Moderatorius: Astro-Meška

Parašė Praeive
#43327 Auksine Zuvele, rašydama "mano patirtis:" tenorėjau pasakyti, kad tai tik mano suvokta/patirta, todėl galbūt kitiems tai neįdomu/ne taip/ne jų, nes mes atrandam įvairiausius dėsnius skirtingais keliais ir tarpsniais.
Va, Zerodivide manai, kad tikėjimas ir pasitikėjimas savimi yra viena kitai prieštaraujančios sąvokos. O mano patirtis sako, kad yra ne taip.
ParašėZeroDivide
#43333 Medeja - o turi būt garbinama, kad tai būtų religija? Religija yra tikėjimas. Tikėjimas savimi apribotas kažkokiom dogmom irgi tampa religija.
Praeive - gali pacituot, kur perskaitei, jog tos sąvokos yra viena kitai prieštaraujančios? Dar syk peržiūrėjau postus savo ir nesuradau.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
ZeroDivide rašė:Medeja - o turi būt garbinama, kad tai būtų religija? Religija yra tikėjimas. Tikėjimas savimi apribotas kažkokiom dogmom irgi tampa religija.

jo? tai as tikiu oru prognozem ir panasiais dalykeliais, reiskia mano religija yra tv? smagu gincytis, bet as apie batus, o jus apie ratus :D
Parašė Praeive
#43341 "Kai tiki, kad tave išgirs, kad tau padės, tu save stabdai."
"Noriu parodyti, kad žmogus tikintis savimi pasiekia daugiau, nei tas, kuris tiki į dievą\us". Maždaug iš tų sakinių. Tiesiog aš nemanau, kad tikėjimas Aukščiausiuoju stabdo paties žmogaus veiklą. Tik nuomonė: )
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#43343 ooo... ir kaip matau tikejimas savimi, virstantis paprasciausiu saves sureiksminimu... EGO!!! gilinkites i budizma atidziau, Zero, nes esmini dalyka praleidote.
Parašė egle
#43383 nesenai girdejau vieno kunigo labai argumentuota paaiskinima su palyginimais katalikybes ir budizmo. jis sake,kad katalikybe,kaip ir budizmas yra gyvenimo filosofija. ne Dievas daro uz Tave, bet Tu ant savo sirdies altoriaus aukoji auka-save,savo intenicjas ir pan.man uzstrigo sitas aiskinimas.
Vartotojo avataras
Parašė Justė
#43387 Man dar visada kirba mintis, kaip atskirti, kada Dievas siuncia tau isbandyma, o kada baudzia uz ka nors...kai susirgau depresija, ilgai saves to klausinejau...
Vartotojo avataras
Parašė LinaS
Justė rašė:Man dar visada kirba mintis, kaip atskirti, kada Dievas siuncia tau isbandyma, o kada baudzia uz ka nors...kai susirgau depresija, ilgai saves to klausinejau...

As tai priimu viska kaip isbandymus blogus dalykus kaip pamokas paskutiniu metu visai del sito nesiparinu kartais pats negaliu pakeisti kazko kam plesytis gyvenu stengiuos kazka kita daryti kompensuoti kazka.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
ZeroDivide rašė:Medeja - o turi būt garbinama, kad tai būtų religija? Religija yra tikėjimas. Tikėjimas savimi apribotas kažkokiom dogmom irgi tampa religija.
Praeive - gali pacituot, kur perskaitei, jog tos sąvokos yra viena kitai prieštaraujančios? Dar syk peržiūrėjau postus savo ir nesuradau.

Nieko baisaus kad neradai.Tam visatoje ir veikia desniai, kad kituose matome tai, ka patys savyje turime, tik neizvelgiame.Kartais stipresnia intuicija turintis zmogus nujaucia ka kitas galvoje, tik nesugeba to isreiksti taip, kad ir anas zmogusa suprastu.O anas zmogus nesugeba geranoriskai priimti pastebejimu , tad kyla konflikto gresme - TIKEJIMAS NERA RELIGIJA.Tai skirtingi dalykai.RELIGIJA grindziama nuolankumu, o ne tikejimu
Skirtumas atsiranda del intenciju - jei intencija tikejimo yra valdyti, kontroliuoti, kalbos nera , kad tai taps religija, dogma ar dar kuo nors.
Kitaip sakant - tikejimas - saves pazinimo siekimas, religija - dogmu kratinys, siekiant valdyti
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Praeive rašė:"Kai tiki, kad tave išgirs, kad tau padės, tu save stabdai."
"Noriu parodyti, kad žmogus tikintis savimi pasiekia daugiau, nei tas, kuris tiki į dievą\us". Maždaug iš tų sakinių. Tiesiog aš nemanau, kad tikėjimas Aukščiausiuoju stabdo paties žmogaus veiklą. Tik nuomonė: )

