Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#435105 Perskaičiau Joanne Harris "Persikai ponui klebonui". Trečia šokolado serijos knyga. Kažkaip galvojau, kad ketvirta. Tikriausiai todėl, kad ilgai skačiau pastarąją ir susidėjo, jog penkios knygos serijoj. Liko tik paskutinę knygą "Braškių vagis" perskaityt ir serija bus baigta. Tik nežinau, kada imsiu iš biblės. Pastaruoju metu prie grožinės literatūros netraukia.
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#436425 Gal žinot kokių tinklapių, kur galima būtų nemokamai atsisiųst eknygų? Turiu zlibrary, žinau pdfdrive tinklapį. Kažkurioj temoj emar buvo pasidalinus tinklapiu, lygtais turinčiu savo adrese žodį "library" kur daugybė angliškų eknygų yra. Tik neberandu dabar. Ieškau knygų apie muziką, bet mano zlibrary nėra.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#436426 Astro-Meška užrodė annas-archive.org
Ir lietuviškų knygų te yr
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
Opaque rašė:Gal žinot kokių tinklapių, kur galima būtų nemokamai atsisiųst eknygų? Turiu zlibrary, žinau pdfdrive tinklapį. Kažkurioj temoj emar buvo pasidalinus tinklapiu, lygtais turinčiu savo adrese žodį "library" kur daugybė angliškų eknygų yra. Tik neberandu dabar. Ieškau knygų apie muziką, bet mano zlibrary nėra.

Tu turbūt turi omeny šį psl. - https://libgen.is/ [library Genesis]
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#436556 Ai ne tiek daug ir skaitau. Dalį audio klausau. Pagrinde bibliotekoje imu. Niekur nekeliauju, tai apsieisiu be skaitykles :D
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436613 Na taip, tada gal ir nereik tos skaityklės tikrai tau. :) Aš keliaut irgi nekeliauju, bet knygų tai pirkdavau vis tai vieną, tai kitą. Ir susidarydavo normaliai. Jau kiek esu atidavusi bibliotekai ir šiaip. Ir į dienos stacionarą paskutinį k. gal 15 knygų kokių nutempiau. :D ir laiptinėj esu palikusi kaimynams. :D :redface Nes nemėgstu pardavinėti. :roll:

Nes iš bibliotekos kad ir paimu, bet dažniausiai nesugebu perskaityti per mėnesį ar du. :D Nežinau kodėl taip man gaunasi. :D
Ir man kažkaip nelabai malonu nučiupinėtas kitų knygas skaityti. :bloga Čia kažkoks minusas, kurio negaliu peržengti. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#436621 Mūsų bibliotekos nepriima knygų iš gyventojų. Net skelbimas kabo, kad atnestos ne bibliotekos knygos bus ismetamos. O siaip neblogas knygu pasirinkimas bibliotekose.

Oho, kiek tu perki. As tai dabar nutariau taupyti pinigus, tai knygu neperku.
Dar turiu pirktu neskaitytu, bet jos nesiskaito. Is bibliotekos daugiau motyvacijos skaityti, nes reikia grąžinti.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436625 Na dabar jau nebeperku beveik. Per praeitus metus 3 knygas pirkau, plius vieną elektroninę knygą. :roll:
Ir turiu dar pirktų ir neskaitytų knygų iš seniau. :D :bloga
Sakiau nepirksiu daugiau, kol neperskaitysiu turimų, bet nelabai kartais gaunasi. :D Kažkokią silpnybę knygoms jaučiu... Iš darbo parsinešiau manga prancūzų kalba, nors prancūziškai net nemoku. :D Buvo nemokamai. Vos susilaikiau kažkokio detektyvo nepaėmusi prancūzų k. Per kančias atplėšiau rankas nuo knygos... Dar ten vaikiškų yra padėta pasiėmimui, tai kiekvieną k. žvilgsnis ten krypsta... Čia jau liga kažkokia. :achtung
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
Čia jau liga kažkokia. :achtung

