Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
LBJ rašė:Manau, kad finlepsinas, kvetiapinas ir diazepamas yra kontroliuoti mediatorius. Pasikartojanti depresija gali buti bipoliskumo simptomas, as kaip suprantu nuo to ir gydo jus.

Ačiū. :bloga Nieko nesupratau, einu googlint. Apie bipolišką nieks nesakė. Bet,žinot, manęs jau niekuo nenustebinsi. Ką gali žinot, kas toj galvoj. Bet , jau rašiau, šiai dienai jaučiuosi geriau. Nes savaitę atgal rėkiau kad su stiklais išeisiu. :D (lexo reikalavau). Dėkui. Būsiu visada dėkinga už patarimus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417768 Pas mane irgi pasikartojanti, bet kažkaip niekas nieko apie bipoliškumą neminėjo. Eilinį kartą pasikartojanti depresija su nerimu/panika.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417783 Pas tave Deividai irgi stovi nuotaikos stabilizatorius
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417788 Kvetiapiną man duoda nuo įkyrių minčių ir kad užmigčiau lengviau, kad ramintų, bipolinio man niekad neįtarė nes pagrindinė bėda mano yra panika/nerimas.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417789 As apie lamotrigina, tai yra nuotaikos stabilizatorius
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417790 Man jį profesorius kažkoks iš Vasaros g. pasiūlė grynai dėl depersonalizacijos/derealizacijos. Nes buvau visiškai out of body išplaukęs, o derealizacija buvo tokia kad man atrodė jog mano pirštai kažkokie deformuoti, neatpažinau savęs nei veidrodį nei savo kūną jaučiau. Kas liečia nuotaikas tai pas mane viskas stabiliai, nebūna nei manijų nei nieko. 0 emocijų pas mane, tuštuma, kaip robotas.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417791 Ai nu dar būdavo kad kai šneku neatpažįstu savo balso, atrodė kad ne aš šneku, balsas buvo pasikeitęs. Šiaip galvojau šizą man paišys dėl šitų keistų dalykų, bet sakė nope. Nuo panikos tokie dalykai gan dažni. Kai kurie sakė išvis pragyvena visą gyvenimą su depersonalizacija ir net nesigydo. Nu žodžiu. Pagaliau bent pašnekėjau su žmogum kuris nusimano apie dpdr, nes visi kiti psichiatrai tai skėsčiojo rankom. nesuprato kas man daros. Tai va dėl to lamotriginas.
Parašė Baran
#417792 Siaip man buna, kad atrodo, kad ne mano balsas buna kai kalbu, ypac kai panika prasideda, nerimas ir man atrodo, kad pasikeites balsas, sito dalyko negaliu iskesti, gydytojai sakiau ir sakau, kad taip buna, arba dar buna nuo itampos, nerimo, panikos balsas pradeda drebet ir man taip kiekviena diena buna ir niekas negali situo atveju padeti.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Deividas rašė:Ai nu dar būdavo kad kai šneku neatpažįstu savo balso, atrodė kad ne aš šneku, balsas buvo pasikeitęs. Šiaip galvojau šizą man paišys dėl šitų keistų dalykų, bet sakė nope. Nuo panikos tokie dalykai gan dažni. Kai kurie sakė išvis pragyvena visą gyvenimą su depersonalizacija ir net nesigydo. Nu žodžiu. Pagaliau bent pašnekėjau su žmogum kuris nusimano apie dpdr, nes visi kiti psichiatrai tai skėsčiojo rankom. nesuprato kas man daros. Tai va dėl to lamotriginas.

ne be reikalo https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16960469/
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417794 koks cia gydytojas, beje? Idomu butu apsilankyt pas toki
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#417798 Ne, as Deivido klausiau, kuris lamotrigina nuo depersonalizacijos rase
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417800 Žinok nepamenu pavardės, bet ten baisiai atrodė. Gal 4 daktarai susėdę ir tas profesorius ir manęs daug visko klausinėju, tai pasimetęs buvau, įsitempęs. Kiek google ieškojau pagal nuotraukas tai regis A.Navickas. Vienintelis jis nusimanė apie dpdr, tai va ir paskyrė lamotriginą. Nežinau iš tikro ar man jis padeda, seniai aš jau kažkoks išplaukęs iš savęs. Na bent jau pirštai nebeatrodo deformuoti, tai gal padeda.

Baran - tai čia man taspats. Čia depersonalizacija/derealizacija kai atrodo kad balsas ne tavo. Aš dar tokį tuštumą viduje jaučiu, kad atrodo išnykęs esu, nieko nėra viduje. Tai čia nuo nerimo/panikos. Tuštumas tai gal nuo depresijos. Dažniausiai žmonėm kai praeina panika tai praeina ir tie simptomai. Bet man jie vis dėl to nepraėjo, jau netoli bus metai , panika išnykus, o aš vis dar jaučiu tą depersonalizaciją. Tai čia individualiai.. vieniems ilgiau kitiems trumpiau. Kai nerimas ir įtampa sumažės pamatysi praeis po biškį. O kad balsas dreba tai čia nieko keisto.. :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#417806 Baran, nu vistiek padės kažkas. Tu tik laikykis nurodyto gydymo ir tikėk vaistais. Jei dabar paskyrė cipralex, tai ir vartok ir kantriai lauk. Nesiblaškyk per visus vaistus, duok šansą bent pora mėnesių cipralexui dabar. O va jeigu irgi kankins depersonalizacija tai dabar žinosi kad lamotriginas padeda. Bet sakau.. aš dar mažas dozes jo imu tai negaliu sakyt kaip jis veikia. Bet kai pradėjau jį imt tai kažkokį atsipalaidavimą pajaučiau pagaliau, kad net norėjosi daug šnekėt su visais, atsigavęs jaučiausi, pradėjau savo kūną vėl jaust normaliai.
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#417885 Psichiatre paskyrie siuos vaistus, kad pastimuliuotu, duotu daugiau energijos. Pradziai po 30mg, po dvieju savaiciu 60mg. Kas vartojat, kaip jums jie?