Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
Baran rašė:
biggie rašė:
Baran rašė:Laba diena. Siaip visa laika pas mane nerimas, socialine fobija, generalizuotas nerimas, panikos atakos, depresija. Gydytoja israse Duloksetina po 30 mg, jau vartuoju 6 diena, labai sustiprejo nerimas ( gal del noradrenalininio poveikio ), nerimui malsinti vartuoju Lorazepama 2.5 mg ( 3 tabletes per diena ), labai silpnai nuima ta nerima ar cia psichomotorini sujaudinima. Prie to pacio vartuoju: Propranololi, Cyclodoli, Leponex.

30mg noradrenerginis poveikis duloxetino labai silpnas, 30mg paroxetino turbut daugiau blokuoja NET nei cymbalta. SNRI antidepresantus siek tiek sunkiau pradeti, nes, be padidejusio serotonino, padideja ir noradrenalinas, tai prireikia laiko kol susinormalizuos ne viena, o dvi sistemos. Man paciam visai nieko buvo duloxetinas, tokia svaresne paroxetino versija.

O kiek mazdaug laukti kol 30 mg Duloksetino prades veikti? As 7 diena vartuoju, bet siandien nerimas nesveikas ir Xanax 0.5 mg isgeriau, nes Lorazepamas pasibaige. Viduje kazkokia baime ( baimes jausmas ) ar tai nerimas, nezinau kaip aprasyti. 0.5 mg Xanax tik truputi ta jausma nueme, vistiek viduje nerimas, baime, negalejimas susikaupti, susikoncentruotis ir t. t..

7 dienos mazokai, asmeniskai duociau dvi savaites esamai dozei, turetu viskas nuslugti. Jei jokio pagerejimo, megink 60mg, turek omenyje, kad kai kur naudojami ir 120mg, mane 90mg uzaktyvino taip, kad reikejo hospitalizuotis ir ten keite i escitaloprama, kurio veliau atsisakiau. Mirtazapinas pagreitintu ir pastiprintu veikima, tik reik isitikinti, kad uz esamos busenos nera polinkio i manijas, nes sis derinys vadinamas "Limerick rocket fuel", viena stipriau esamu AD kombinaciju.
Parašė Baran
#416882 Kas gali buti man, as negaliu isbuti ilgai vienoj vietoj, stiprus prakaitavimas, rankos dreba, nerimas stiprus ant tiek, kad nenuima raminamieji, baimes jausmas, gal Duloksetinas taip veikia? Atrodo iseisiu is proto ir reikes i ligonine vaziuoti. Stipriai sala kojos ir prakaitu pila saltu. Toks psichomotorinis sujaudinimas ar kazkas panasaus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Baran rašė:Kas gali buti man, as negaliu isbuti ilgai vienoj vietoj, stiprus prakaitavimas, rankos dreba, nerimas stiprus ant tiek, kad nenuima raminamieji, baimes jausmas, gal Duloksetinas taip veikia? Atrodo iseisiu is proto ir reikes i ligonine vaziuoti. Stipriai sala kojos ir prakaitu pila saltu. Toks psichomotorinis sujaudinimas ar kazkas panasaus.

Na man tas pats, todel jau menesis be jokiu SNRI/SSRI, nerimas sumazejo - depresija nepagilejo, win-win. Tikrai negaliu pasakyti ar viskas praeis, man nepraejo, nebepraeina ir su neuroleptikais. Galbut aktyvavo uzmaskuota bipolini sutrikima, galbut netoleruoji tokios klases antidepresanto. Nelaukciau, skambinciau daktarui tartis.
Parašė Baran
#416886 Stipriai galva skauda, pykina, baimes ir nerimo jausmas, tai karsciu ispyla, prakaitavimas is niekur nieko, bet pastovus nerimas, kuri nenuima raminantys. Galva visiskai nedirba.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416887 Panašu į šalutinius. Man dažniausiai būna kai pradedu vartot ssri tai pirmas kelias savaites labai pablogėja sveikata. Bandyk didesnę dozę raminamųjų imt. Man labai panaši sveikata buvo ligos pradžioj. Lygiai tokie patys simptomai, kuriuos ssri dar labiau pablogino. Bet prakenčiau ir poto po biškutį pradėjo gerėt..
Parašė Baran
Deividas rašė:Panašu į šalutinius. Man dažniausiai būna kai pradedu vartot ssri tai pirmas kelias savaites labai pablogėja sveikata. Bandyk didesnę dozę raminamųjų imt. Man labai panaši sveikata buvo ligos pradžioj. Lygiai tokie patys simptomai, kuriuos ssri dar labiau pablogino. Bet prakenčiau ir poto po biškutį pradėjo gerėt..

