Moderatorius: signs

Parašė Kavianskas
LBJ rašė:Esu skaites pora case studies kai betablokatoriai sukelia depresija iki tol neturejusiems. Tai jeigu ciuozima sveikatos ta turi omeny, tai gali buti ir nuo to. Adrenerginiai receptoriai turi ir teigiamu savybiu

Depresija, lytinio potraukio isnykimas, svorio priaugimas, skrandzio problemos, galvos svaigimas, energijos praradimas, nuovargis.
Maza dalis zmoniu turi salutinius, kaip ir su kiekviena chemija.
Parašė Vengiantis
#422166 Aš irgi negaliu mesti šio vaisto, atsibodo nuolatinis alkio jausmas. Vartoju jau du metus kartu su Cymbalta. Po metų vartojimo palaipsniui bandžiau mesti mirtazapiną, jaučiau didelį silpnumą, bet palaipsniui mažinau, kol vėl kritau į klaikią depresiją su didžiuliu pastoviu nerimo jausmu (paklaikimo ir nevilties jausmas). Grįžau vėl prie mirtazapino ir palaipsniui atsigavau. Tik jaučiu, kad vis reikia didinti dozę, nuo 15 mg iki 45 mg ir jaučiu, kad jei tik bandau mažinti - dingsta jėgos, silpna.... Jaučiu, kas bus eikalų man su šiuo medikamentu, nepaleis jis manęs taip paprastai.
Parašė liudesys
#422175 Kas liečia svorio padidėjimą ir alkio jausmą pavartojus, tai pridarė nemažai man problemų. Aš jo sėkmingai atsisakiau, tačiau miego atžvilgiu nepakeičiamas buvo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Vengiantis rašė:Aš irgi negaliu mesti šio vaisto, atsibodo nuolatinis alkio jausmas. Vartoju jau du metus kartu su Cymbalta. Po metų vartojimo palaipsniui bandžiau mesti mirtazapiną, jaučiau didelį silpnumą, bet palaipsniui mažinau, kol vėl kritau į klaikią depresiją su didžiuliu pastoviu nerimo jausmu (paklaikimo ir nevilties jausmas). Grįžau vėl prie mirtazapino ir palaipsniui atsigavau. Tik jaučiu, kad vis reikia didinti dozę, nuo 15 mg iki 45 mg ir jaučiu, kad jei tik bandau mažinti - dingsta jėgos, silpna.... Jaučiu, kas bus eikalų man su šiuo medikamentu, nepaleis jis manęs taip paprastai.

Bandyk kažkuo keist. Aš pastebėjau man irgi sunku nulipt nuo jo, iškart grįžta nerimas ir visi simptomai mano. Pusantrų metų jau vartoju. Bet neleidžiu sau didint, dabar išvis nusimečiau iki 3.75mg ir bandysiu labai iš lėto atsikratyt jo kažkaip. Bet pakeičiau tuo kad pakėliau kvetiapiną iki 100mg. Jei reikės kelsiu kvetiapiną dar ir numesiu lauk mirtazapiną visiškai. Jei ką prašysiu daktarės kažkuo kitu pakeist, nes jau net ir psichologiškai jis man varo baimę, vos tik pradedi mažint ir viskas grįžta. Tarsi kiti vaistai net neveiktų, vienintelis jis tik gydo mane. Nesamonė žodžiu.
Parašė Graikas
#422312 O jums problema del mirtazapino kame? Didelis antsvoris? Ar keli kg +? Bet gal geriau tie plius 5 kg nei prasta psichine savijauta?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422316 Na man tai problema tame kad aš niekada nesėdėjęs ant 4 vaistų. Visada nusitraukdavau beveik viską ir likdavau tik ant ssri po kokio pusmečio gydymosi. O dabar va jau beveik antri metai bus ant tiek vaistų. Tai tikslas sumažint kažką bent jau. Daktarė irgi nori kad kuo mažiau tų vaistų būtų. Na bet dabar dadėjęs gan daug magnio/melatonino, tai gal pavyks mirtazapino bent jau atsisakyt. Kad kvetiapiną ryju tiek laiko irgi kažkaip neramina..
Parašė Graikas
Deividas rašė:Na man tai problema tame kad aš niekada nesėdėjęs ant 4 vaistų. Visada nusitraukdavau beveik viską ir likdavau tik ant ssri po kokio pusmečio gydymosi. O dabar va jau beveik antri metai bus ant tiek vaistų. Tai tikslas sumažint kažką bent jau. Daktarė irgi nori kad kuo mažiau tų vaistų būtų. Na bet dabar dadėjęs gan daug magnio/melatonino, tai gal pavyks mirtazapino bent jau atsisakyt. Kad kvetiapiną ryju tiek laiko irgi kažkaip neramina..

