Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė paulina
#436876 Siaip kazkiek ta nugara raminasi su duloxetinu. Kazkiek biski padeda. Blmb kaip butu gerai jei nuimtu. Tada tikrai talonus atsisaukciau. :DD
Vartotojo avataras
Parašė emar
#436877 Durnė ta psichiatrė. Lyg tas džiaugsmas įsijungia mygtuką paspaudus. O išsitirti reikia. Be to, tyrimai jau parodė, kad geležies trūksta. Mane kai nugara surietė atradau rimtų problemų. Kartais savęs klausiu, ar vaikščiosiu senatvėj ar tik vežimėlis bus išeitis. Bet stengiuosi nedaryti nieko, kas skausmus trigerina, bet prieš tai turėjau išsiaiškinti kame konkrečiai problema. Ir išsiaiškinau su MRT pagalba - yra (nuo žodžio irti) slanksteliai stuburo apačioje.
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#437099 Uzvakar susipykau su vyru. Jis mane kaltino del to jog niekur jo neisleidziu. As pati dar motinystes atostogose, pati irgi nieko nematau, neiseinu. Siaip, jis stipriai keiciasi. Anksciau jam niekur nereikejo eiti, kartu dziaugdavomes buvimu namie, kazkaip sutapdavom. O pastaruoju metu jam reikia baliavoti, reikia draugu, reikia isvyku, visko. Tikriausiai normalu. Juk mes zmones dinamiski. Niekas nestovi vietoje. Anksciau man budavo sunku toleruoti jo isejimus, juk kai jis linksminasi, as kariauju namie, ir po truputi as jam pradejau priekaistauti del isejimu, apribojau kaip jis sako.

Pradejus vartoti vaistus emocijos buvo gana stabilios, nebuvo tokiu priepoliu kaip anksciau. Tai kai uzvakar vel buvau apkaltinta visu ribojimu, as emiausi gynybines pozicijos, kad dabar kitaip, kad dabar neberiboju. Bet jis manim nepatikejo, seke daug izeidinejimu.
Labai daznai grasina jis man kad trenks, (pis i snuki) As nebijau jo. Netgi skatinu taip ir padaryti. Nes zinau kad jeigu taip padarys, man tada atsivers visi keliai i santykiu nutraukima, kaip pateisinima skyryboms. Nes as tu skyrybu noriu, tik tie visi nesutarimai visalaika budavo per mazi tiesiog skirtis.
Tai uzvakar jis mane taip pastume, kad kritau ant plyteliu ir susitrenkiau keli, pradejo tinti, koja melyna. Kai nukritau, jis paklause: Gyva? As kentejau tuo metu skausma. Bet nebeturejau jam ka pasakyti. Jauciausi klaikiai, tokia pazeminta. Supratau kad net tokie dalykai vyksta. Jis dar man sake, tai tu pati nukritai, o ko tu tikejaisi kai stumiau? Man reikejo pasiruosti pagal ji. :D sake, aukstesne uz mane, sunkesne uz mane, o nukritau kaip s*udas :D tipo, turiu ir mustis kaip vyras su vyru :D o svarbiausia kad as visiskai del to nekalta, jei ir provokavau ji kad trenktu, tai jis vistiek negali taip elgtis. Seima taip nefunkcionuoja. Ir kaip paskui gyventi kai tave taip zemina..
Vartotojo avataras
Parašė emar
#437100 Užjaučiu, labai. Ypač dėl smurto išgyvenimo :( Žmogus didelis, suaugęs, kaltinti kitus, kad kažko neleidžia... beprasmis reikalas.
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#437101 Jis sake kad darbe is jo juokiasi visi kai jis visur atsisako vaziuoti. Su darbu turejo buti 3 dienu isvyka, ir jis parase zinute, ar gali i 3 dienu kelione su darbu i paroda. As po kiek laiko pamaciau zinute, ir atsakiau kad pakalbesim namie. Jis atsiklause tipo. Bet as neturejau pasirinkimo. Turejau iskarto atsakyti, kad jis gali vykti, nes vietu daug nebuvo, turejau cia ir dabar pasakyti kad jis gali daryti kaip nori.
Nes gryzes namo pradejo sakyti, kad tu mane varzai, kad jis niekur nevaro, nieko nemato, kad jam tik darbas ir namai. Jauciasi mano priespaudoj. Todel ir kilo jam tokios audros.
Iskur as galejau zinoti kad reikia apsispresti greitai. Jei jau taip greitai reikia rasytis tai isvykai, tai jis pats ir turejo sprestis. As sakiau, tai kaltink pats save, kad neuzsirasei , jei taip norejai, nereikia kaltinti kitu. O as kadangi ji riboju visur tai jis tokioj aukos pozicijoj save pastates, kad jis nieko negali pats nuspresti. Kaip apgailetina, kaip koks vaikas.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#437102 O ką anksčiau veikdavote, kai jis mielai niekur neidavo? Tik klausiu :) Veikimas ir likimas kartu kai yra vaikų šiek tiek skiriasi :)
Vartotojo avataras
Parašė paulina
emar rašė:O ką anksčiau veikdavote, kai jis mielai niekur neidavo? Tik klausiu :) Veikimas ir likimas kartu kai yra vaikų šiek tiek skiriasi :)

