Moderatorius: signs

Parašė Baran
Mersas rašė:Manau nuo anafranilio arba lyrikos.

Nezinau, anksciau taip nebuvo, gal nuo Lyricos, bet juk ji kaip tik nerima nuima, tai turetu ir irzluma nuimt. Labai viskas nervina, tokia kaip ir depresija, depresijos pozymiu man yra. Siandien labai stiprus irzlumas, ilgai negaliu isbuti vietoja nors isgeriau ir Xanaxo nemazai ir Cyclodolio, galvojau akatizija, bet ne. Nesamones darosi.
Parašė Baran
#414405 Nuo siandien vakare israse Kveteapina 200 mg nakciai, vietoj Trittico retard 150 mg. Gal nebus tokiu nesamoniu su paastrinimu klausos. Gal nuo Trittico cia man taip darosi. Viskas nervina, ypac garsai.
Parašė Mario
#415524 Sveiki, įdomu, kaip su bipoliniu šis vaistas reaguotų, nes jau pavargau nuo blogosios fazės, ligoninėj lyg ir pataikė vaistus, bet po poros savaičių prasidėjo negerumai, ir nebežinau, ka daryt..... Kokius 8 mėnesius kankinuos galima sakyt... žmonių bijau,net pažystamų ir t.t. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė signs
Baran rašė:Nuo siandien vakare israse Kveteapina 200 mg nakciai, vietoj Trittico retard 150 mg. Gal nebus tokiu nesamoniu su paastrinimu klausos. Gal nuo Trittico cia man taip darosi. Viskas nervina, ypac garsai.

Na man kvetiapinas 200mg liuks. Turi prie jo apsiprasti. Bus šalutiniai pradžioj tikrai, bet jie praeis. Vartoju jį jau 2metus ir neiskeisciau. Padeda gerai miegoti. Jei reikia labai, tai leido ir 400mg vartoti, bet tik pagal reikalą
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Baran rašė:Nuo siandien vakare israse Kveteapina 200 mg nakciai, vietoj Trittico retard 150 mg. Gal nebus tokiu nesamoniu su paastrinimu klausos. Gal nuo Trittico cia man taip darosi. Viskas nervina, ypac garsai.

Buvo man nuo kvetiapino paaštrėjęs jautrumas garsams. Jeigu per lėkštę kokią trenki tai atrodo pereina per ausis žiauriai erzinančiai. Na bet su laiku praeina tai nėra dėl ko jaudintis.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Mario rašė:Sveiki, įdomu, kaip su bipoliniu šis vaistas reaguotų, nes jau pavargau nuo blogosios fazės, ligoninėj lyg ir pataikė vaistus, bet po poros savaičių prasidėjo negerumai, ir nebežinau, ka daryt..... Kokius 8 mėnesius kankinuos galima sakyt... žmonių bijau,net pažystamų ir t.t. :bloga

