Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
RutBut rašė:Norėjau pasiteirauti ar yra kam nekėlė svorio mirtazapinas? Svoris aktualu, nes labai sunku numesti. Mėginau Zoloftą, tiek išaudrino per kelias dienas, kad sienom lipau. Krūva kitų šalutinių. Dabar pradėjau Cipralex, nes kažkada tiko, bet tada būtų depresijos reikalai. Dabar labai didelis nerimas su PA, daktarė siūlė Mirtazapiną, bet pabijojau dėl svorio. Bet kiek skaitinėju įaudrintą nerimo ašį jis gal geriausiai ir greičiausiai sutvarko?

Sunku nepriaugti svorio nuo mirtazapino, nes jis blokuoja H1 receptorių smegenyse ir labai pakyla apetitas. Mano nuomone Mirtazapiną turėtų skirti tik kūdiem žmonėm kuriem svorio priaugti nėra didelė tragedija, bet turėtų paklausti ar žmogus nusiteikęs svorio priaugti ir ar jam tas nemaišys gyvenime.
ParašėRasti
#438415 Greičiausia teks atsisakyti. Geriu pusę 15 mg, tačiau naktimis būdrauju, o geriu beveik mėnesį. Negaliu apsispręsti, ar didinti. Pastebėjau, kad gydytojai sutinka su bet kokiu, paciento siūlomu skirti jam, gydymu. Pats nustatai negalavimą, pats paskiri sau vaistų. Dėl svorio. Gal dar laikas trumpas. Nesunkėju.
ParašėRasti
Deividas rašė:Na įdomiai čia su tuo mirtazapinu man.. Nutraukiau 3.75mg ir atsigavau. Keleta simptomų apsitvarkė (spengimas ausyse, atmintis, dėmesys) ir šiaip ramesnis jaučiuos. Atrodo tiek nedaug ėmiau, bet vat reiškias kažką darė jis man visvien. Keista kad mažiau užstimuliuotas jaučiuos, nes jis kaip ir ramint turėtų. Gal tiesiog per daug jau vaistų buvo ar per ilgai aš jau jį vartojau, nors tikrai pažįstu žmonių kurie vartoja jau keleta metų. Keistai žodžiu.. pirmą kartą kai bandžiau nutraukt kaiptik dėmesys su atmintim nuėjo velniop. Šį kartą atvirkščiai viskas.

Deividai, turiu klausimą tau. Ar gali duodi gyvybės ženklą?
Parašė Dadi
#439662 Sveiki, gal kažkas galėtų pasidalinti savo patirtimi pirmą mėnesį gėrimo mirtazapine? Geriu jau 21diena. Pirmas 8 dienas turėjau gerti po pusę tabletės 7,5mg. Po to padidinti iki 15mg. Čia mano pilnoji dozė, kurią geriu jau 13dienų.
Pirmos 2,5sav buvo labai gerai. Nepasakyčiau, kad stipriai migdė, bet miegas pasidarė gilesnis. Bet per ilgą laiko tarpą tai buvo pirmos savaitės, kai kūniškai nesukritau. O dabar paskutinios 4dienos, kažkokios nenormalios pasidarė, užeina nerimas labai didelis, nuo to nerimo didelis pykinimas. Iš lovos išlipu, ko anksčiau be vaisto nebūčiau padarius, bet paskutines dienas, tai visiška kančia.. kas gali papasakot savo patirtis? Ar tai adaptacinis laikotarpis? Ar tai paūmėjimas prieš nervų sistemos persitvarkymą? Labai ačiū tiek, kurie pasisakys.. ieškau bet kokio nusiraminimo iki vizito iki gydytojos.. tiesiog ar gali taip būti, kad vaistas veikė puikiai 2sav., o po to sulūžo…
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Dadi rašė:Sveiki, gal kažkas galėtų pasidalinti savo patirtimi pirmą mėnesį gėrimo mirtazapine? Geriu jau 21diena. Pirmas 8 dienas turėjau gerti po pusę tabletės 7,5mg. Po to padidinti iki 15mg. Čia mano pilnoji dozė, kurią geriu jau 13dienų.
Pirmos 2,5sav buvo labai gerai. Nepasakyčiau, kad stipriai migdė, bet miegas pasidarė gilesnis. Bet per ilgą laiko tarpą tai buvo pirmos savaitės, kai kūniškai nesukritau. O dabar paskutinios 4dienos, kažkokios nenormalios pasidarė, užeina nerimas labai didelis, nuo to nerimo didelis pykinimas. Iš lovos išlipu, ko anksčiau be vaisto nebūčiau padarius, bet paskutines dienas, tai visiška kančia.. kas gali papasakot savo patirtis? Ar tai adaptacinis laikotarpis? Ar tai paūmėjimas prieš nervų sistemos persitvarkymą? Labai ačiū tiek, kurie pasisakys.. ieškau bet kokio nusiraminimo iki vizito iki gydytojos.. tiesiog ar gali taip būti, kad vaistas veikė puikiai 2sav., o po to sulūžo…

Kaip dabar savijauta ? Ar nutraukė ?
Parašė andrius andrelis
Deividas rašė:Na įdomiai čia su tuo mirtazapinu man.. Nutraukiau 3.75mg ir atsigavau. Keleta simptomų apsitvarkė (spengimas ausyse, atmintis, dėmesys) ir šiaip ramesnis jaučiuos. Atrodo tiek nedaug ėmiau, bet vat reiškias kažką darė jis man visvien. Keista kad mažiau užstimuliuotas jaučiuos, nes jis kaip ir ramint turėtų. Gal tiesiog per daug jau vaistų buvo ar per ilgai aš jau jį vartojau, nors tikrai pažįstu žmonių kurie vartoja jau keleta metų. Keistai žodžiu.. pirmą kartą kai bandžiau nutraukt kaiptik dėmesys su atmintim nuėjo velniop. Šį kartą atvirkščiai viskas.

Ar nustojus vartoti praejo spengimas?