Nezinau, nebepamenu ka mes veikdavome. Buvo covid visokie ribojimai, tai pati prisimeni kaip niekur nereikedavo eiti. O siaip budavo keliones , vaziuodavom su masina i kitus miestus, lietuvos regionus. O dabar jam smagiau be seimos leisti laika. Kaip sakiau, zmones keiciasi.
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#437156 Siomis dienomis apsirgau. Nakti sunku uzmigti buvo, atrodo norisi miego, bet vartaisi, tai karsta tai salta, nosis uzgulusi. Tai prasivarciau iki 3 nakties, jauciau kad neimingu.

Vis iskyla is pasamones skauduliai. Kaip jaunysteje mama ribodavo net asmens higiena. Kad falva plauciau tik 1x savaiteje, ir ne dazniau. Nesvarbu kad sportuodavau, susildavau. Tiesiog zmogus noredavo kontroles. O as jai isejus i parduotuve begdavau i vonia issiplauti galva :run: arba kaip gaudavom barti del kazko suvalgyto is saldytuvo..
Dar ir dabar nevalgau kitu zmoniu maisto, net likucius bijau pabaigineti. Kazkoks trigeris kad negalima.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#437158 Bet mama nebekontroliuoja, galima keisti elgseną. Kai lipau iš depresijos, pagrindinis tikslas buvo pakeisti požiūrį į kai kuriuos dalykus, į aplinką taipogi. Tai pirmas žingsnis - identifikuoti. Antras stebėti kaip pasireiškia. Trečias - reaguoti į pasireiškimą, ketvirtas - stabdyti pasireiškiant, tada stabdyti intencijas :) Neišnyksta galutinai, bet likučiai tiek nebevargina.
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#438797 Sveiki, ilga laika nesilankiau čia. Situacija tokia kad siuo metu auginu mergaite ir vedu i darzeli, i darba gryztu tik kitais metais. Vartoju ad del padidinto emocionalumo, jautrumo ypač santykių tema jautrinuosi. Bet depresijos nebeturiu. Energijos pakanka. Tačiau..

Vis dažniau susiduriu su sveikatos problemomis.
Paintensyvejo nugaros skausmai, issityrus MRT- kelios nedideles isvarzos. Nugaros skausmai pasitaiko gana dažnai, vieni kur dar be vaistų iškenčiu, kiti, kur jau leidžiuosi vaistus ir kartais net jie nelabai padeda. Savaite buna labai prastai. Gal ateityj turesiu neigaluma. Pamenu, cia Kovotojas budavo su nugaros skausmais, idomu, kokia pas ji ten situacija.

Viena diena islindo umus pilvo skausmas, nuvaziavus i priemima- pasikises inkstas, geriam vaistus, bandom pasalint akmenis. Ok, sugeriau vaistus, akmuo pasisalino, ar kas ten buvo ta inksta pakise.

Db vel :D
Naktim uzeina skrandzio skausmai. Rugstys kyla ko anksciau niekad neturejus. O atsirado po visu vaistų vartojimų. Šianakt atsikeliau puse4, o griaužia, negali miegot, valanda laiko prasedejau pusiau gulsciai, isgeriau omeprazolio, bet jis ne greito poveikio, tai nepadeda taip iskart, tai dar kefyro isgeriau del rugsciu, nes sako kad jis rugstis mazina. Tikiuos kokiu opaligiu neisivarysiu. Gal dar pylori bakterija reiktu issitirti, gal ir ja turiu, kas gali but tiketina irgi duoda skausmus.

Tie visi vaistai nuo nugaros skausmo eda skrandi, kiti stiprus vaistai irgi nepridejo gero, zodziu, viena gydau, kitas islenda. :bloga

Norejau pasiguosti :death
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#438801 Tikrai, kazkaip sunkiai. Jei psichologiskai Ad sutvarke, tai fiziskai atsiliepia kazkur kune. Net atrodo kad nestresuoju per daug.
Vartotojo avataras
Parašė emar
#438803 Jo, kai išmoksti "uždaryti" jausmus, jie net neišnyra tiek, kad suvoktum.
Vartotojo avataras
Parašė paulina
#438808 Sianakt vel skaudejo skrandi :bloga pabudau nuo skrandzio skausmo. isgeriau nuo rugsciu kad apramintu biski, po 10min uzmigau, aprimo.
Idomu, kada db man tas skrandis susitvarkys.
Dienos metu irgi toks jausmas, kad raizo skrandi, negerai kazkas.