Moderatorius: Astro-Meška

ParašėGabs
#41854 Aš niekada nebuvau reikli ri kažkokių norų Dievui nereiškiau. Visada prašydavau to paties: gerovės savo šeimai, man brangiems žmonėms, tiems, akm dabar itin sunku, kurie nesugeba kovoti už save. O sau paprašydavau kažko enreikšmindo-sielso nusiraminimo, gerų santykių su šeima, truputi proto ir.. kad padėtų naktį užmigti.

Dievas siunčia ženklus, kaip žmogui reikia elgtis, bet žmogus jų nemato. O gaila...

Be to. Dievas man nusiuntė žinutę-ženklą, kad nevogčiau ir nustočiau gerti :D
Vartotojo avataras
Parašė LinaS
ZeroDivide rašė:
LinaS rašė:
ZeroDivide rašė:Tikėjau, paskiau suvokiau, kad nėra. Ne nusivylimas, o pažvelgimas kitu kampu - šauki, tau neatsako, bandai pajust - nieko. Galiausiai nebematai reikalo šnekėtis su tuštuma, suvoki, kad pats valdai savo gyvenimą. Ir kol to nesuvoksi jokia religija tau tavo problemų nesutvarkys ir joks dievas tau jėgų nedadės. Gal aš žvelgiu ciniškai, bet manau, kad žvelgti kitaip būtų naivu.
"Kai žmogus kalba su Dievu, tai vadiname malda. O kai Dievas su žmogumi - šizofrenija" - liaudies išmintis :wink
Melstis - tai tas pats, kas lošti nesitikint laimėti... Tiesiog švaistai savo laiką, per kurį galėtum savo gyvenimą padaryt geresniu.
No offence - it's only mine opinion.

Sako gyvenimo tikrai kartais nevaldai pats o veikia kazkokia aukstesnioji jega as tai ivardiju kaip Dieva ne ne ta kuri sedi su barzdele ten aukstai bet man priimtina daikta, aukstesnioji jega kiekvienam zmogui yra skirtingam pavidale.
Tarkim dabar ziurek as losiau ir mano gyvenimas tapo nevaldomas na negaliu nustoti ir nevaldau jau visiskai nieko tampu kompulsyvus bet susirandu grupe anonimu ir pradedu sveikti po biski taciau netikint kazkokia aukstesniaja galia nieko nebutu taigi man grupe ta galia as ismokstu valdyti savo gyvenima is tu zmoniu o gal jiems padejo aukstesnioji jega tada galvoju. Tai vat toks ir mano atsakymas.
Beto skamba tavo pasisakyme tik problemos, o kiek kartu dekodavai uz gerus dalykus?
Kartais tikrai ne tu sprendi savo gyvenima o kazkas kitas eina zmogus per pereja o ji nutrenkia masina. Bet pala gi taip negali buti as gi valdau pats savo gyvenima pats o masinos vairuotojas sako taigi nepastebejau taip negali buti taigi diena buvo, tai kodel zmogus nesuvalde gyvenimo ir ji nutrenke masina?
Jei mes galetume suvaldyti savo gyvenima pilnai zinotume kas musu laukiau kita diena, deja mes patys padarom tikrai ne viska daug kas lieka daryti kazkam kitam

Kaip dee minėjo yra atsitiktinumų, neapsižiūrėjimo. O žmonės kapstosi iš bėdų savo valios pastangomis, tik kartais jiems lengviau būna, kai tiki, jog kažkas padeda. Buvau ir dėkojęs, ir prašęs, ir, galiausiai, niekinęs bei keikęs. Jokio atsako į nieką. Nebematau prasmės suteikti dėmesio tam, kuris nesiteikia jo suteikti man.
Na va, sakiau, kad nenoriu pradėt karo, o visviena gavosi :D Vienžo tikėkit liaudis kuo norit - Dievu, Alachu, Dziausu, Perkūnu, Laumėm, NSO ar net Paksu - man vistiek, aš pasaulio nežadu pakeisti. Tikiu, kad savo gyvenimą pastatysiu savo rankom, o jei reiks ir kruvinom rankom. Ir kuo labiau tuo įtikiu, tuo lengviau darosi.

