Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422441 Na įdomiai čia su tuo mirtazapinu man.. Nutraukiau 3.75mg ir atsigavau. Keleta simptomų apsitvarkė (spengimas ausyse, atmintis, dėmesys) ir šiaip ramesnis jaučiuos. Atrodo tiek nedaug ėmiau, bet vat reiškias kažką darė jis man visvien. Keista kad mažiau užstimuliuotas jaučiuos, nes jis kaip ir ramint turėtų. Gal tiesiog per daug jau vaistų buvo ar per ilgai aš jau jį vartojau, nors tikrai pažįstu žmonių kurie vartoja jau keleta metų. Keistai žodžiu.. pirmą kartą kai bandžiau nutraukt kaiptik dėmesys su atmintim nuėjo velniop. Šį kartą atvirkščiai viskas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Na įdomiai čia su tuo mirtazapinu man.. Nutraukiau 3.75mg ir atsigavau. Keleta simptomų apsitvarkė (spengimas ausyse, atmintis, dėmesys) ir šiaip ramesnis jaučiuos. Atrodo tiek nedaug ėmiau, bet vat reiškias kažką darė jis man visvien. Keista kad mažiau užstimuliuotas jaučiuos, nes jis kaip ir ramint turėtų. Gal tiesiog per daug jau vaistų buvo ar per ilgai aš jau jį vartojau, nors tikrai pažįstu žmonių kurie vartoja jau keleta metų. Keistai žodžiu.. pirmą kartą kai bandžiau nutraukt kaiptik dėmesys su atmintim nuėjo velniop. Šį kartą atvirkščiai viskas.

Nezinau kodel isivyravus nuomone, kad mirtazapinas tik miegui padeda. Jis yra noradrenalino skleidejas, 45mg jis net labai stimuliuojantis diena.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422464 Na matai.. aš ėmiau labai mažą dozę. 15mg-7.5mg-3.75mg gan slopinančiai veikė mane iš pradžių. O poto jau kai ilgiau vartojau tai net nežinau ką jis man darė, nieko nejaučiau konkretaus. Ir tik dabar nutraukus paaiškėjo ką kis man darė. Su laiku reiškės pasikeitė jo veikimas. Teko pora mėnesių ir ant 30mg pasėdėt, bet nejaučiau stimuliavimo, tiktai kaip girtas jausdavaus prieš miegą.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Deividas rašė:Na matai.. aš ėmiau labai mažą dozę. 15mg-7.5mg-3.75mg gan slopinančiai veikė mane iš pradžių. O poto jau kai ilgiau vartojau tai net nežinau ką jis man darė, nieko nejaučiau konkretaus. Ir tik dabar nutraukus paaiškėjo ką kis man darė. Su laiku reiškės pasikeitė jo veikimas. Teko pora mėnesių ir ant 30mg pasėdėt, bet nejaučiau stimuliavimo, tiktai kaip girtas jausdavaus prieš miegą.

Kuo mazesne doze, tuo daugiau slopina del to, kad nesant didelei vaisto koncentracijai organizme jis kabinasi prie labiausiai ji traukianciu receptoriu. Antidepresantinis jo veikimas yra "Alfa 2" noradrenerginio receptoriaus blokavimas. Sie receptoriai labai paplite kaip autoreceptoriai, kai noradrenalino sinapseje buna per daug, aktyvuojamas autoreceptorius ir blokuojama noradrenalino tolimesne sklaida. Blokuojant receptoriu noradrenalino neuronai nebegali stabdyti neuromediatoriaus sklaidos, todel dideja noradrenalino kiekis sinapsese ir organizmo prisitaikymas prie pokycio ir duoda antidepresantini veikima. Esme tame, kad reikia didesnio vaisto kiekio organizme, kad pradetu reiksmingai krutinti noradrenergine sistema nes konkretus receptoriai netraukia mirtazapino taip stipriai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422474 Tai va tas ir keista šį kartą, kai nutraukiau visiškai pasijaučiau ramesnis, mažiau užstimuliuotas. Niekad nebūčiau įtaręs kad mirtazapinas mane galėjo stimuliuot. Na anyway, bandysiu daugiau prie jo negrįžt, jei pablogės sveikata prašysiu daktarės kažko kito (neteko bandyt nei trazodono nei busparo dar). Bet pakolkas ptfu ptfu ptfu bet lyg ir viskas ok be mirtazapino.
Parašė Kavianskas
Deividas rašė:Tai va tas ir keista šį kartą, kai nutraukiau visiškai pasijaučiau ramesnis, mažiau užstimuliuotas. Niekad nebūčiau įtaręs kad mirtazapinas mane galėjo stimuliuot. Na anyway, bandysiu daugiau prie jo negrįžt, jei pablogės sveikata prašysiu daktarės kažko kito (neteko bandyt nei trazodono nei busparo dar). Bet pakolkas ptfu ptfu ptfu bet lyg ir viskas ok be mirtazapino.

