Moderatorius: signs

Parašė Ieva Mickutė
#418673 Sveiki,

man gydytojas sake, kad lyrica nesukelia priklausomybes, o cia matau, daug pasisakanciu, kad sukelia. Abstinencijos ir pan. Gal kas tiksliai galetu pasakyti kaip yra?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418679 Nutraukimo sindromas nera tas pats kas priklausomybe. Kitaip absoliuciai visi vaistai reikstu, kad sukelia priklausomybe. Priklausomybe kai abusini vaista ne pagal gydytojo paskyrima. Tokia galimybe yra, bet itin maza. Jeigu neturi stipriu polinkiu i nepriklausomybes ir nesiruosi uostyt per nosi 20kartu didesniu nei paskirtu doziu - gali but rami
Parašė observeris
#418828 :bloga :achtung blemba, man nuoširdžiai baisu, kaip žmonės savrankiškai miksuoja vaistų kokteilius, manipuliuoja gydytojais. Dauguma tikrai atrodo ieško ne vaisto, o kaifo, ne, kad būti normalioj būklėj, bet pakilioj :relax: po to ištručinami neuronai ir būna "atsparumas gydymui." :D
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418829 Manau daugumai čia kuriems tikrai sunku tai bando tiesiog pasiekt stabilią būseną, kad susigražint gyvenimą. Na aš bent jau šventai klausau daktarų, pasišneku išsiklausinėju apsiskaitau, kartais pats pasiūlau gal tą gal aną pabandyt ir ką paskiria tą ir vartoju. Geriausia tai tiems kuriems vaistai padeda, bet tokiais atvejais kai reik metus ar ilgiau ieškot vaistų kurie padėtų tai yra košmaras. Labai greit rankos nulinksta kai jokie vaistai nepadeda.
Parašė Graikas
observeris rašė::bloga :achtung blemba, man nuoširdžiai baisu, kaip žmonės savrankiškai miksuoja vaistų kokteilius, manipuliuoja gydytojais. Dauguma tikrai atrodo ieško ne vaisto, o kaifo, ne, kad būti normalioj būklėj, bet pakilioj :relax: po to ištručinami neuronai ir būna "atsparumas gydymui." :D

Kodel toks kategoriskas? As sakyciau ir laikausi tokio poziurio,kad bet kokia kaina atgauti iki ligos tureta busena. Ir nematau tame nieko blogo,absoliuciai. Tu teisus,bet teisus ir as. Tiesiog skiriasi poziurio taskai. Cia tas pats,kai du pamatytu puse stiklines vandens ir vienas sakytu puspilne,kitas-pustuste. Abu teisus. Kodel mano toks poziuris?
As nenoriu buti neadekvatus,kazkam nasta. As noriu islaikyti savo seima ir save. Ar tai blogai? Taip,tai tures savo kaina,beabejo. Bet as geriau kiek imanoma ilgiau gyvensiu pilnaverti gyvenima,nei tik egzistuosiu budamas sau ir kitam nasta.
Sakai manipuliuoja daktarais? :achtung tu bent supranti,ka rasai? Kopetetingas daktaras niekada nesileis manipuliuojamas B)
Sunaikina neuronus/neurotransmiterius? Darai viska pagal protokolus ir nesuki galvos.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
observeris rašė::bloga :achtung blemba, man nuoširdžiai baisu, kaip žmonės savrankiškai miksuoja vaistų kokteilius, manipuliuoja gydytojais. Dauguma tikrai atrodo ieško ne vaisto, o kaifo, ne, kad būti normalioj būklėj, bet pakilioj :relax: po to ištručinami neuronai ir būna "atsparumas gydymui." :D

Priklausomybes dazniausiai tik maskuoja sutrikimus - depresija, nerima ir pan. Tai "kaifas" yra savotiskas suicidas, pabegimas nuo kanciu. Normalu, kad kiekvienas zmogus nori minimalizuoti skausma ir maksimalizuoti laime, taciau, kadangi nesame visiskai racionalus, nepagalvojama apie ilgalaikes pasekmes.

O del istrucinimo neuronu, tai liga ir yra, kai mediatoriai vienaip ar kitaip issiderine. Klausimas kas juos labiau istrucina, ar saikingas lengvuju narkotiku vartojimas, ar ne medziagos, o greitas gyvenimo budas - stresas, lievas maistas ir pan.

