Moderatorius: signs

Parašė Baran
LBJ rašė:Jei vartoji gabapentina, tai pregabalino nera tikslo vartoti. Tai tas pats vaistas tik mg kiti.

Tai man vakar israse gydytojas terapeutas nuo skausmu, tik po 400 mg, tik nakciai ( 20 tableciu ), bet as negaliu Pregabalino mesti iskart, nes gal apie menesi ar daugiau vartuoju, tai tenka po truputi mesti, gerdavau 600 mg ( 8 tabletes po 75 mg per diena ), tai man nepavyksta iskart mesti, lomkes psichologiskos ir fiziskos.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417694 Gali jei pakeisi gabapentinu... Sakau, tai tas pats vaistas, gali vartot arba viena arba kita, nera skirtumo kuri. Skiriasi tik mg kiekis, nes vaisti potencija kita, o veikimo mechanizmas visiskai identiskas.

Nusipirk vaistinej daugiau to gabapentino ir viskas.

Cia tas pats kas mest gert tauro alu ir ji pakeist kalnapiliu
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417696 Arba gerk pregabalina... Nera skirtumo visiskai visiskai
Parašė Baran
#417727 Sveiki, bandau mesti Pregabalina, bet niekaip neiseina, vietoj Pregabalino bandau Lorazepamo 2.5 mg tablete gert, bet nenumusa man nerimo ir baimes jausmo. Kiek zinau Lorazepamas yra ir gi stiprus vaistas, tai galetu numusti ta nerima, baime, kai isgeriu Pregabalino tas nerimas ir baime aprimsta, bet as noriu visiskai kol kas nevartuoti Pregabalino, bet man neiseina, galvojau su Lorazepamu arba su Xanaxu pavyks, bet deja nepadeda jie, turbut Pregabalinas kitaip kazkaip veikia nei trankviliantai, ar kaip suprast? Noreciau mesti Lyrica ven del to, kad jis man svori augina, virskinimas prastas nuo jo.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417731 Pakeisti pregabalina xanaxu ar lorazepamu yra tas pats kas pakeisti alu heroinu. Tikrai ne protingiausias kelias. Plius, gabapentinas kuri geri yra lygiai tas pats vaistas su tais paciais salutiniais poveikiais (galimu svorio augimu). Trankviliantai irgi. 90procentu psichiatriniu gali auginti svori. Tad arba kentek liudna nerimo pilna gyvenima, arba sportuok, laikykis dietos ir pan, arba gerk vaistus. Nera kazkokio stebuklo. Absoliuti dauguma priauga svorio. Bet galima keisti iprocius savo.

Ar bandei meditacija nerimui sumazinti, kad nereiktu pregabalino?

Ar sportuoji ir sveikai maitiniesi, kad svoris neaugtu?

Kito kelio nera
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417737 Manau čia sportas nepadės tokiu ūmiu atveju. Man pačiam sportas labai mažai padeda, nors sportuoju daug tik dėl to kad svoris nekiltų. Aš tavo vietoj Baran kalčiau dideles dozes cipralex/paroksetino. Ir turi iškentėt šalutinius bent keleta mėnesių. Ir tuo pačiu kol dar antidepresantai neįsivažiavo kelčiau neuroleptikų dozes nes jie tikrai gerai užblokuoja visas emocijas. Panašu kad tau neuroleptikai neduoda akatizijos, tai ir vartok, gal verta pamąstyt apie kitą neuroleptiką jei leponex nepadeda. Olanzapinas ar kvetiapinas ar risperidonas turėtų gerai užglušint. Taipogi mirtazapino imčiau irgi padės nerimui. O dėl svorio tai jau... jo.. nieko čia nepadarysi, gali tik sportuot ir mažiau valgyt kiek kantrybė leidžia.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417738 Nuneuroleptikai žymiai labiau svorį augina
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417739 Tai taip, bet jam svarbu pirma nerimą ir įtampą numušti. Dzin tas svoris pakolkas.. susitvarkyt su nerimu pirma reikia, o poto apie svorį galvot.
Parašė Baran
#417740 Zodziu, valgiau pagal dieta trenerio sukurta, sportavau ir ka? Nieko svoris nekrenta su vaistais, be ju krenta, tai man nesinori net sportuot, stovi vietoj svoris, tai nezadu su vaistais tikrai sportuot.