O zinai kad kartais is bedu tokiu kaip narkotikai alkoholis vaistai ir pan neimanoma istrukti valios pastangomis? Nes kantrybe anksciau ar veliau baigias kiekvienam skirtingai bet greitai ir gryztama atgal. Isejimas is bedu tikint daug lengvesnis. Dvasingumas apskritai reiskia drasa ir stiprybe.
Parašė egle
#41860 kazkur skaiciau, kad jeigu nemyli,taip kaip norime-tai nereiskia,kad nemyli...taip ir apie Dieva... as zinau, kad kartais jis isklauso. o kartais ne taip,kaip noriu...ir dar zinau,kad ne visada isiklausau ir i save.ko as noriu... ir kiek tai priklauso nuo manes.
yra grazi malda: Viespatie,suteik man isminties atskirti tai, ka galiu pakeisti,nuo to-ko negaliu. suteikes sia isminti-duok stiprybes priimti tai,ko negaliu pakeisti ir jegu pakeisti tai, ka galiu pakeisti...
malda-stiprus dalykas. tikiu...
Vartotojo avataras
Parašė LinaS
egle rašė:kazkur skaiciau, kad jeigu nemyli,taip kaip norime-tai nereiskia,kad nemyli...taip ir apie Dieva... as zinau, kad kartais jis isklauso. o kartais ne taip,kaip noriu...ir dar zinau,kad ne visada isiklausau ir i save.ko as noriu... ir kiek tai priklauso nuo manes.
yra grazi malda: Viespatie,suteik man isminties atskirti tai, ka galiu pakeisti,nuo to-ko negaliu. suteikes sia isminti-duok stiprybes priimti tai,ko negaliu pakeisti ir jegu pakeisti tai, ka galiu pakeisti...
malda-stiprus dalykas. tikiu...

Panasiai i musu anonimu maldele:
Dieve suteik man ramybes susitaikyti su tuo ko negaliu pakeisti, drasos keisti ka galiu pakeisti ir isminties ta skirtuma suprasti :)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
ZeroDivide rašė:Tikėjau, paskiau suvokiau, kad nėra. ...
--------------------------------------------------
Na va, sakiau, kad nenoriu pradėt karo, o visviena gavosi :D Vienžo tikėkit liaudis kuo norit - Dievu, Alachu, Dziausu, Perkūnu, Laumėm, NSO ar net Paksu - man vistiek, aš pasaulio nežadu pakeisti. Tikiu, kad savo gyvenimą pastatysiu savo rankom, o jei reiks ir kruvinom rankom. Ir kuo labiau tuo įtikiu, tuo lengviau darosi.

O kas per karas? Ar kazka praziopsojau?
Nematau karo, bet matau normalia diskusija, kaip niekad normalia :) ir tai dziugina

Saves sureiksminimas atsiranda tada, kai norim gauti, bet nenorim duoti.Tada tenka paciam viska daryti, nes nera apsikeitimo energija.Kaip pavyzdi paimkim depresija - metafizikos mokslai aiskina, kad depresija sukelia nepasitikejimas Kureju/Dievu .Mokslo yra irodyta, kad tiek zmogaus fizinis kunas, tiek medis, tiek akmuo, tiek zvaigzde yra autentiskos sudeties, skiriasi tankis, kaip kad anglies ir deimanto.Na cia toks paprastas pavyzdys.Tad jei visa visata , o tuo paciu ir mes , susideda is vieno ir to paties, zmogus neigiantis Kurejo/Dievo buvima, neigia savo buvi.
Sakykim jei Kurejas/Dievas yra visos planetos auksas, o as auskinis laikrodis - tai ar as jau nebeauksas, nes as auskinis laikrodis? Ar daikto forma gali apspresti daikto medziagines savybes?Jei zmogus turetu tikejimo nors kaip garstycios gruda, galetu kalnus kiloti tiesiogine sio pasakymo prasme.Deja - mums patogiau abejoti.Mums paranku ne/tiketi, nes tada nereikia prisiimti atsakomybes uz savo veiksmu pasekmes.
Gryztant prie atsitiktinumu - kiek atsitiktinumu tureju "atsitikti", kad zmogus butent ta diena, o ne kazkuria kita, atsikele , apsirenge , isejo is namu ir eidamas per gatve apsizioplino ir pateko po masina.Juk galejo pramigti, galejo paskutine minute prireikti nueiti i tuoleta, galejo susitikti kaimyna ir snektelti ir tokiu budu nebutu patekes po butent ta masina, nes toji jau butu pravaziavus. O kaip su zmogum, po kurio masina apsizioplines zmogus pateko? Kodel jam tokia atsakomybe?
Paimkim kita pavyzdi - didele traukiniu stotis - paziurekit, zmones zuja, vaiksto, ilipa ir islipa - tiesiog chaosas.O dabar pakilim i ora, kad ir i koki 500 metru auksti ir dabar stebekim stoti. Is aukstai pamatysim, kad zmoniu srautai juda kryptingai, organizuotai, kuo isitikinti galim pakeite, kad ir vieno traukinio keliones grafika - zmones eje pietu kryptimi,noredami patekti i jiems reikalinga traukini, bus priversti pakeisti ejimo krypti- akyvaizdu, kad net ir chaose, egzistuoja tvarka ir desningumas, bet jokiu budu neatsitiktinumas.
Tiems , kurie tiki galintys gyventi savo darbo, valios pastangu deka linkiu tik vieno - sekmes. Tiems, kurie abejoja ir iesko - linkiu atrasti savyje tai, ko iesko isoreje, tiems, kurie grieztai nusistate - linkiu islikti , nes kategoriskumas deja tik ima bet nieko neduoda. O jei dar prisideda principai, tai gaunasi visiska priesingybe laisvos valios principui.Stai cia ir atsirado skilimas dar senu senoveje, pradziu pradzioje, kur musu protas dar ir aprepti nepajegus, nes musu mastymas suskaidytas, kas ir sukelia dualybes iliuzija.Tad ar yra Dievas ar jo nera, tai nera taip svarbu, kaip svarbus yra PATS PAZINIMO PROCESAS ar tai butume mes ar tai butu pats KUREJAS
Parašė egle
#42807 siandien atorodo,kad neisgirdo.o gal isgirs. palauksiu iki vidurnakcio.net netikedama stebuklais
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
egle rašė:siandien atorodo,kad neisgirdo.o gal isgirs. palauksiu iki vidurnakcio.net netikedama stebuklais

