- 2008 05 19, 20:50
Justė rašė:dee rašė:Justė, tavo pasisakymas man priminė vieną knygą, kurią dabar kaip tik skaitau. Frankl "Žmogus ieško prasmės". Galbūt tau irgi būtų naudinga ją paskaityti
Ten pirmoje knygos pusėje yra tikra psichologo akimis matoma istorija, jo paties išgyventa koncentracijos stovykloj Antro pasaulio karo metu, o antroji knygos dalis - trumpa Franklio teorijos apžvalga. Jis kaip tik teigė, kad visą žmogaus elgesį nulemia vienas pats svarbiausias motyvas - prasmės ieškojimas.
Bet as pavargau ieskoti tos prasmes, pats procesas man nera prasme ir gyvenimo variklis, tame ir beda...man kasdien vis sunkiau ir nezinau kaip tai nugalet...
Juste, man virs 50, o as vis dar nesu tikra...lol jei tave tai paguodzia.
Buna, kad zmones nugyvena amziu ir mirsta taip ir nesuzinoje ko jie cia atejo. Jauni zmones daznai skuba gyventi - kurti seimas, gimdyti vaikus, rasti prasme...tai grazu ir naturalu.Prastai ima darytis, kai saves nesiklausoma, bet gyvenama pagal kitu nuostatas, nurodymus, reikalavimus arba dar prasciau - bandant itikti. Tada atsirades neatitikimas tarp to kas mes esam ir ka cia veikima, ir to, ko tikisi is musu kiti, ima ardyti sveikata, pasitikejima ir galiausiai gyvenima.
Manau, kad viskas pries akis...tik buk svelni sau ir kantri - jei ieskai, tikrai rasi:)