Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Baran rašė:Dar labiau nuo Lyricos auga nei nuo Gabapentino.

Ner visiskai jokio pagrindo ir irodymu tokiam teiginiui
Parašė vicyokz
#421064 Negalvojau, jog šitas vaistas taip gerai padeda su generalizuotu nerimu sutrikimu. Vartoju jį tik pirmą savaitę ir kol kas tik 1 tabletę (100mg) kai minimali dozė yra 300mg. Nerimas ženkliai sumažėjo netgi paroxetinas taip jo nemažino. Ryt kelsiu dozę iki 2 tabl. Tai tarsi narkotikas, nuotaika žymiai pagerėjo, seniai nebuvo taip, jog norėtųsi dainuot ir šokti. Tikiuosi tas pozityvus poveikis išliks ir neišblės.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421065 Norėjau ir aš jį labai išbandyt, bet daktarė nenorėjo rašyt :/ Dėl svorio didėjimo pagrinde ir šiaip kad atsiranda tolerancija.
Parašė vicyokz
#421066 Dėl svorio nieko negaliu pasakyti nes jokie vaistai man jo nedidino, nors esu linkęs storėti, o kas liečia toleranciją, daugiau nei 300mg tikrai nekelsiu, tai gal netapsiu priklausomas,o šiaip nemanau, kad tolerancija šitam vaistui būna didesnė nei raminamiesiems, šiaip skaičiau jog galima iprast nors daktarė kažkodėl tai neigia.
Įdomu kurie vaistai organizmui yra toksiškesni gabapentinoidai ar antidepresantai.
Parašė ciaupas
#421070 Deja tolerancija lb greitai vystosi ir stebuklingas poveikis dingsta, o jei dozės nekelsi efekto nebus. Aš pats geriu lyrica keletą metų ir nerandu nieko geriau nors poveikio nerimui bejauciu kokį 20proc. tik.
Parašė vicyokz
ciaupas rašė:Deja tolerancija lb greitai vystosi ir stebuklingas poveikis dingsta, o jei dozės nekelsi efekto nebus. Aš pats geriu lyrica keletą metų ir nerandu nieko geriau nors poveikio nerimui bejauciu kokį 20proc. tik.

Na aš tik 100mg geriu, kai maksimali dozė gali būti 900 mg, dar yra kur kelt, nors aukščiau 300mg kelt nesinori. Įdomu jei nutraukti padaryti pora men pertrauką ir vėl grįžti ar vėl bus poveikis kaip iš pradžių ir aplamai ar sunku jį nutraukti ? man jis panašus šiek tiek į narkotiką, nes jaučiu lengva euforija.
Parašė vicyokz
#421072 Įdomu gal taktiškiau būtų labai lėtai kelti dozę tarkim kol veikia 100mg nekelti iki 200mg iki tol kol neišblės poveikis ?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421074 Aš išvis nekelčiau. Jeigu tau super veikia 100mg, tai kam kelt? Jeigu pradės neveikt tai gali tada išbandyt didesnę. Kuo mažesnė tuo geriau ir jeigu tenkina rezultatai tai kam kelt :)
Parašė ciaupas
#421086 Jei maža dozė pvz 100 ar 300mg tai nebus sunku nutraukti. Bet jei gerti Max doze ir keletą mėnesių tai iškart numesti bus tikrai sunku
. Reikės po truputį mažinti ir atsiradusi nerimą dengti benzais. Padarius pusmetį pertrauka tolerancija vėl normalizuojasi ir gali isnaujo pradėti kursą. Dėl euforijos pritariu, jaučiasi ir gan stipriai :super man asmeniškai geriausiais vaistas nuo nerimo
Parašė vicyokz
ciaupas rašė:Jei maža dozė pvz 100 ar 300mg tai nebus sunku nutraukti. Bet jei gerti Max doze ir keletą mėnesių tai iškart numesti bus tikrai sunku
. Reikės po truputį mažinti ir atsiradusi nerimą dengti benzais. Padarius pusmetį pertrauka tolerancija vėl normalizuojasi ir gali isnaujo pradėti kursą. Dėl euforijos pritariu, jaučiasi ir gan stipriai :super man asmeniškai geriausiais vaistas nuo nerimo

Jei tokia euforija nuo 100 mg sunku įsivaizduoti kokia jinai būtų su 900mg, trb jausmas būtų tarsi kokaino pavartojus ;D man nuo visų AD buvo nepakeliamas šalutinis poveikis, dėl to nutraukiau, galvojau bus pipec, jog negalėsiu jokių vaistų gerti ir teks likti su Nerimu 1:1, bet gerai kad bent toks yra, jokių šalutinių kol kas. O šitas vaistas toksiškas organizmui ar proto ribose ?
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#421091 Bandysiu ir aš jaučiu nusitraukinėt SSRI. Nieko man jie nedaro. Aišku vistiek baisu kas bus, gal išvis bus ragai, bet nu blyn. Nejaučiu aš nieko nuo jų. Kaip buvo nerimas taip ir yra. Tai koks pointas tada tų SSRI...
Parašė vicyokz
#421093 Be ssri turbūt dar blogiau būtų ? Pabandyk gabapentina gal ir tau jis veiks. Aš negaliu jokių AD vartoti, jaučiausi kaip įspaustas į kampą, aklavietėje, galvojau liksiu su GNS 1:1, bet gerai kad bent šitą galiu vartoti
Parašė ciaupas
#421094 Dėl toksiškumo tiksliai nzn bet tirtos kepenų ar ko kito nereikia kaip pvz geriant karbamazepina ar kokį leponexa
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
vicyokz rašė:Be ssri turbūt dar blogiau būtų ? Pabandyk gabapentina gal ir tau jis veiks. Aš negaliu jokių AD vartoti, jaučiausi kaip įspaustas į kampą, aklavietėje, galvojau liksiu su GNS 1:1, bet gerai kad bent šitą galiu vartoti

Na mano bėda kad aš galiu juos vartot, bet man jie kaip vanduo. Nieko konkretaus nejaučiu aš nuo jų.