Kaip pavyko nutraukt?
Man jis sukele didele priklausomybe. 7,5mg nakciai.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422484 Na tiesiog ilgą gan laiką sumažinęs buvau iki 3.75mg (3mėnesius kokius+-). Nejaučiau jokio skirtumo tarp 7.5mg ir 3.75mg. Skirtumas pasijaudavo tik tada kai nutraukdavau, nerimas pastiprėdavo. Bet dabar kažkaip viskas ok. Pas mane vistiek dar yra kvetiapino 100mg, zoloftas, lamotriginas. Tai gal tie šiektiek padeda dar atsilaikyt.

Bandyk kirst iki 3.75mg. Jei nieko gero tai dar lėčiau bandyk, pjaustyk gabaliukais kaip nors :D Kai kurie išvis vos ne po 1mg mažina. Tik aišku žiūrėk ką daktaras sako, gal per anksti tau nutraukt jį. Gal net neverta jeigu tikrai tau jis padeda. Kiek laiko vartoji?
Parašė Kavianskas
Deividas rašė:Na tiesiog ilgą gan laiką sumažinęs buvau iki 3.75mg (3mėnesius kokius+-). Nejaučiau jokio skirtumo tarp 7.5mg ir 3.75mg. Skirtumas pasijaudavo tik tada kai nutraukdavau, nerimas pastiprėdavo. Bet dabar kažkaip viskas ok. Pas mane vistiek dar yra kvetiapino 100mg, zoloftas, lamotriginas. Tai gal tie šiektiek padeda dar atsilaikyt.

Bandyk kirst iki 3.75mg. Jei nieko gero tai dar lėčiau bandyk, pjaustyk gabaliukais kaip nors :D Kai kurie išvis vos ne po 1mg mažina. Tik aišku žiūrėk ką daktaras sako, gal per anksti tau nutraukt jį. Gal net neverta jeigu tikrai tau jis padeda. Kiek laiko vartoji?

Vartoju gal pora metu, jis buvo skirtas miegui tiktai, ir tam reikalui padejo.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
#422486 Tai jei tik miegui gal kažkuo kitu pakeisk? Kvetiapino mažos dozės pas mane kaip standartas miegui. Na dar magnį su melatoninu visad imu bet aišku iš papildų tai nieko stebuklingo nesitikėk.
Parašė Kavianskas
Deividas rašė:Tai jei tik miegui gal kažkuo kitu pakeisk? Kvetiapino mažos dozės pas mane kaip standartas miegui. Na dar magnį su melatoninu visad imu bet aišku iš papildų tai nieko stebuklingo nesitikėk.

Na kam tada keist jei likt su vaistais. As noreciau ju visai atsisakyti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#422488 Antidepresantus reikia mesti daug leciau, nei logiskai atrodytu. 7.5mg yra labai nedaug, bet net ir toki kieki bandyciau nusimest bent per 14 dienu, nuimant 0.5mg per diena. Jei atsiranda abstinencijos pozymiu, galima siek tiek vel kilstelti (ne iki pradines dozes) ir mazinti dar leciau.
Parašė Kavianskas
biggie rašė:Antidepresantus reikia mesti daug leciau, nei logiskai atrodytu. 7.5mg yra labai nedaug, bet net ir toki kieki bandyciau nusimest bent per 14 dienu, nuimant 0.5mg per diena. Jei atsiranda abstinencijos pozymiu, galima siek tiek vel kilstelti (ne iki pradines dozes) ir mazinti dar leciau.

Man yra abstinencijos pozymiai 1 vakara nepavartojus jau.
Ilgiau nebandziau.
Vartotojo avataras
Parašė Deividas
Kavianskas rašė:
Deividas rašė:Tai jei tik miegui gal kažkuo kitu pakeisk? Kvetiapino mažos dozės pas mane kaip standartas miegui. Na dar magnį su melatoninu visad imu bet aišku iš papildų tai nieko stebuklingo nesitikėk.

Na kam tada keist jei likt su vaistais. As noreciau ju visai atsisakyti.

Na bet jei abstinencija atsirado būtent mirtazapinui, tai negi nebūtų vien psichologiškai geriau jei pakeistum? Bet jei tau nesvarbu kurį vaistą vartot, tai tada jo.. geriau vartok mirtazapiną ir nesuk galvos. Aš maniau gal tu dar kažkokius vaistus vartoji, bet jei čia tavo vienintelis vaistas, tai gal geriau nerizikuok viską nutraukt. Aš tai norėjau nutraukt vien dėl psichologinių priežasčių ir dėl to kad dar tris kitus vaistus imu, tai norėjau sumažint bent vaistų kiekį. O visiškai nutraukt vaistus tai čia jo.. biškį kita situacija.