Moderatorius: Astro-Meška

Parašė autumn
#44631 Juste, tikiu ir suprantu, puikiai suprantu...
Nors bent aš vis dar tikiuosi, kad atrasiu save, pavyzdžiui, šeimoj. O kad tai išsiaiškinčiau, dar reikia pagyvent. Kol kas - tik tikėjimasis, kad atrasiu tą ypatingąją prasmę, kuri kol kas nė velnio nesišviečia...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Justė rašė:
dee rašė:Justė, tavo pasisakymas man priminė vieną knygą, kurią dabar kaip tik skaitau. Frankl "Žmogus ieško prasmės". Galbūt tau irgi būtų naudinga ją paskaityti :) Ten pirmoje knygos pusėje yra tikra psichologo akimis matoma istorija, jo paties išgyventa koncentracijos stovykloj Antro pasaulio karo metu, o antroji knygos dalis - trumpa Franklio teorijos apžvalga. Jis kaip tik teigė, kad visą žmogaus elgesį nulemia vienas pats svarbiausias motyvas - prasmės ieškojimas.

Bet as pavargau ieskoti tos prasmes, pats procesas man nera prasme ir gyvenimo variklis, tame ir beda...man kasdien vis sunkiau ir nezinau kaip tai nugalet...

Juste, man virs 50, o as vis dar nesu tikra...lol jei tave tai paguodzia.
Buna, kad zmones nugyvena amziu ir mirsta taip ir nesuzinoje ko jie cia atejo. Jauni zmones daznai skuba gyventi - kurti seimas, gimdyti vaikus, rasti prasme...tai grazu ir naturalu.Prastai ima darytis, kai saves nesiklausoma, bet gyvenama pagal kitu nuostatas, nurodymus, reikalavimus arba dar prasciau - bandant itikti. Tada atsirades neatitikimas tarp to kas mes esam ir ka cia veikima, ir to, ko tikisi is musu kiti, ima ardyti sveikata, pasitikejima ir galiausiai gyvenima.
Manau, kad viskas pries akis...tik buk svelni sau ir kantri - jei ieskai, tikrai rasi:)
Vartotojo avataras
Parašė Justė
Auksinezuvele rašė:
Justė rašė:
dee rašė:Justė, tavo pasisakymas man priminė vieną knygą, kurią dabar kaip tik skaitau. Frankl "Žmogus ieško prasmės". Galbūt tau irgi būtų naudinga ją paskaityti :) Ten pirmoje knygos pusėje yra tikra psichologo akimis matoma istorija, jo paties išgyventa koncentracijos stovykloj Antro pasaulio karo metu, o antroji knygos dalis - trumpa Franklio teorijos apžvalga. Jis kaip tik teigė, kad visą žmogaus elgesį nulemia vienas pats svarbiausias motyvas - prasmės ieškojimas.

Bet as pavargau ieskoti tos prasmes, pats procesas man nera prasme ir gyvenimo variklis, tame ir beda...man kasdien vis sunkiau ir nezinau kaip tai nugalet...

Juste, man virs 50, o as vis dar nesu tikra...lol jei tave tai paguodzia.
Buna, kad zmones nugyvena amziu ir mirsta taip ir nesuzinoje ko jie cia atejo. Jauni zmones daznai skuba gyventi - kurti seimas, gimdyti vaikus, rasti prasme...tai grazu ir naturalu.Prastai ima darytis, kai saves nesiklausoma, bet gyvenama pagal kitu nuostatas, nurodymus, reikalavimus arba dar prasciau - bandant itikti. Tada atsirades neatitikimas tarp to kas mes esam ir ka cia veikima, ir to, ko tikisi is musu kiti, ima ardyti sveikata, pasitikejima ir galiausiai gyvenima.
Manau, kad viskas pries akis...tik buk svelni sau ir kantri - jei ieskai, tikrai rasi:)

