiau toks kaip OCD įprotis kurio negali nustot daryt. Bet svarbiausia kad atsiranda tik vaistams įvedus, kai vaistų nėra aš neturiu to įpročio. Žodžiu.. reikia turėt vilties. Gal vis dėl to ta Alventa tau padės po mėnesio ar poros ir verta palaukt. Šiaip jei nuo OCD tai paroksetinas eina, bet man jis pvz kaip tik labiau sukelia visas šitas nesamones, nors ale turėtų padėt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415136 Na supratau, pasidomėjau kas ta akatizija. Tai galiu pasakyt kad tikrai esu ją patyręs, bet nereik maišyt energingumo su akatizija. Čia biškutį skirtingi dalykai. Pvz dabar pas mane žiauriai daug energijos ir negaliu nustygt vietoj. Bet tuo pačiu visiškai kūnas ramus, nejaučiu poreikio kojom duot ar pirštais duot kaip anksčiau. Tai.. biškutį skirtingai. Jeigu iš tikrųjų jauti žiaurų poreikį judėt ir įtampą, tokį kaip kipšą kažkokį vidinį tai reiktų cyclodolio. Visada jį skirdavo vasaryne prie haloperidolio, ir padėdavo. Nes be cyclodolio tai vaikštai ratais ir nežinai kur dėtis.
Parašė Baran
#415139 Man akatizija, nes as negaliu buti vienoj vietoj, kai guluosi judinu kojom kol neuzmiegu, gal ir miegodamas judinu, as nezinau, bet pastoviai ir dabar pradejau zandikauliu judinti ( nezinau kaip aprasyti), negaliu net ~ 5 minuciu isbuti vietoj, man viduj diskomfortas kazkoks, as parasiau gydytojai del Cyclodolio, tai ji atrase, kad prie antidepresantu niekada niekas neskiria korektoriu ( Cyclodolio). As paimu Propranololio daug, tai tada man truputi lengviau, bet tik mazam laiko tarpuj, ziaurus jausmas, kad tu zinotum. As nemoku zodziais aprasyti.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415144 Hmm. Na jeigu ant tiek blogai tai tada taip- geriau mesk ir nesakinkink. Man nuo haloperidolio panašiai būdavo, bet cyclodolis biškutį padėdavo arba kentėdavau tiesiog
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Baran rašė:Man akatizija, nes as negaliu buti vienoj vietoj, kai guluosi judinu kojom kol neuzmiegu, gal ir miegodamas judinu, as nezinau, bet pastoviai ir dabar pradejau zandikauliu judinti ( nezinau kaip aprasyti), negaliu net ~ 5 minuciu isbuti vietoj, man viduj diskomfortas kazkoks, as parasiau gydytojai del Cyclodolio, tai ji atrase, kad prie antidepresantu niekada niekas neskiria korektoriu ( Cyclodolio). As paimu Propranololio daug, tai tada man truputi lengviau, bet tik mazam laiko tarpuj, ziaurus jausmas, kad tu zinotum. As nemoku zodziais aprasyti.

Jei butu akatizija, tai tiek propanolol, tiek ciclodolis, tiek rakinamieji turetu efekta. Siaip as irgi kojas pastoviai judinu nuo antidepresantu. O venlafaksinas iskart maniau, kad tau netiks. Pas tave stiprus nerimas, o venlafaksinas yra stiprus noradrenerginio poveikio sukelejes. Tokie vaistai labai tinka melncholinei depresijai, bet su sunkiu nerimu ir ocd (kas manau pas tave tikrai yra, bent jau tendencijos), tai nelabai tinka. Manau tau buvo geriausia prie clomipramino, ne? Tik atitaikyt reik doze ir neuroleptika salia, gal koki aripripazoli arba risperidona. Keista, kad dave venlafaksina.

As tikrai siulau stacionara tau. Vasaryne geri specai. Nes dabar gyveni tik liga - o ten turetum uzsiemimu, terapiju ivairiu. Gyjimas nuo nerimo ir ocd yra is principo mokejimas su tuo gyventi. Nebus taip, kad prarysi pora piliulių ir viskas tau susitvarkys. Reik dirbti su savim. O kad dirbti su savim, privalai nustot galvot apie savo liga, nes tau tai sukuria tik nerima, o ne padeda. Ir uzsisuki tame rate. Protas yra lavai stiprus irankis. Jeigu netiki, kad sau gali sukelti nerimą galvodamas apie liga - pabandyk uzsimerkt ir isivaizduot kaip atsikandi citrinos. Pamatysi kaip prisikaupia seiliu burnoj :) cia tas pats kas negalvok apie melyna drambli - pirmas dalykas apie ka pagalvosi yra melynas dramblys.