Kazin ar labai geras pasirinkimas. Kaip ad jis silpnas ir nors ir greiciausiai manijos neisaktu bet ir efekto nebutu
Vartotojo avataras
Parašė september_end
#418760 Jaučiu pilietinę pareigą prieš kolegas insomniakus palikti bent trumpą kelių dienų įspūdžių aprašymą apie trazodoną. Vienžo, nemigą turiu apie 7 metus, iš kurių apie 5 miegodavau su kvetiapinu, o kelis kart teko pereiti mirtazapino kursą, kuomet gyvenimas labai nedžiugino ir džiaugtis nebuvo dėl ko.
Taigi, iš esmės turėjau tokį love-hate santykį su kvetiapinu, nes per ~5 metus dozę pakėliau nuo 25mg iki 50mg (kas mano manymui yra labai neblogai), tačiau siaubingai erzindavo tai, kad turiu prižiūrėti mitybą dėl svorio augimo, žvėriško apetito išgėrus kvetiapiną ir to, kad vakarienę realiai turi valgyti po kvetiapino, nes kitaip nesuveikia. Kažkaip supratau, kad netinka man tas svorio auginimas ir erzulys, kad negaliu nieko valgyti po ~6 valandos vakaro, kas dažnai socialinėse situacijose tiesiog užknisdavo. Pakalbėjus su psichiatre gavau kelias alternatyvas - trazodone arba chlorprothixene. Pastarasis buvo nesėkmingai išbandytas ir mestas į šiukšlių dėžę po pirmos nakties, o minties apie trazodoną net nenorėjau prisileisti, nes ankstesnė patirtis su antidepresantais buvo labai dviprasmiška - kaip ir ištraukė iš duobės, tačiau pašaliniai efektai būdavo lengvai tariant crazy, todėl nenorėjau lipti ant to paties grėblio. Visgi po savaitės-dviejų nusprendžiau, kad duosiu šansą, nes alternatyvų kaip ir nebelieka, juolab kažkuria dalim anticipavau vieno pašalinio efekto - svorio kritimo. Taigi įspūdžiai po dviejų naktų:
1) Vartojant vaistą po maisto, jo koncentracija kraujyje pasiekia didžiausią tašką po dviejų valandų ir išsilaiko valanda ilgiau, nei be maisto, todėl jei turite problemų ne tik su užmigimu, bet ir miego išlaikymu - gera idėja vaistą vartoti po vakarienės.
2) Užmigimas labai skiriasi nuo kvetiapino, tačiau kažkuo panašus į mirtazapiną tuo, kad labiau primena natūralų nuovargį ir norą miegoti (tiesą sakant neatsimenu, koks jausmas tiesiog norėti miegoti, tačiau manau, kad kažkas panašaus).
3) Duokite sau laiko pagulėti ir užmigti. PUIKIAI žinau, kad kai kuriems insomniakams tai yra peilis, tačiau trust me, pusvalandis, kartais valanda ir jūs out. Taip, tai yra ne idealus variantas, tačiau to each their own. Aš trazodoną pasirinkau dėl jo pašalinių efektų, dėl ko esu pasiruošęs kažkiek pakeisti savo miego įpročius.
4) Pats miegas feels different, nei su kvetiapinu. Nežinau, net kaip apibūdinti, bet gal ne toks gilus?
5) Atsibudimas ryte yra radikaliai kitoks, nei su queti tuo, kad kai tik pramerki akis tu jau esi awake and thats it. Man asmeniškai prabudus po trazodono bandyti užmigti dar kartą ir nusnausti dar valandą - dvi yra beveik impossible. Tiesiog labai staigus prabudimas be šanso užmigti vėl. Šitas punktas tikrai sucks, nes jei paryčias užsimanei į WC, tai good luck užmiegant toliau, net jei ir išmiegojai 5h.
6) Pirmą dieną po trazodoną klaikiai skaudėjo galvą, šiandieną jau neskauda, jaučiuosi pailsėjęs, tačiau kartais užeina toks maksimalaus nuovargio jausmas ir noras miegoti, bet praeina po kažkiek laiko. Manau turėtų su laiku išsispręsti.
7) Iš akademinės literatūros ir klinikinių studijų siūlau dozuoti tarp 50mg ir 100mg. Virš 100mg pasireiškia antidepresantinis poveikis, kuris labiau stimuliuoja, nei migdo. Toli gražu ne visi gydytojai tai žino, o gaila.

Kol kas tiek pastebėjimų, manau po kažkurio laiko parašysiu dar įspūdžių.
Parašė vitamin9
#418786 As ji geriau kazkiek laiko nelabai net atsimenu kas buvo,miegojosi lyg visai nieko bet net nelaukiau kazkokiu stebuklu meciau daug prisiskaites kad jis daznai nustoja veikti ten po puses metu ar metu,tai kam isvis gert ir daugeliui zmoniu tai....
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#418789 Man tai neveike, kita diena irzlus ir nosis uzsikimsus, kaip sulauzytas jautiesi. Manau miegui jau geriau didele melatonino prailginto doze negu trazodonas
Parašė Baran
#419164 419163Zodziu, ka as galiu pasakyti, negeriau as trys dienas Melatonino, geriau Trazodona 100 mg nakciai, nebuvo tokios baimes, nerimo, nesuko pilvo ( nebuvo viduriavimo ), panikos nebuvo, bet viena problema, kad susikoncentruot sunku, labai paastrejo klausa, todel vakar negeriau nakciai, o isgeriau Melatonino 1 mg, siandien klausa nepaastrejus, bet nerimas ir baime yra, tai galiu pasakyti, kad man nuo Melatonino salutiniai yra. Trittiko buciau ir vakar geres, bet labai klausa astreja man nuo jo. Eisiu antradieni pas gydytoja, kazka galvosim. Miegu prastai ir su Melatoninu ir, su Trazodonu.
Parašė Baran
Vardauskas rašė:Kaip jums sis vaistas miegui? Ar ryte atsikelus imanoma dirbt normaliai protini darba, ar reik kavos kokios ar dar ko?

Kaip man, tai sunku buvo.
Parašė Baran
#419261 Sveiki, patarkit, ka daryti man. Sia savaite ( rytoj, poryt ir ketvirtadieni ) man reikia daug kur nuvaziuoti, rytoj pas psichiatra, veliau kitom dienom kitur. Kaip pastebejau man raminamieji mazai padeda del sociafobijos, net baisu su artimaisiais bendrauti, ziureti i veidus, prakalbeti del nerimo, baimes, o ka kalbeti apie, tai, kad reikes su kitais susitikti, kalbetis, gaudyti ju zvilgsnius.. Man tik padeda kazkaip Trittico Retard ( 100 mg ), bet tada suastreja klausa, sunku sutelkti demesi ir t. t., bet zymiai sumazeja socialine fobija, ramina. Tai ka man dabar daryti? Ar siandien nakciai isgerti Trazodono ir ramesnis busiu? Ar kaip kitaip. Vistiek man rytoj psichiatre turetu keisti vaistus, kazka galvosim.