Neliudek jei net ir neisgirs... kartais jam geriau matosi kas musu laukia po vienokiu ar kitokiu prasymu...todel kartais "negaunam" ko prase:)
Vartotojo avataras
Parašė Justė
Auksinezuvele rašė:
egle rašė:siandien atorodo,kad neisgirdo.o gal isgirs. palauksiu iki vidurnakcio.net netikedama stebuklais

Neliudek jei net ir neisgirs... kartais jam geriau matosi kas musu laukia po vienokiu ar kitokiu prasymu...todel kartais "negaunam" ko prase:)

Nori pasakyt, kad reikia buti atsargiam su savo norais, nes, kai pagaliau gausim, paaiskes, kad tai ne tai o troskom ir ko mums reikejo ?
Parašė egle
#43095 labai atsargiai reikia buti su norais. kai persalus susirgau norejau ne savaite sirgti, o bent dvi, kad pailseciau...dabar sergu sesta savaite. o per gimtadieni paprasiau daug alyvu-tai gyvenu kaip alyvu krume :)
atsargumas sau...o norai norais lieka ir kartais taip kantrybes pritruksta ar tiesiog atsiverimo ir priemimo tos situacijos tokios,kokia ji yra.
paini tema...ir tik pats Dievas zino atsakyma :)
Parašė Praeive
#43162 Mano patirtis: noras gali įvykti po labai ilgo laiko ir jo išsipildymą lydi mm, kaip čia pasakius, gal-sąnaudos:) Tačiau suformulavus ketinimą, į vidinę ir išorinę realybę ima plaukti informacija apie tai.
O susirgimas gripu ar peršalimu, labai gerai jaučiu, kad tai vyksta tada, kai persidirbu, užsiknisu viskuo ir noriu pailsėti, beveik sąmoningai pasikviečiu tokias ligas..
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Praeive rašė:Mano patirtis: noras gali įvykti po labai ilgo laiko ir jo išsipildymą lydi mm, kaip čia pasakius, gal-sąnaudos:) Tačiau suformulavus ketinimą, į vidinę ir išorinę realybę ima plaukti informacija apie tai.
O susirgimas gripu ar peršalimu, labai gerai jaučiu, kad tai vyksta tada, kai persidirbu, užsiknisu viskuo ir noriu pailsėti, beveik sąmoningai pasikviečiu tokias ligas..

Mieloji, noru vyksmas nepriklauso nuo musu patirties - jie yra ir jie manifestuojami.Tai kaip tik priklauso nuo kiekvieno asmeniniu sugebejimu, o jie (sugebejimai) priklauso nuo daugelio kitu dalyku- pats principas yra labai paprastas - meditacijos metu ieini i GAP, pateiki intencija ir gryzti i gyvenima.Visa kita atlieka visata :)
O va jau ka manifestuojam priklauso nuo intencijos, todel ir sakoma - ziurek ko prasai...
ParašėZeroDivide
#43250 Mano požiūris buvo, yra ir bus ateistinis. Nežinau, kodėl visi sako, kad tikint lengviau. Kaip tik. Kai tiki, kad tave išgirs, kad tau padės, tu save stabdai. O kai tiki, kad niekas be tavęs pačio tavo gyvenimo nepakeis pradedi veikti, judėti į priekį.
Mano žiniai yra tik viena religija (dėl sektų nežinau), kuri yra artimiausia mano principams. Tai budizmas. Viskas grindžiama tikėjimu savimi. Pasistudijuokit. Ir kažkodėl budistai savo mentalitetu žengia gerokai toliau nuo katalikų, musulmonų ir kitų religijų, kuriose yra monoteistinis ar politeistinis tikėjimas.
Nenoriu pasakyti, kad viena religija prastesnė, kita geresnė, tačiau noriu parodyti, kad žmogus tikintis savimi pasiekia daugiau, nei tas, kuris tiki į dievą\us.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#43264 budizmas nera religija
ParašėZeroDivide
#43275 Atleiskit, tada mane suklaidino vidurinės mokyklos istorijos kursas, kuriame pagrindinėmis religijomis vadinamos krikščionybė, islamas, budizmas ir sintoizmas.
p.s.
"Budos mokymai, kuriais naudojantis tampama bebaimiais, džiaugsmingais ir geranoriškais, yra pagrindinė keletos Rytų Azijos šalių religija."
http://www.budizmas.lt/index.php/pageid/228
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#43278 nia, kai pasigilini, tai tiesiog gyvenimo filosofija. niekas ten negarbinamas ;)