Moderatorius: signs

Parašė Esmera
#432499 Sveiki. Trečią kartą grįžtu prie seroxato. Turiu nerimo sutrikimą, kuris man pasireiškia psichosomatiniais simptomais (pykinimas, kartais iki vėmimo, apetito nebuvimas, svorio kritimas, pilvo skausmai, silpnumas ir pan.). Pirmą kartą prieš 5 metus pradėjus gerti nejaučiau jokių šalutinių. Antrą kartą pykino, bet pyg greitai pagerėjo. Šįkart irgi pykina, skrandį paskauda. Geriu po pietų, nes tada mažiau pykina, ryte labiausiai pykina. Aišku, dar mažokai laiko. Pirmas dvi dienas po 1/4 tabletės gėriau, tada po pusę 5 dienas, dabar jau pilną 20 mg tab. 4 dienas. Kartu nakčiai 30 mg mirtazapino geriu ir bromazepamo ryte ir vakare po pusę 3 mg tabletės. Sakyčiau nerimas visai apslopintas dabar, bet vargina tas pykinimas, jau pasiilgau alkio jausmo… Labai tikiuosi, kad greitai pagerės…
Parašė Ramunyte
Esmera rašė:Sveiki. Trečią kartą grįžtu prie seroxato. Turiu nerimo sutrikimą, kuris man pasireiškia psichosomatiniais simptomais (pykinimas, kartais iki vėmimo, apetito nebuvimas, svorio kritimas, pilvo skausmai, silpnumas ir pan.). Pirmą kartą prieš 5 metus pradėjus gerti nejaučiau jokių šalutinių. Antrą kartą pykino, bet pyg greitai pagerėjo. Šįkart irgi pykina, skrandį paskauda. Geriu po pietų, nes tada mažiau pykina, ryte labiausiai pykina. Aišku, dar mažokai laiko. Pirmas dvi dienas po 1/4 tabletės gėriau, tada po pusę 5 dienas, dabar jau pilną 20 mg tab. 4 dienas. Kartu nakčiai 30 mg mirtazapino geriu ir bromazepamo ryte ir vakare po pusę 3 mg tabletės. Sakyčiau nerimas visai apslopintas dabar, bet vargina tas pykinimas, jau pasiilgau alkio jausmo… Labai tikiuosi, kad greitai pagerės…

Tikrai pageres tik kantrybe ir laikas :)))
Parašė Esmera
#432567 Jau dvi savaites geriu seroxatą, bet toks jausmas, kad ne gerėja, o tik blogėja savijauta. Rytais pykina iki vėmimo. Kartu dar atsirado kažkoks keistas karščio, kaitimo jausmas, ypač rankose ir nugaroje. Gydytoja sako, kad čia ne dėl vaistų, o ta pati mano psichosomatika. Siūlo kartu pagert eglonyl, kad apraminti psichosomatiką. Nežinau net ką daryti
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Esmera rašė:Jau dvi savaites geriu seroxatą, bet toks jausmas, kad ne gerėja, o tik blogėja savijauta. Rytais pykina iki vėmimo. Kartu dar atsirado kažkoks keistas karščio, kaitimo jausmas, ypač rankose ir nugaroje. Gydytoja sako, kad čia ne dėl vaistų, o ta pati mano psichosomatika. Siūlo kartu pagert eglonyl, kad apraminti psichosomatiką. Nežinau net ką daryti

Eglonylis padeda nuo pykinimo is psichosomatikos. Pats geriu.

Kantrybes, duokit vaistui bent 4savaites ir tada turetu pirmi gerejimai prasidet. O jei ne, tai visad bus proga nutraukt
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#432575 Is ryto, kartu su antidepresantu
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#432607 O tave tik vakare pykina? Gali bandyt ir vakare. Man tai kazkaip lievai miegasi po jo. As geriu is ryto ir veikia visa diena
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
Esmera rašė:Neee. Vakare geriausiai jaučiuosi aš. Mane labiausiai pykina ryte.

Tai ryte ir gerk
Parašė Esmera
#432637 O eglonyliui irgi reikia laiko, kad įsiveiktų? Kol kas nieko geresnio nejaučiu nuo jo. Pykina kaip pykino. Bet gal ir mažokai geriu po 1/4 tab.
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#432646 Man tai reikia keliu dienu, kad isiveiktu. Jei nepades galima du kart per diena po 1/4 arba puse ryte
Parašė Esmera
LBJ rašė:Man tai reikia keliu dienu, kad isiveiktu. Jei nepades galima du kart per diena po 1/4 arba puse ryte

Vakar ir šiandien gėriau po pusę eglonylio ryte. Nu ir nežinau, prakaituoju, karštis muša, širdis kala, blaškausi, vietos nerandu sau. Nesuprantu, kada man čia pagerės. Išprotėt taip galima.
Vartotojo avataras
Parašė nakviša
#433854 Gal teko kam nors vartoti Arketis?
Klausiu,nes dabar,pirmąkart per keliolika metų sutriko paroxetino tiekimas ir kitokio neturi ir man neramu ar jis man tiks.Visada vartojau paroxetin orion ar seroxat,actavis irgi tinka.Man vaistus išrašo nuotoliniu būdu,nes nuvažiuoti į miestą neturiu kuo,autobusai nuimti,pati nevairuoju,kas nuvežtų irgi ne visada gausi...Tai išrašė 4 mėn. vaistinėj atsiimti per du kartus. Neramu ar padės taip kaip tie kur vartojau,ir ką daryti jei nepadėtų,taip gerai neveiktų(buvo taip kažkada su Rexetin,bet prieš daug metų nebuvo problemų,jei nepadeda vėl išsirašyti ir nusipirkti tinkančių),o dabar tokia sistema,griežta apskaita ir kt, kad jei tik tokių tegausi,o neturėjau kitos išeities,kaip sutikti,kad mano miestelio vaistinė užsakytų Arketis,nes pabaigiau vaistus iki išrašymo dienos.Jei būčiau pasitaupius bent kelias tabletes,vartojant kartais po mažiau,tai būčiau neskubėjus su Arketis,o nuvažiavus į Pnvž ar paprašius giminių ten gyvenančių pažiūrėti ir nupirkti,tokių,kurie man tinka 100%,pagal vvkt.lt paroxetin actavis ar orion jau turėtų būti tiekiami.O visiškai be vaistų išbūti nežinau kiek galėčiau,kol gaučiau kas nuveža,ar giminė atvežtų,tai bijojau rizikuoti...Taip išeina,kad dabar turi būti aiškiaregiu,kad išvengtum klaidų,būti pasiruošus nenumatytiems atvejams.Duok D.,kad mano nerimas būtų veltui ir šie vaistai padėtų.Tiesa,visada būdavo vaistų tiekimo sutrikimų,bet paroxetino dar ne,seroxato-taip ir dabar jo nėra,bet skirtumo nejaučiu ar seroxat,ar paroxeti orion,ar actavis...