Skyrius, skirtas diskutuoti apie skirtingas psichoterapijos kryptis, dalintis patirtimi, atsiliepimais apie psichoterapeutus ar psichologus.

Moderatorius: signs

Ar lankote psichoterapiją?

89
38%
64
27%
82
35%
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#4333 zinau, kad yra privaloma atlikti testus pries skiriant gydyma.
Vartotojo avataras
Parašė Lireta
#4334 na va radau kazka panasaus, bet cia naudoja kitiems tikslams ir siaurai pritaiko.

D. Keirsi metodika leidžia nustatyti psichologinį asmenybės tipą, kurio pagrindas – pastoviausios, temperamento nulemtos asmenybės charakteristikos, pasireiškiančios tipiniu asmenybės elgesiu vienokiose ar kitokiose situacijose. Pateikiamame klausimų sąraše yra 70 porų teiginių, susijusių su įvairiomis gyvenimo situacijomis, kuriose žmogus pasirenka tam tikrą elgesio būdą ir parodo konkrečią poziciją. Asmenybės savęs vertinimas šiose situacijose suteikia galimybę atskleisti jos psichologinio tipo ypatumus ir interpretuoti jo psichologinį turinį.

Darbo su metodika instrukcija:

Iš pradžių keletas bendro pobūdžio patarimų, kurių privalu laikytis norint kuo tiksliau nustatyti Jūsų psichologinį tipą:
Atsakykite nuoširdžiai.
Labiausiai pasitikėkite to teiginio pasirinkimu, apie kurį pagalvojote pirmiausia.
Nekreipkite dėmesio į abejones dėl pateikiamų teiginių tobulumo.
Su metodika dirbkite greitai, ilgai negalvodamas. Patikėkite, svarbiausias yra pirmasis Jūsų atsakymas.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
#4335 Agni, aš tau, jei neužmiršiu, parašysiu pavadinimą knygos, kuriame yra keletas testų - depresijai diagnozuoti. Vienas iš jų - 12 klausimų. :twisted:
Įdomu aišku būtų pačiai tokį didelį įvairiapusišką testą atlikti, bet nesiskundžiu, nors ne iš karto, gydytoja vaistus pataikė ir dabar tik stabilizuojuosi "normaliame" būvyje, tik kartais atrodo, kad jis man dabar biski riūžavesnis už buvusias ikidepresines nuotaikas.
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#4336 ar tu dar geri vaistus?
Vartotojo avataras
Parašė oksana
#4337 O kodel man niekas jokio testo nedare ,as kaip ir pirma karta girdziu?
Vartotojo avataras
Parašė Agni
#4338 paklausk savo gydytojos.
Vartotojo avataras
Parašė Medeja
#4339 šiaip turėtų tą testą padaryt didelį, jis padeda nustatyt ligą
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
Agni rašė:ar tu dar geri vaistus?

ne. negeriu nuo birželio 28 dienos. turėjau gerti mažindama dozes iki rugpjūčio bet išvažiavau į kelionę ir pamečiau vaistus :twisted: ir pasigėdijau eiti prašyti dar dozės :twisted:
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#4344 Kaip matom apie 50% musu lanko PT. Man tai grupine skyre, nors itariu reikejo kazkokio tarpinio varianto. na neturiu as tarpasmeniniu ar bendravimo problemu, viskas cool pas mane gyvenime (bent jau dabar) o uztat vidiniai priestaravimai nesuprasti, o as ju net suformuluot nemoku. Tarkim kiekvienas lankantis PT turi turet tiksla. O as jo neziau. Tik kad kazkur kazka reikia atrasti ir pakeisti nes tapau per daug jautrus ir i save orientuotas.
Vartotojo avataras
Parašė Lireta
#4345 as kaip gydziausi 5 metus ir net negirdejau apie jokia psichoterapija. :? galvoju kur musu gydytojai daro klaidas. o juk gydziausi privaciai 4 metus, nemaza sumele suplojau. :roll:
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
#4357 Va tau ir privatus gydymas :? man gydytoja nesutiko rašyti vaistų, jei neisiu į psichoterapiją. Iš ligoninės - norėjo guldyti - išsisukau prižadėjus pati vaikščioti į vandens procedūras, masažus. Bet nenuėjau :oops: tik aromatines vonias prisitaikiau namie :lol:
Vartotojo avataras
Parašė Lireta
AUmba rašė:Va tau ir privatus gydymas :? man gydytoja nesutiko rašyti vaistų, jei neisiu į psichoterapiją. Iš ligoninės - norėjo guldyti - išsisukau prižadėjus pati vaikščioti į vandens procedūras, masažus. Bet nenuėjau :oops: tik aromatines vonias prisitaikiau namie :lol:
na as ligonineje negulejus, bet kaip dabar matau gavau ne profesonalu gydyma. :(
Paskutinį kartą redagavo Lireta 2007 11 18, 12:54. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Parašė AUmba
#4372 taip išeina :( Mano gydytoja - ne privačiai priimanti..
Vartotojo avataras
Parašė Lireta
AUmba rašė:taip išeina :( Mano gydytoja - ne privačiai priimanti..
na va ne visad pasiteisina mokamas gydymas. :?
Vartotojo avataras
Parašė Marse
#4779 Aš už psichoterapiją, tik už tokią, kaip knygose - išmintingas ir sąžiningas psichoterapeutas, pasitikėjimo atmosfera abipusio, kad galėčiau būti atvira. Ten kur aš lankau neviskas tas yra. Bet vistiek lankau su noru, stengiuosi suprasti kas ir kaip mane veikia, ką aš sukeliu kitiems (lankau grupę). Sako, kad visi žmonės kenčia dėl bendravimo problemų, bendravimo su kitais ir su savim, dėl neužbaigtų dalykų, dėl vaikystėje įsitvirtinusių elgsenos modelių, kurie suaugusiojo gyvenime nebetinka ir turėtų būti atpažinti ir pakeisti.

O testus su diagnoze sieja dirbtinai, nieko ten jie nepasako apie ligą, tik tiek, kad arba neurozė, arba psichozė. Na ir depresijos lygis jei nemeiegi, nukrito svoris ir tt