Kvetiapinas tik miegui,ar kad ir paramintu? Sakyciau,jog,gal geriau pasilikti tik mirtazapina vietoje neuroleptiko. Bet pas tave tokia maza doze mirtaxapino,jog jis veikia kaip hipnotikas tik. Bet jei du hipnotikus naudoji,vargu ar kuri is ju pakeisi papildais. Bet bandyk
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422319 Na kvetiapinas mano nuo nerimo, miego, įkyraus/obsesinio mąstymo, taippat ir kaip nuotaikų nubukintojas, nes man būna žiaurūs suicidal "downs". Tai kvetiapinas deja prioritetas, daktarė sakė kad kvetiapino tikrai nenutraukčiau. Mirtazapiną taip, nusimažinau labai jau stipriai, jis irgi praktiškai nuo nerimo/miego. Tiktai prieš keleta mėnesių kai bandžiau nusimest visiškai mirtazapiną, iškart pablogėjo viskas. Net ir nusimetus nuo tokios mažytės dozės iškart nerimas sustiprėjo. Tai vėl grįžau ant jo. Nžn, esmė kad liga nebepasigydo taip paprastai kaip anksčiau ir tas žiauriai užknisa kad reik ryt 4 vaistus, kai anksčiau pakakdavo 1 ssri. Nžn, gal ateity vėl prašysiu abilify mažytės dozės, gal jo pakaktų vietoj kvet+mirt combo, neįsivaizduoju krč.

O šiaip papildai tai biškutį stebuklus daro. Kai pradėjau vartot magnį/moliūgų sėklų aliejų ir melatoniną, žymiai geriau pradėjau miegot, žemesnis širdies ritmas ir pnš. Tai gal dėka jų kaip nors pavyks mirtazapino atsisakyt bent jau pradžiai.
Parašė Graikas
#422320 Panasu,jog streso asis labai issisiubavus pas tave. Man atrodo,jog vien mmintis,kaip reiks gyventi be mirtazapin,tave gniuzdo ir ivaro panikos.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422321 Na akivaizdu kad "streso asis" įsisiubavus, 1.5metų įvairius vaistus ryju, o rezultato apčiuopamo nėra. Niekada man psichologinių bėdų nebuvo metant vaistus, net kai paroksetiną ryjau 8 metus. Numečiau be jokių baimių nes jaučiausi stabilus. O dabar irgi nėra psichologinio barjero, bet nesu stabilus ir kai nutraukiu po kelių dienų nerimas grįžta ir žiauriai pablogėja atmintis/dėmesys. Panašiai buvo kai nuo 7.5 iki 3.75 sumažinau. Nerimas padidėjo, bet apsipratau ir susitaikiau. Baisiausia kad taip žiauriai pakrinka dėmesingumas . Šiaip pagal mano savijautą tai reikėtų nemažint o didint vaistus, bet aš nenoriu ir kenčiu nes matau kad čia nieko jie negydo, tik palaiko truputį. Žiūrėsiu žodžiu. Aš labiausiai tai norėjau MAOI išbandyt, bet deja nėra jų lietuvoj ..
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422336 Tai teoriškai visi šitie vaistai ir turi sutvarkyt. Vien SSRI turėtų sutvarkyt.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422368 Na man iki 15mg. Arba 7.5 arba 15. 30 buvo per daug, kažkoks kaip girtas jausdavaus.