Nezinau tavo praeities, bet dazniausiai nerimas atsiranda is skaudziu patirciu gyvenime. Ir tas priezastis linkiu tau atrasti. Sekmes!
Parašė Baran
#415154 As negaliu mesti antidepresanta , nes koki as tada vartosiu? Mano gydytoja yra atostogose, ji isvykus, vakar jai rasiau, rasiau, kad man baisiai blogai, pasiuliau ( gal) pakeisti vaista is tu kurios turiu namie: Citaloprama turiu, Sertralina, Paroksetina, Anafranilio as nenoriu ( svoris auga labai ir nenuima panikos ataku nors ilgai ji vartojau, miegas buvo labai prastas, nezinau ar nuo jo, ar nuo kazkokiu kitu vaistu ( daug esu geres ir kartu su neuroleptikais)), lyg, tai dar turiu Escitaloprama. Tai va, siandien sumazinau Venlafaksino iki 75 mg kaip gydytoja vakar atrase. Manau bus tas pats kaip ir ant 150 mg. Jeigu taip, tai mesiu Venlafaksina, nes as neiskentesiu, paskaiciau, kad tinka ir psichomotorinis sujaudinimas, kuris daznai buna nuo Alventos, gal, tao, o gal akatizija.. Zodziu nesuprasi. Agresija vakar buvo stipri, nenusedet, viskas nervina, nes viduj neaprasyt kas daresi. Net su tevais susipykau ( beveik).
Parašė Baran
#415155 Siaip ka galiu pasakyti! Mano gydytoja atrase, kad man nereikalingi antidepresantai, nes jie tik sukelia psichomotorini sujaudinima ir nerima. Parase, kad reikia gerti neuroleptika. Siaip as pries tuos neuroleptikus, bet ka darysi jeigu nera iseities. Ji man israsius Rispolepta 2 mg nakciai ir Leponex 25 mg ir gi nakciai. Nekenciu neuroleptiku, tampi " buku, durnu teslagalviu".
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Baran rašė:Siaip ka galiu pasakyti! Mano gydytoja atrase, kad man nereikalingi antidepresantai, nes jie tik sukelia psichomotorini sujaudinima ir nerima. Parase, kad reikia gerti neuroleptika. Siaip as pries tuos neuroleptikus, bet ka darysi jeigu nera iseities. Ji man israsius Rispolepta 2 mg nakciai ir Leponex 25 mg ir gi nakciai. Nekenciu neuroleptiku, tampi " buku, durnu teslagalviu".

Yra tiesos. Bet jei db negeri jokių neuroleptiku ir pradet iskart anu tokiom dozem tai nesamone. Pradek nuo 0.5mg rispolepto. Ir tada matysi. Su tom dozem tai visad gali pasirinkt juk
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415160 Šiaip kad ir kaip visi keikia ta Rispoleptą, bet man jis tikrai padeda. Nerimas/panika visiškai dingsta. Imu 1mg/ml nakčiai, galima ir kokius 1.5mg/ml imt. Jei imsi tai patariu skystį originalą imt. Tarp visų neuroleptikų sakyčiau rispoleptas ir ketipinoras man patikimiausi. Deja šį kartą man ketipinoras beveik nieko nepadėjo, o va rispoleptas tikrai neblogai. Gal kiek per aktyvus jaučiuosi, bet šiaip jis slopinantis, tai nežinia kodėl aš aktyvus, gal tau taip nebus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415161 Na gal dar abilify visai nebloga patirtis mano. Bet kažkaip abilify man nenori skirt, sakė jis gali per daug aktyvuot ir jis labiau šizofrenijom skirtas. O vat rispoleptas yra studijų kad labai efektyvus prieš paniką/nerimą, labiau nei SSRI
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#415162 Gali drąsiai pradėt nuo 1mg/ml. Jeigu vartoji šiuo metu kitą neuroleptiką, tai gali pradėt ir nuo 1.5mg/ml, bet jei ne tai geriau pradėk nuo 0.5 arba 1mg. Gal net ir pakaks to 1mg, nors aš sakyčiau kad asmeniškai geriau jaučiuos nuo 1.5 mg/ml bet stengiuos išsisukt su 1mg/ml. Tikrai manau pagaliau pajusi ramybę.. kartais stebuklus rispoleptas daro.
Vartotojo avataras
Parašė mmm
#415180 Kokios firmos venlafaxinas geriausias? Kad mažiausiai šalutinių ir siaip lengvesnis. Kiek susidūriau su escitalopramu, tai cipralex stipriausiai veikė man, per stipriai, actavis labiau patiko. Gal ir su šiuo taip būna?