Akyvaizdu, kad zmones maiso tokias savokas kaip EGO ir ausktesnysis as, kurie tarpusavyje "konkuruoja", nes bando prisitaikyti visatoje/gyvenime.
Visumoje kai imame suvokti save kaip SIELA KUNE - tokie klausimai kaip tikejimas ir religija nebeaktualu.Kita vertus, tai ko mes kiekvienas cia atejome, yra individualu ir musu paciu pareiga tuo rupintis - reikia dirbti, augti, kad uzsitarnauti amzinaji gyvenima tiesiogine sio issireiskimo prasme. Visiskai palaikau Praeives nuomone tuo, kad pasitikejimas savimi ir tikejimas "nekonkuruoja", o tiesiog vienas kita papildo.Zmogus sumanes patikrinti DIEVO buvima tokiu budu, uzsimirsta ir pamirsta pats "vaikscioti, nes nori, kad ji Kurejas nestu ant savu ranku.
Deja, tai aktualu ir man:)
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Justė rašė:Man dar visada kirba mintis, kaip atskirti, kada Dievas siuncia tau isbandyma, o kada baudzia uz ka nors...kai susirgau depresija, ilgai saves to klausinejau...

Mieloji, kodel tu tiki, kad Dievas turi uz kazka mus bausti? Jei tai butu tiesa, jis nebutu mums palikes laisva valia rinktis...depresij tera nepasitikejimo DIEVU pasekme
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
LinaS rašė:

As tai priimu viska kaip isbandymus blogus dalykus kaip pamokas paskutiniu metu visai del sito nesiparinu kartais pats negaliu pakeisti kazko kam plesytis gyvenu stengiuos kazka kita daryti kompensuoti kazka.

Linai, puiki terpe atsiverti VISATAI - tai yra puikus budas ir puikius rezultatus suteikiantis gyvenimo budas kelyje i saves pazinima.Saunu, kad taip sugebi:)
Vartotojo avataras
Parašė Justė
Auksinezuvele rašė:

Mieloji, kodel tu tiki, kad Dievas turi uz kazka mus bausti? Jei tai butu tiesa, jis nebutu mums palikes laisva valia rinktis...depresij tera nepasitikejimo DIEVU pasekme

Bet man kaip tik atrodo, kad as juo labai tikiu, tik tikejimas jo buvimu ir jo valia mane vis dar nesioja ant sios zemes...bet tiesiog nesuprantu savo buvimo cia prasmes, kam jis man dave gyvybe?
Parašė autumn
#44623 Justė, tavo pasisakymas man priminė vieną knygą, kurią dabar kaip tik skaitau. Frankl "Žmogus ieško prasmės". Galbūt tau irgi būtų naudinga ją paskaityti :) Ten pirmoje knygos pusėje yra tikra psichologo akimis matoma istorija, jo paties išgyventa koncentracijos stovykloj Antro pasaulio karo metu, o antroji knygos dalis - trumpa Franklio teorijos apžvalga. Jis kaip tik teigė, kad visą žmogaus elgesį nulemia vienas pats svarbiausias motyvas - prasmės ieškojimas.
Vartotojo avataras
Parašė Justė
dee rašė:Justė, tavo pasisakymas man priminė vieną knygą, kurią dabar kaip tik skaitau. Frankl "Žmogus ieško prasmės". Galbūt tau irgi būtų naudinga ją paskaityti :) Ten pirmoje knygos pusėje yra tikra psichologo akimis matoma istorija, jo paties išgyventa koncentracijos stovykloj Antro pasaulio karo metu, o antroji knygos dalis - trumpa Franklio teorijos apžvalga. Jis kaip tik teigė, kad visą žmogaus elgesį nulemia vienas pats svarbiausias motyvas - prasmės ieškojimas.

Bet as pavargau ieskoti tos prasmes, pats procesas man nera prasme ir gyvenimo variklis, tame ir beda...man kasdien vis sunkiau ir nezinau kaip tai nugalet...