- 2025 04 20, 00:40
Čia jau liga kažkokia. 
Buvo ir pas mane manija kaupt ir pirkt knygas

turiu savo kambary vieną knygų lentyną-baldą su 6 lentynom tai 3 iš jų mano knygom apkrautos. Vienoj jau beveik visos knygos perskaitytos. Kitas lentynas mama okupavus

Dar turiu tris lentynas užkrautas asmeninėm knygom svetainės sekcijoj, vienoj iš jų sukrautos studijų laikų profesijos ir mokomosios knygos ir metus laiko paskutiniam studijų kurse turėtos prenumeratos žurnalai, irgi su profesija susiję. Dar visas palovis užkištas knygom, kurios susikaupė per kelis metus, kai dar pirkdavau reguliariai knygas. Net nežinau kiek lentynų pastarosios užimtų...
Reiktų peržiūrėt perskaitytas knygas ir apsisprendus, kurias noriu pasilikt, kitas, kurių nebeskaitysiu antrąkart ar dėl kokios tai priežasties tikrai pasilikt nepasižadėsiu sau (kai kada sentimentalu tiesiog nepasilikt sau

), tai atiduosiu savo miesto bibliotekai. Antras variantas būtų nunešt į "mainų bibliotekėlę". Neprisimenu kaip tiksliai ji vadinasi. Buvo mano mieste įgyvendinta iniciatyva pastatyt medinį knygų mainų namelį, panašus į namelio formos lesyklėlę-lizdelį, kur paukšteliams žmonės sukala ir ant medžių pakabina. Tik jis tokio dydžio, jog telpa keliolika knygų, ir stovi ant stulpo medinio tokiam lygyj, kad žmonėms būtų lengva knygas įdėt. Ir durelės yra, nes visgi reikia nuo lietaus ir sniego apsaugot knygas

Tai kas nori, gali atnešt į ar pasiimt knygas iš šitos mainų bibliotekėlės. Tikiu, jog čia ne vien mano mieste toks dalykas įgyvendintas, nes tokios iniciatyvos dažnai atsiranda didmiečiuose ir po kiek laiko ateina tas į mažesnius miestus. Ir pati idėja dar gali būt ir iš kitų šalių nusižiūrėta.
Ketipinor 300 mg, Haloperidol 1,5 mg, Artane 2 mg