Kiekvienas zmogus yra "case study", kai yra labai daug kintamuju ir vienas rezultatas, todel medicinoje niekad nebuna nieko 100% procentų. Chirurgijoj dažnai buna, kad iš simptomų galvoji, kad vienas sutrikimas - prapjauni, o ten visai kas kita. Tai ką jau kalbėt apie psichiatriją, kur tu nieko nematai TIK simptomus.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418836 Aš matyt labiausiai susiprastinęs šitu klausimu :D niekad neieškau "kaifo". Niekad iš tikrųjų nuo nei vienų vaistų ir nepajutau jokio kaifo, euforijos. Visad siekiu kad tik atstatytų savijautą iki "pakenčiamos" ir dažniausiai pavyksta, o poto jau pats tvarkaisi. Ir su laiku pasieki beveik pilną remisiją, stabilią būseną. Matyt kiekvieną skirtingai veikia, bet aš tikrai nuo nei vienų vaistų nepajutau "ooo blem. va taip turi jaustis normalus žmogus, kaip faina". Neduoda SSRI jokio kaifo. Jei taip manai tai klysti. Dažniausiu atveju jie tik po truputį užmaskuoja simptomus, o poto jau pats žmogus kabinasi ir išlipa. O vat apie nootropus ir steroidus ir kitus kaifus tai aš irgi blogos nuomonės, man asmeniškai jie netinka, stimuliacija man kaip peilis. Per prievartą man niekas nesukištų nei alkoholio nei žolės nei nootropų. O vat SSRI nebijau :D
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418839 Man atrodo, kad tas zmogus yra anti-psichiatrijos followeris... Cia kaip su antivakseriais, kalbetis kaip su siena. Manau, kad greit prasileis bana prisikalbejes. Pagal jo parasa visi mes narkomanai. As vien uz toki bsninciau :D
Parašė Graikas
#418841 Deividas,o tu galvoji,jog zmones vartoja nootropus ir anabolinius steroidus tam,jog kaifa pagaudytu?
Parašė Graikas
#418843 Ziurekite,daktarai israso sintetini testosterona tik,kai jis nukrenta zemiau normu. Kodel? O jei zmogaus testosteronas yra 1nmol virs normu,bet jis jaucia visus zemo testosterono neigiamus padarinius depresija,nuotaiku kaitos,prastas lytinis potraukis,erekcijos sutrikimai,tai jis negali pretenduoti i trt (testosterone recovery theraphy)? Daktarai israso sintetinio testosterono 1ml 12 savaiciu,nors jau po 10 savaiciu jis akivaizdziai buna nukrites zemiau virsutines ribos. Tai irodo tyrimai. Na,ir pasikliauk aklai daktarais. Pamastymui. Amerikoje jau yra rekomenduojama pasirinktinai perkopus 45m riba naudoti trt del geresnes gyvenimo kokybes :da
B)
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418848 Tai dėl hormonų kas kita. Tiek skydliaukės tiek trt viskas ok suprantu, sakyčiau ir pas mus reikėtų padaryt kad 45-50 vyrams darytų trt. Bet pagal mano simptomatiką tai jokių nootropų jokio alkoholio jokios žolės. Pagal tavo simptomatiką tai aš galiu suprast kodėl tau nootropai super :) Nemanau kad nuo jų kaifą gaudai, bet yra atveju kai žmonės nuo stimuliantų tikrai kaip ant sparnų pasijaučia.
Parašė vicyokz
LBJ rašė:Man atrodo, kad tas zmogus yra anti-psichiatrijos followeris... Cia kaip su antivakseriais, kalbetis kaip su siena. Manau, kad greit prasileis bana prisikalbejes. Pagal jo parasa visi mes narkomanai. As vien uz toki bsninciau :D

O kas yra antivakseris ? Aš asmeniškai nepazistu nei vieno žmogaus antivakserio tarp neskiepytu. Įdomu ar visi žino šito žodžio reikšme? Antivakseris tai tas kuris prieš visas vakcinas, o tokiu manau ne daugiau kaip 1 %.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#418853 Kam čia gilintis ir išvedinėt terminus kas yra antivakseris o kas ne. Aiškiai suprantam ką LBJ turėjo omeny. Kad su kai kuriais žmonėm kalbėtis yra kaip su siena. Jie tiki savo ir nieko tu nepadarysi. Pvz būtų antivakseriai, flat-earth'eriai, klimato kaitos neigėjai, 5G paranojikai ir t.t.
Parašė vicyokz
#418855 Antivakseris - žmogus prieš visas vakcinas.
Vakseris - įprastai aukštesnių pajamų, aukštesnio išsilavinimo, edukuotas, pasitikintis mokslu, atsakingas pilietis (kaip rašė sudasklaida) :D
Parašė vicyokz
#418856 O šiaip tai nėra skirtumo vakseris ar antivakseris kiekvienas sprendžia kaip jam geriau :)