Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Opaque rašė:Dabar skaitomos angliškos knygos:

Discovering Cosmetic Science +

Baigiau skaityt "Discovering Cosmetic Science". Buvo likę skaityt du skyriai. Vienas buvo apie kosmetikos testavimą ir kaip kosmetikos gamintojai užtikrina paskirų ingredientų bei galutinio produkto stabilumą ir saugumą. Kitam skyriui buvo rašoma apie kosmetikos produktų mitus ir kodėl jie neteisingi.

Dabar galvoju susirast eknygą apie chemijos pagrindus, kad pasikartot pagrindinius dalykus, kurių reikėjo, kai stojau į kosmetologiją. Tikriausiai ieškosiu angliškai. Nesitiki, kad lietuviškai rasiu ką.
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Aldona Julita rašė:Astro -Meška! Keturių krypčių knygas skaitau. Medicina, istorija, filisofija, religija.

Dabar skaitau K.Jasperso "Bendroji psichopatologija".
Klausau audio G. Hėgelio "Filosofijos istorija" 92 val knyga. 3 dalys
Ir skaitysiu apie Staliną.
Internete religines audio knygas klausau.
Taip pat perku elektroninius medicininius žurnalus. Skaitineju straipsnius.

Istorija domiuosi. Man patinka. Identifikuoti save šitam pasauly. O istorija kartojasi.

O Šantaramą užmečiau. Nepatiko

Aldona Julita, o tu iš bibliotekos pasiimi šių sričių negrožines knygas ar perki? (Apart religinių audioknygų iš interneto ir elektroninių medicininių žurnalų). Aš pati gyvenu ne pačiam didžiausiam mieste, kur turim vienintelę biblioteką, nors nemaža, bet negrožinių knygų pasirinkimas pagal kategorijas nors ir platus, bet pačiose kategorijose knygų tik viena dvi lentynos (lentynos - ne baldo prasme, o balde-lentynoj tik viena dvi). Nežinau, kokiam mieste gyveni, ar didmiestyj ar kaip, nes įsivaizduoju, kad pastaruosiuose bibliotekos tikrai geros, didelės ir daugiau visko. Čia apie bibliotekas rašau, nes sudomino kaip gaut tokių tikrai specifinės tematikos knygų kaip "Bendroji psichopatologija". Savo miesto bibliotekoje tokios tikrai negaučiau, o internete irgi nelabai moku ieškot, kad pirkt tokias. Bet aš daugiausia lankausi knygos.lt ir pegasas.lt ir tokių specifinių negrožinių pirkt kaip ir nėra. Daugiausia ten negrožinių, - tai mokslo populiarinimo, įdomioji psichologija, saviugda ir knygos pagal pomėgius. Ir mano mieste tik vienas pegaso knygynas, mažesnis pagal plotą negu butas, kuriam gyvenu, ir pasirinkimas labai ribotas.
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#436469 Opaque, gyvenu Visagine. Mūsų mieste 2 bibliotekos. Knygų daug tik skaityk. Pagrindineje bibliotekoje gan neblogi istorijos ir geografijos skyriai. Tai ten ir imu pagrinde. Algirdo Dembinsko psichiatrijos vadovelį užsisakiau ir man menesiui dave is skaityklos.
Bendraja psichopatologija skaiciau rusu kalba. Yra toks internetinis puslapis www.sena.lt. ten galima rasti idomiu moksliniu knygu gera kaina. Medicininius vadovelius ten perku. I paieskos langeli ivedi dominancia mokslo saka ir ismeta esamas knygas. Buna kad cerkveje perku religines knygas. Maciau daug geru knygu amazon.co.uk, bet anglu kalba, kurios as nemoku :( dar musu mieste yra knygynas rusu kalba. Ten pirkau kelias knygas apie sanarius.

Pabandyk naudotis www.ibiblioteka.lt. ten galima ieskot visokiu knygu. As buna ten ieskau. Einu i biblioteka pasakau autoriu, pavadinima, leidimo metus. Darbuotoja uzsako. Ir kada knyga buna vietoje, ateina elektroninis laiskas. Labai patogu. Galima uzsakyti knygu iš bet kurios lietuviskos bibliotekos.
Dar yra facebuke knygu grupes. Va ten kokiu tik nori knygu parduoda. Pagrinde skaitytas.

Bendraja psichopatologija pirkau www.sena.lt
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#436470 Pirkau pernai romana pas viena vyruka is Utenos. Tai sake, rasyk kokiu knygu ieskai, turiu labai dideles dvieju seimu per kelias kartas rinktas bibliotekas. Galiu tau duoti jo feisbuko nuorada i asmenine zinute. Zmogus nori parduoti knygas
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#436471 sena.lt žinau. Bandžiau iš vieno pardavėjo nusipirkt muzikos teorijos pagrindų vadovėlį, susisiekiau, bet neatrašė... Feisbuke esu vienoj knygų grupėj, bet mažai užsuku.

Būtų gerai, kad parašytum man į asmenines žinutes to vyruko kontaktus :)
Vartotojo avataras
Parašė emar
#436474 šiaip internete knygas ne tik sena.lt pardavinėja. pvz., neseniai aptikau peleduknygos.lt, paskui netyčia aptikau senos leidybos lietuviškų knygų piratinėje bibliotekoje, pagūglinau, tai atradau dar kelis puslapius, kuriuose pardavinėja skaitytas knygas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436614 Vėl skaitau jau daug kartų skaitytą Irvingo "Pasaulis pagal Garpą". Nors paskutinį kartą jau seniai skaičiau ir šį kartą kažkaip netaip skaitos. Nesuprantu kodėl. Lyg ne tokį vertimą, ne tokią kalbą prisimenu, bet lyg vertimas tas pats. Įdomiai kažkaip...
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Astro-Meška rašė:Dar pradėjau skaityti. S.Kingo "Apie rašymą". Ši smagiau skaitosi. :geek

Galėsi papasakot, kaip susiskaitė? Esu šiaip skaičius vieną knygą apie rašymą, tik autorės vardo nepamenu. Ir dar nepamenu ar lietuvių, ar anglų kalba skaičiau :D Domintų ir ši knyga. Tikriausiai geri patarimai rašytojams S. Kingo, spėju. Vis gi, sėkmingas rašytojas.

Skaitau naują papildytą Dr. Ramunės Dirvanskienės "Kaip veikia smegenys" leidimą (2024). Žadu dar antrąkart perskaityt Scott H. Young "Spartusis mokymasis. Ultra learning". Dar tiktai nebaigiau skaityt "Dopaminas. Troškimo molekulė". Jau ilgokai padėta į šalį.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#437000 OK, kai perskaitysiu pasidalinsiu. :) Tik dabar truputį į šalį padėjau, nes noriu psichologės rekomenduotas knygas perskaityti. Tai dabar skaitau Edith Eger "Pasirinkimas: asmeniniai holokausto išgyvenimai".
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Astro-Meška rašė:Nebenoriu nieko rimto skaityt. Trigerina. :bloga Galvoju gal detektyvą ar siaubeką kokį paskaityt, bet neišsirenku. Gal turit ką pasiūlyt?

Turiu, bet neskaičiau dar - Stiveno Kingo "Tas". Tikriausiai siaubo.