Nezinau as kaip ta Pregabalina, Gabapentina mesti, nes tikrai prasideda nesveikas nerimas, baimes, nesuvokimas, prarandamas sugebejimas mastyti, pasidarai kaip nezinau kas, ka kalbeti, kad Xanaxas, Lorazepamas nepadeda tokiu atveju ( kai nebegeri Pregabalino ), zodziu uzburtas ratas!!! Visiskai! :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417743 Kelk neuroleptikus, vartok gabapentiną vietoj pregabalino jeigu kaip lbj sako taspats vaistas, pabandyk mirtazapiną, pabandyk gal vietoj leponex kažką kito.. Tuo pačiu ir kelk cipralexo dozę. Gal čia tiesiog tau lomkės kad nutraukinėji pregabaliną ir praeis per pora savaičių. Šiaip man daktarė sakė kad tikrai neduos man lyricos nuo nerimo, nes blogas vaistas. Jis labiau nuo skausmų. Nežinau kodėl blogas vaistas bet man davė lamictalį vietoj lyricos, labai skeptiškai žiūri į pregabaliną, nepatinka jai plius ir svorį augina. Išbandyt galėtum ir lamictalį, man tai jis visai neblogai suveikė, kažkiek atpalaiduoja ir depersonalizaciją numuša.
Parašė Baran
#417747 Nekeicia man kitais vaistais Leponexa.. Prasiau pakeist i Fluanxoli, tai pasake, ju mehanizmas ir veikia kitaip nei Leponexas. Siaip man Pregabalino ir gi neisraso gydytoja, bet as turiu jo pats nusipirkes.. Klausiau apie Escitalopramo kelima, tai pasake, kad 10 mg uztenka.. Gal veliau ir padidins, bet praejo tik 15 dienu, bet man ant tiek stiprus tas nerimas, baimes jausmas kazkoks, baime su zmonemis kalbetis, iseiti kur nors, kad tik vat Pregabalinas nuima, bet ir, tai nepilnai. Blogai tas, kad svori mest jis trugdo, nors nevalgyk - vistiek svoris nekris. Bandau ji mesti, galvojau, kad Xanaxas, Lorazepamas pades ji mesti, bet visiskai beveik nepadeda, prasideda stipri zmoniu baime ir daugybe kitokiu simptomu, kad Lorazepamas toli grazu nepadeda kovoti su sitais simptomais, tai vel gryztu prie Pregabalino, tai buna 2 kapsules arba trys kapsiles Pregabalino isgeriu, bandau po truputi ji mesti, bet turbut neiseis, siaip parasyta, kad reikia savaites, mazinti po kapsule kasdien ( jeigu 600 mg vartuoji ). Kazkaip anksciau padedavo Lorazepamas ( siuo metu negeres is trankviliantu nieko jau ilgai kol vartuojau Lyrika, tai nusprendziau su Lorazepamo, Xanaxo pagalba mesti Lyrica ), bet nieko jis beveik nepadeda, tik gal kokiai valandai, dviems ir viskas ir, tai jauciasi silpnas, silpnas poveikis. Zodziu del Escitalopramo as nezinau ka daryti, gerti dar po 10 mg ar paciam, be gydytojos leidimo, didinti iki kokios 15 mg dozes. Siaip gydytoja atkakliai pasake buvusi, kad didinti nereikia, bet man yra kompulsijos labai suastrejusios, perdarau po daug kartu buna, tai galva trys kartus plaunu ir viska lygiai turiu pagal save padaryti, kad man butu gerai, plaunu rankas - trys kartus ir daugybe visokiu, atsiprasant " š "...
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417748 Sportuot nenori, vaistu gerti irgi... Sunku tave suprasti :( kazkokio stebuklo vis tikiesi tobulo. As suprantu, kad cia visai ne tu ir tavo obsesinis kompulsinis sutrikimas kalba, bet gaila, kad tu pats to nematai ir nesupranti. Okupave tavo prota netobulumas, pastovus noras kazka keisti, padaryti "tinkamai" ir tada bus gerai. Tikrai abejoju, kad nuo pregabalino metimo cia tau tas nerimas, greiciau isitikinimas, kad neisgerei jo, ir todel tau turi buti blogai. Kitaip sakant, pats sau ta nerima uzkeli.

O gydytoja teisingai viska daro. Ir pasakyciau jai apie pregabalina - tikrai nepriestaraus. Cia ne trankviliantai.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417749 Beje, ar gydytoja nerekomendavo psichoterapinio gydymo?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417750 Na dar neilgai vartoji escitalopramą, gali būt kad ir nuo jo padidėjęs nerimas. Man visad nerimas labai padidėja kai pradedi SSRI vartot. Gal tuomet nemažink arba labai po biškį mažink pregabaliną, jei jis tau padeda tai kam jį mažint, svarbu kažkas kad padeda.. Sakyk daktarei kad neįmanoma kentėt nerimo, niekas nepadeda gal kažką pasiūlys. Gal sutiks pakelt escitalopramą, o gal dar ką nors paskirs. Galų gale pasiklausk gal geriau atsigult į ligoninę, nes jei tikrai taip blogai tai atsigult būtų į naudą. Dėl kompulsijų tai man taspats.. tikrinu viską po keleta kartų, skaičiuoju, įsitikint bandau ar tikrai kažką padariau po keleta kartų nors tikrai žinau kad padariau ir t.t. Nežinau realiai kaip kompulsijas išgyvendint. Žinau tik kad paroksetinas padeda, bet mane permetė ant zolofto, nes nepadėjo pakankamai paroksetinas. Manau nerimas sumažės ir kompulsijos dings. Kokie vaistai grynai dėl OCD padeda tai neįsivaizduoju, niekad man neskirdavo kažko specialaus, tik sakydavo kad paroksetinas turi padėt.. kai remisiją pasiekdavau OCD dingdavo, tai kažkaip susiję su nerimu.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417753 Nuo obsesinio-kompulsinio arba auksciausios dozes SSRI arba clomipraminas(Baran ji gere anksciau). Bet mazai kam padeda. Psichoterapija siuo klausimu efektyvesne