Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Amelia rašė:Mano psichiatrė sakė neseniai, kad nuo kovo 1 bus kompensuojamas su rezistentiškos vaistam depresijai diagnoze.

O kokia tvarka gauti? Tiesiog pas psichiatrą? Nes buvo komisija anksciau kazkokia.
Parašė vstung
#426763 Man irgi psichiatras sakė tas 1000-ines kainas mėnesiui, kai teiravausi pernai. Būtų super, jet pradėtų kompensuoti bent 50 ar 80 %, nekalbu jau apie 100%.

Bet mano klausimas tada yra, kas Lietuvoje apibrėžia tą 'treatment-resistant depression' diagnozę, nes pas mane ta pati diagnozė (mišrus depresijos nerino sutrikimas) eina jau daugiau kaip 10 metų, nors ant vienos rankos pirštų galiu suskaičiuoti antidepresantus, kurių NESU bandęs. :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
vstung rašė:Man irgi psichiatras sakė tas 1000-ines kainas mėnesiui, kai teiravausi pernai. Būtų super, jet pradėtų kompensuoti bent 50 ar 80 %, nekalbu jau apie 100%.

Bet mano klausimas tada yra, kas Lietuvoje apibrėžia tą 'treatment-resistant depression' diagnozę, nes pas mane ta pati diagnozė (mišrus depresijos nerino sutrikimas) eina jau daugiau kaip 10 metų, nors ant vienos rankos pirštų galiu suskaičiuoti antidepresantus, kurių NESU bandęs. :D

Lietuva brezia diagnozes pagal ICD-11, joje ir reiktu knistis teorijos.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#426806 Man tia f-cked up, kad butinai SSRI arba SNRI turi vartoti. Kiti antidepresantai netinka
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#426858 Tureciau uz menesio pradet gydyma spravato. Laukiu nesulaukiu, nes zopa tai ziauri
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#426866 O kas negerai su klasikiniais AD?
Parašė AuksinisVejas
LBJ rašė:Tureciau uz menesio pradet gydyma spravato. Laukiu nesulaukiu, nes zopa tai ziauri

Gal galėtum daugiau info parašyti? Nes aš irgi visus vaistus jau išbandžius ir niekas nepadėjo. Kai teiravaus del spravato, sakė, kad neįpirkčiau tiesiog. Kur tau atliks gydymą, ar kompensuos? Gal į pm gali gydytojo vardą parašyti? :heart
Vartotojo avataras
Parašė signs
#426894 Hmm o kompensuotu rezistentiskai bipolinei depresijai? Isbandyti visi SSRI, SNRI ir kiti antidepresantai, visi nuotaiku stabilizatoriai, dauguma antipsichotiku ir t.t.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#426917 Kompensuoja nuo kovo 1d. 100%. Nereikia visai mokėti. Skiriama prie rezistencinės depresijos. Pagal įstatymus, šalia turi vartoti SSRI arba SNRI.

Kreipkitės į savo psichiatrą. Mano poliklinika kurioje lankausi dabar įrenginėja spec. kambariuką būti po Spravato vartojimo 2val. Taip pat vietą laikyti Spravato.

Principas toks, kad skiria jais gydymą psichiatras. Tada pacientas sudaro sutartį tiesiai su farmacininku (ne vaistine). Tada farmacininkas suorganizuoja atvežimą vaisto į kliniką. Klinika administruoja jo vartojimą pacientui.

Atsakymas biggie: neveikia man. Išbandyta apie 60 skirtingų vaistų ir jų kombinacijų. Spravato, kaip teigiama, ypač veiksmingas depresijoj su suicidine ideaciua (kaip pas mane). Nematau kodėl neišvandyti. Ar tu turi kažką prieš Spravato ko aš nežinau?

Dėl bipolinės negaliu atsakyti. Kiek man žinoma, tik rezistencinei paprastai depresijai.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#426923 Ne neturiu, tik bipolinei depresijai maciau su cikloserinu JAV kombinuoja.
Parašė AuksinisVejas
LBJ rašė:Kompensuoja nuo kovo 1d. 100%. Nereikia visai mokėti. Skiriama prie rezistencinės depresijos. Pagal įstatymus, šalia turi vartoti SSRI arba SNRI.

Kreipkitės į savo psichiatrą. Mano poliklinika kurioje lankausi dabar įrenginėja spec. kambariuką būti po Spravato vartojimo 2val. Taip pat vietą laikyti Spravato.

Principas toks, kad skiria jais gydymą psichiatras. Tada pacientas sudaro sutartį tiesiai su farmacininku (ne vaistine). Tada farmacininkas suorganizuoja atvežimą vaisto į kliniką. Klinika administruoja jo vartojimą pacientui.

Atsakymas biggie: neveikia man. Išbandyta apie 60 skirtingų vaistų ir jų kombinacijų. Spravato, kaip teigiama, ypač veiksmingas depresijoj su suicidine ideaciua (kaip pas mane). Nematau kodėl neišvandyti. Ar tu turi kažką prieš Spravato ko aš nežinau?

Dėl bipolinės negaliu atsakyti. Kiek man žinoma, tik rezistencinei paprastai depresijai.

O kokia poliklinika, jei ne paslaptis?
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#426932 Baltų Šeimos klinika