Ta pati man ir psichologe sako, kad neskubinciau saves, neprievartauciau cia ir dabar surasti ta prasme, bet jauciu, kad be jos negaliu judeti i prieki, nes nezinau kuria kryptimi siame kelyje pasukti...bet didziausias man klausimas, kaip ismokti myleti save tokia, kokia esu, a snegaliu liautis save engus ir nekentus...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#44777 O ka tau sako tavasis parasas ? Kodel tu ji pasirinkai? Kaip tai atsiliepia tavyje vidujai?
Vartotojo avataras
Parašė Justė
Auksinezuvele rašė:O ka tau sako tavasis parasas ? Kodel tu ji pasirinkai? Kaip tai atsiliepia tavyje vidujai?

Koks parasas ?
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
Justė rašė:
Auksinezuvele rašė:O ka tau sako tavasis parasas ? Kodel tu ji pasirinkai? Kaip tai atsiliepia tavyje vidujai?

Koks parasas ?

"as tik bekingemo rumu durininkas..." ???
Parašė egle
#44956 siandie ziurejau "Pries bangas". apie tai ar Dievas tikrai girdi? ir ar prasydama pagalvojame tik apie gavima to,ko norime, bet ir apie aplinkybes,kuriomis tai gausime... geras filmas. kai susidelios viduj paziuresiu dar karta.
Vartotojo avataras
Parašė Justė
Auksinezuvele rašė:
Justė rašė:

Koks parasas ?

"as tik bekingemo rumu durininkas..." ???

Aj...tai reiskia, kad as saves nesureiksminu, kad esu tik sraigtelis pasaulio mechanizme, bet kartu ir viso to dalis...
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
#44990 O kaip tai toli nuo saves nuvertinimo? Ar kada apie taib galvojai?
Vartotojo avataras
Parašė Partizanas
#67799 Mano Dievas girdi mano zodzius , mintis ,joms ne nespejus uzgimti.
Vartotojo avataras
Parašė Auksinezuvele
yze rašė:Mano Dievas girdi mano zodzius , mintis ,joms ne nespejus uzgimti.

O kai as klausau, girdziu Dieva mintyjant manyje :heart
Parašė gruodine
#145664 ...kai as isgyvenau krize pries penkerius metus,per TV ziurejau viena dokumentini filma apie Lurda(miestelis,i kuri vaziuoja zmones is viso pasaulio,tikedamiesi stebuklingo isgijimo)...ir pamaniau,kad tai yra ko man reikia....pavargau sirgti,isiziebe viltis...pradejau melstis,lakstyti i baznycias,lankiau visokias katalikiskas grupeles,uz mane meldesi ir kunigai,ir paprasti zmones...ir per tuos 5 metus nusiritau iki visiskos bejegystes,dabar jau nesimeldziu,nuleidau rankas....
.....sako,kad Dievas myli visus zmones besalygiskai....nesuprantu tokios meiles...
Parašė Cinderella
#145665 Va butent tos meiles ir as nesuprantu.Juk jei myletu tai visi ir butu laimingi,nebutu baisiu ligu ir zmones gyventu taikiai :bloga
Vartotojo avataras
Parašė smekla
#145709 Reiktu man tikrai patylet, bet tiesiog sunku tylet nes nuolat galvoju ir galvoju kaip jis mane "isgirdo" :bloga Be proto megau vairuot, tai buvo didzioji mano aistra ir sekesi tai daryt itin gerai, net galvojau progai pasitaikius pasiduoti i motosporta, tai ir sakydavau "geriau jau man gyvybe atimkit, nei baronka" Nu ir issgirdo, ir gyvybe ateme, deje tik ne man ir vairuot nebegaliu, labai i iskrypusiai isgirdo, kad.. daugiau apie ji nieko girdet nenoiu :bloga
Vartotojo avataras
Parašė dangiska
#145715 man atrodo daznai negirdi....