Gerai butu, kad imanoma butu kentet, bet ant tiek sustiprejes nerimas, kad as niekur iseit negaliu, man baime kazkokia ir labai stipri, man su visais antidepresantais blogai, bet su Duloksetinu labai blogai dabar, pradejau vartuoti Duloksetino 30 mg, tai pirmas trys, keturias dienas buvo neblogai ir nuotaika buvo pagerejus, o dabar ant tiek prastai, kad mintys visokios uzeina, jau galvojau apie ligonine, kad reikes gultis, kodel man taip su tais vaistais blogai nezinau, bet Duloksetinas man toki nerima sukelia stipru, kad jau nevilti. Salutiniai labai stiprus, gal labai aktyvina del to.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416894 Na patikėk man taippat buvo tokia begalinė įtampa kad visiškai nieko negalėjau daryt, visiškai buvau surakintas panikos nenusakomos. Nei dirbau nei tv galėjqu žiūrėt nei minčių buvo, pulsas kraujospūdis kosmosas, drebulys, šaltkrėtis, dusimas, nieko praktiškai jau nesupratau ką net darau. Na bet nebandžiau niekad cymbaltos, bet žinau kad nuo ssri būna bent pora savaičių dar blogiau. Šnekėkis su gydytoju, gal netinka snri tau. Bandyk bent jau mirtazapinu ar ketipinoru ramintis pakolkas ar tais pačiais raminamaisiais. Tie antidepresantai kol pradeda veikt tai tikrai pragaro kelius reik praeit..
Parašė Baran
#416895 Turbut nuo rytojaus negersiu Duloksetino, labai man blogai, prakaitavimas, stiprus labai drebulys, pykinimas ziaurus, baimes stiprios, kad Leponexas nepadeda, raminantys ir gi, nieko negaliu veikti, galva nedirba nuo to nerimo, turbut man netinka Duloksetinas ir isvis man visi antidepresantai netinka, man toki stipru jauduli sukelia Duloksetinas, kad negaliu zodziais aprasyti.
Parašė Baran
#416900 Bandziau, nepadeda, turiu Pregabalino, tai pabandysiu, isgeriau per pietus, bet kol kas jokio efekto ( 75 mg ), jeigu nebus geriau, tai rytoj turbut nebegersiu Duloksetino, ziauriai blogai jauciuosi.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416901 Bandei paroksetiną? Jis pats geriausias labai stipriam nerimui gudyt. Bet irgi reikia laiko bent mėnesį ant didelės dozės pabūt. Man geriausia jeigu jau labai nebėra kantrybės kentėt tai rispoleptas. Tas labai greit suveikia ir nerimo nelieka. Bet man buvo kitų bėdų su juo. Bet įtampą jis tikrai tau nuims per keleta dienų. Skystį vartojau berods 2mg/ml. Nerimo nebebuvo jau sekančią dieną.
Parašė Baran
#416902 Bandziau ir Paroksetina, apie metus vartojau, atrodo 30 mg, bet depresija buvo biski, dabar bandziau ji vartuoti, tai buvo ir gi salutiniai, bet netokie stiprus kaip Duloksetino, ant tiek tas nerimas stiprus ir karscio pylimas, kojos saltos, saltos, prakaitavimas stiprus, drebulys ir gi, siaip zodziais neaprasyt, dabar, per pietus isgeriau Pregabalino, is 100 proc. gal 10 - 15 proc. geriau pasidare, baimes daug ar tai nerimas nezinau. Man ir taip to nerimo buvo stipraus, o kai pradejau Duloksetina isvis, viduj kaip nezinau kur dedasi.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416903 Na galbūt reikėjo likt prie paroksetino ar net pakelt iki 45mg. Aš peršokau prie zolofto, bet jis gal nerimui ne taip gerai kaip paroksetinas. Na.. gali pasidomėt lamictal. Man jis atpalaidavimą biškutį duoda. Bet šiaip sakau.. kas tikrai labai greit suveikia tai rispolept. Bet jis biškį zombiu padaro kaip ir visi neuroleptikai. :/
Parašė Baran
#416905 Kad zombina, tai jau tikrai, mane Leponex zombina, bet geriu ji vistiek, mane visi neuroleptikai zombiu pavercia, nors vartuoju 100 mg ir gydytoja sake, kad tai nedidele doze, kai kurie geria po 600 mg, bet mane bukina stipriai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#416908 Nu dzin, geriau tegul bukina bet nerimą nuima. Svarbu įtampą nusiimt.