Moderatorius: signs

Parašė pipiras
#434765 Sveiki, bandžiau skaityt susirašinėjimo istoriją, bet neradau ko ieškau… Mano situacija tokia, kad ieškau pagalbos ne sau, o savo mamai, kuri jau treti metai nekyla iš lovos dėl vaistams atsparios depresijos. Gydyta ir mūsų miesto ir Vilniaus Ąžuolyno bei Naujosios Vilnios ligoninėse. Labai sunku matyti taip stipriai sergančią mamą, kuri nuleidusi rankas bent kokiam gydymuisi. Gydytoja, akivaizdu, taip pat nuleidusi rankas, po kas mėnesį keičiamų vaistų vis kitais, dabar apsistojom ties brintelix ir olanzapine, kurie, jei galima taip sakyt, sugrąžina mamai protą ir sumažina du metus trunkančias ašaras, bei manęs ir kitų šeimos narių nuolatinį laidojimą. RVPL jai buvo taikomas TMS, kurio poveikio nepajautė ir apskritai po gydymo ten, galvodama, kad niekas jau nebepadės kėlė ranką prieš save. Artėja ruduo, jaučiu, kad situacija vėl gali pradėt blogėti, perskaičiau tikriausiai viską ką radau internete, bet nei aš nei gydytojai atsakymo nerandam. Ėjau su mamos psichiatre kalbėti dviese, ji man pasakė kad per visą savo praktiką neturėjo tokio atvejo ir nežino ką daryti ir kokius vaistus vėl rašyti, pasiūlė bandyti vėl važiuoti į RVPL, ko mama labiausiai ir bijo. Manau ten skirtų elektros impuslų terapiją, kurios mama griežtai atsisako, gal kaip nors pavyktų ją įkalbėti, tačiau ir man kyla abejonių dėl neigiamų pasėkmių. O taip pat šiandien sužinojau, kad Lietuvoje pradėta “įstatinėti” Vagus nervo stimuliantus, apie šį dalyką ir jo skyrimo tvarką kolkas labai mažai žinau. Todėl labai prašau jūsų pagalbos, gal turite žinių ir patirčių kaip būtų galima padėti mamai tokiu atveju. Dėkoju
Vartotojo avataras
Parašė LBJ
#434779 Pirmiausiai bandykit esketaminą (Spravato). Tik tada galvokit apie Vagus nervo stimuliatorių ar elektrą.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
pipiras rašė:Sveiki, bandžiau skaityt susirašinėjimo istoriją, bet neradau ko ieškau… Mano situacija tokia, kad ieškau pagalbos ne sau, o savo mamai, kuri jau treti metai nekyla iš lovos dėl vaistams atsparios depresijos. Gydyta ir mūsų miesto ir Vilniaus Ąžuolyno bei Naujosios Vilnios ligoninėse. Labai sunku matyti taip stipriai sergančią mamą, kuri nuleidusi rankas bent kokiam gydymuisi. Gydytoja, akivaizdu, taip pat nuleidusi rankas, po kas mėnesį keičiamų vaistų vis kitais, dabar apsistojom ties brintelix ir olanzapine, kurie, jei galima taip sakyt, sugrąžina mamai protą ir sumažina du metus trunkančias ašaras, bei manęs ir kitų šeimos narių nuolatinį laidojimą. RVPL jai buvo taikomas TMS, kurio poveikio nepajautė ir apskritai po gydymo ten, galvodama, kad niekas jau nebepadės kėlė ranką prieš save. Artėja ruduo, jaučiu, kad situacija vėl gali pradėt blogėti, perskaičiau tikriausiai viską ką radau internete, bet nei aš nei gydytojai atsakymo nerandam. Ėjau su mamos psichiatre kalbėti dviese, ji man pasakė kad per visą savo praktiką neturėjo tokio atvejo ir nežino ką daryti ir kokius vaistus vėl rašyti, pasiūlė bandyti vėl važiuoti į RVPL, ko mama labiausiai ir bijo. Manau ten skirtų elektros impuslų terapiją, kurios mama griežtai atsisako, gal kaip nors pavyktų ją įkalbėti, tačiau ir man kyla abejonių dėl neigiamų pasėkmių. O taip pat šiandien sužinojau, kad Lietuvoje pradėta “įstatinėti” Vagus nervo stimuliantus, apie šį dalyką ir jo skyrimo tvarką kolkas labai mažai žinau. Todėl labai prašau jūsų pagalbos, gal turite žinių ir patirčių kaip būtų galima padėti mamai tokiu atveju. Dėkoju

Sveiki. Kaip Mamai sveikata ?
Jeigu nepadeda jokie vaistai tai paskutinę viltį matau tik Clozapiną (Leponex).