Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
biggie rašė:
AuksinisVejas rašė:Ar šitas vaistas gerai aktyvina, suteikia energijos?

Man nebuvo aktyvinantis, bet nebuvo ir slopinantis, tiesa tik 60mg. Aktyvumo tikeciausi 90-120mg, bet neteko tiek gerti paciam.

Kodel tik tokiose dozese?
Vartotojo avataras
Parašė signs
#422850 Neidivaizduoju, bet uz tokias dozes per dirna tektu pakloti ne viena simta euru :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:
biggie rašė:

Man nebuvo aktyvinantis, bet nebuvo ir slopinantis, tiesa tik 60mg. Aktyvumo tikeciausi 90-120mg, bet neteko tiek gerti paciam.

Kodel tik tokiose dozese?

Nes NET yra silpno "kibumo" receptorius duloxetinui, prisotinus SERT ties ~60mg duloxetino NET veikiamas darysis vis stipresnis su minimaliais SERT pakitimais. Tai viena is priezasciu kodel SNRI reiktu titruoti i virsu doze, net 60mg gali kai kuriems per stipriai pristabdyti NET veikla ir laikinai sukelti noradrenergines sistemos hyperaktyvuma. Tiesa posinapsiniu noradrenerginiu receptoriu kiekis sumazeja per panasu laika kaip ir serotonino, noradrenergine sklaida tampa "tonine" ir migdolinis kunas praranda savybe sukelti stresines busenas nes noradrenalino neuronai yra vieni pagrindiniu inervuojanciu neuronu butent toje smegenu dalyje.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#422905 Kodel tik tokiose dozese?[/quote]
Nes NET yra silpno "kibumo" receptorius duloxetinui, prisotinus SERT ties ~60mg duloxetino NET veikiamas darysis vis stipresnis su minimaliais SERT pakitimais. Tai viena is priezasciu kodel SNRI reiktu titruoti i virsu doze, net 60mg gali kai kuriems per stipriai pristabdyti NET veikla ir laikinai sukelti noradrenergines sistemos hyperaktyvuma. Tiesa posinapsiniu noradrenerginiu receptoriu kiekis sumazeja per panasu laika kaip ir serotonino, noradrenergine sklaida tampa "tonine" ir migdolinis kunas praranda savybe sukelti stresines busenas nes noradrenalino neuronai yra vieni pagrindiniu inervuojanciu neuronu butent toje smegenu dalyje.[/quote]

Gal zinai ar SERT didelis skirtumas tarp 30 ir 60?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Kodel tik tokiose dozese?

Nes NET yra silpno "kibumo" receptorius duloxetinui, prisotinus SERT ties ~60mg duloxetino NET veikiamas darysis vis stipresnis su minimaliais SERT pakitimais. Tai viena is priezasciu kodel SNRI reiktu titruoti i virsu doze, net 60mg gali kai kuriems per stipriai pristabdyti NET veikla ir laikinai sukelti noradrenergines sistemos hyperaktyvuma. Tiesa posinapsiniu noradrenerginiu receptoriu kiekis sumazeja per panasu laika kaip ir serotonino, noradrenergine sklaida tampa "tonine" ir migdolinis kunas praranda savybe sukelti stresines busenas nes noradrenalino neuronai yra vieni pagrindiniu inervuojanciu neuronu butent toje smegenu dalyje.[/quote]

Gal zinai ar SERT didelis skirtumas tarp 30 ir 60?[/quote]
Kazkada kapsciaus po tuos procentus tai lyg ir nemazas. Siaip beveik visi SRI jau maziausiose terapinese dozese okupuoja apie 80% SERT, 30mg duloxetino gan tolokai nuo tu skaiciu, 60mg jau kazkas panasaus. Naturaliai kilo klausimas kam isvis reikalinga ta 30mg kapsule, gal kokiems nerviniams skausmams uztenka ir silpnesnio veikimo
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
LBJ rašė:Žiauriai miegą gadina man :/ šiaip geras vaistas, bet nežinau ką daryti. Nuolatos pabudinėju. Nors ir agomelatino ir raminamųjų prieš miegą geriu

Pabandyk melatonino 5mg pries miega, kartais paprasti dalykai padeda labiau. Aš keičiau agomelatina į trittico, tai man sakyčiau kazkiek miegas pagerėjo, mažiau prabudimų.
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
biggie rašė:

biggie, is manes ;ateme: mano alventa nnnn metu gerta, dabar duloksetinas. 60 mg, atejau po lig sakau gal dadedam, imk dar 60 :?
25 truxal mazai, 50 neatsikelt. Su kventepinu buvo tvarka. Isbalansavo visai...... O vakar buvau, kam 120 geriat? tai saket. Ne, viska lauk. :ubju
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#424123 Verta 90mg bandyt del nerimo ar 60mg tik tinka?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Verta 90mg bandyt del nerimo ar 60mg tik tinka?

Verta. Teko skaityti tik pavienius case'us, bet pakankamai sekmingai 90-120mg dozes suveike butent nerimo sutrikimams.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#424128 Gal pameni kokia dozuote buvo naudojama - 1 ar 2 kart dienoj?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
LBJ rašė:Gal pameni kokia dozuote buvo naudojama - 1 ar 2 kart dienoj?

Ne, daug tiesiog x mg per day raso. As vartojes 1 kart dienoj, kaip ir neblogai buvo. Esu girdejes apie 2x dienoj, tik kazkaip nakti gerti toki AD tai ka zn. Ryte ir per pietus galbut?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#424139 Nu vakare as toki jauciu baiginejimasi vaisto nemalonu po mazdaug 12val. Galvoju gal 2x dienoj butu geriau.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#424145 Gal ir neblogai tas 90mg.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#424916 Prie 90 mg musa prakaitas :/