Buvo ir pas mane manija kaupt ir pirkt knygas :achtung turiu savo kambary vieną knygų lentyną-baldą su 6 lentynom tai 3 iš jų mano knygom apkrautos. Vienoj jau beveik visos knygos perskaitytos. Kitas lentynas mama okupavus :achtung Dar turiu tris lentynas užkrautas asmeninėm knygom svetainės sekcijoj, vienoj iš jų sukrautos studijų laikų profesijos ir mokomosios knygos ir metus laiko paskutiniam studijų kurse turėtos prenumeratos žurnalai, irgi su profesija susiję. Dar visas palovis užkištas knygom, kurios susikaupė per kelis metus, kai dar pirkdavau reguliariai knygas. Net nežinau kiek lentynų pastarosios užimtų...

Reiktų peržiūrėt perskaitytas knygas ir apsisprendus, kurias noriu pasilikt, kitas, kurių nebeskaitysiu antrąkart ar dėl kokios tai priežasties tikrai pasilikt nepasižadėsiu sau (kai kada sentimentalu tiesiog nepasilikt sau :achtung), tai atiduosiu savo miesto bibliotekai. Antras variantas būtų nunešt į "mainų bibliotekėlę". Neprisimenu kaip tiksliai ji vadinasi. Buvo mano mieste įgyvendinta iniciatyva pastatyt medinį knygų mainų namelį, panašus į namelio formos lesyklėlę-lizdelį, kur paukšteliams žmonės sukala ir ant medžių pakabina. Tik jis tokio dydžio, jog telpa keliolika knygų, ir stovi ant stulpo medinio tokiam lygyj, kad žmonėms būtų lengva knygas įdėt. Ir durelės yra, nes visgi reikia nuo lietaus ir sniego apsaugot knygas :) Tai kas nori, gali atnešt į ar pasiimt knygas iš šitos mainų bibliotekėlės. Tikiu, jog čia ne vien mano mieste toks dalykas įgyvendintas, nes tokios iniciatyvos dažnai atsiranda didmiečiuose ir po kiek laiko ateina tas į mažesnius miestus. Ir pati idėja dar gali būt ir iš kitų šalių nusižiūrėta.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436972 Aha, yra ir Vilniuje, bent buvo. Tie knygų nameliai.

Aš parsinešiau prancūziškų žurnalų. :achtung Ir vos vėl nepaėmiau knygos apie kažkokį skerdiką. Bet susistabdžiau. :geek O žurnalus tai ėmiau dėl muzikinių CD juose. :geek Toks švelnus rokas.

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Opaque
#436974 Tai ir dainos diskuose prancūzų kalba? :)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#436976 Dauguma dainų anglų kalba. :) Nors man gal net įdomiau būtų, jei būtų vien prancūzų. :DD Nes kažkaip aš nedaug žinau apie prancūzų muziką. :redface Na neskaitant klasikinės muzikos. Visokius Ravelius ir Debiusi. :geek
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#437155 Buvau bibliotekoje vakar. Susidomejau serija "Lietuvos valsčiai". Daug knygų apie Lietuvos gyvenamąsias vietas. Pagrinde miesteliai ir gyvenvietės. Apie didelius miestus nėra. Paėmiau "Onuškis". Bet dabar labai noriu apie Pilviškius, Salakas ir Pabradė. Tai man artimesnės vietoves.Mūsų bibliotekoje nėra tokių. Bet aplamai bibliotekoje yra. Tai darysiu užsakymus :DD

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#437157 Knygoje aprašoma to krašto įžymūs žmonės, istorija, kalba, tautosaką, gamta
Vartotojo avataras
Parašė Aldona Julita
#438918 Paėmiau iš bibliotekos dvi istorines knygas. Walter Laquer Europa mūsų laikais. 1945-1992.
Martyn Rady Nauja vidurio Europos istorija. Nuo Romos imperijos žlugimo iki pokomunistinės erdvės.
Pasigilinsiu istorijos žinias :)))